un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Intenționa cineva să treacă frontiera prin câmp?

17 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

vamaEu nu înțeleg de ce statul român se supără atât de tare ca Ungaria vrea să construiască un gard și pe granița cu România. Adică unde-i problema, intenționa cineva să treacă granița prin câmp și acest gard îl va opri? Cu ce ne deranjează?

Da, așa și trebuie! Frontiera se trece prin punctele special amenajate.

Unul la mână, Ungaria nu vrea să facă un gard pe toată lungimea frontierei și nici măcar unul prin Transilvania, ci doar pe vreo 20 de kilometri în continuarea celui cu Serbia, ca imigranții să nu le intre în țară cu un mic ocol pe la noi.

Doi la mână, în România există garduri peste tot. Toate casele au gard. Toate blocurile au gard în jurul lor. Motivul pentru care trotuarele sunt pline de rahați de câine este că există garduri în jurul blocurilor și câinii, în loc să poată intra pe spațiul verde și să-și facă nevoile acolo și să zburde pe iarbă, merg numai pe trotuare și pe asfalt. Parcurile au garduri. Palatul Parlamentului are în continuare garduri, deși trebuiau dărâmate. Pentru ce păstrăm grădinile blocurilor?!?

Anyway, orice are un gard în România, mai puțin țara în sine, tocmai locul unde contează cel mai mult. Schengen sau nu, toate țările ar trebui să aibă garduri la graniță. Noi ne facem griji privind contrabanda dinspre Ucraina și Moldova, țigări fără timbru și ceva heroină. Păi… un gard? Și ceva supraveghere video? Fac unii camere de termoviziune care bat la 22 de kilometri, îi știu eu.

Trei la mână, ungurii vor să construiască ei gardul. Nu ne cer bani, nu vor să acoperim jumătate din costuri.

Statul român ar trebui să se concentreze pe un singur lucru, să facă autostrăzi până la punctul de trecere a frontierei, că aș face în drum până în zona lacurilor din Austria (iar în particular Ponta ar trebui să-și dea demisia în loc să facă declarații populiste în care-i înjură pe unguri, de parcă ăia n-ar sesiza ce-a zis).

    12 comentarii

  1. Astia or sa tot mute gardul cu cate un metru!

      (Citează)

  2. Asa e cand statul roman e Ponta. Ca pe mine sau pe tine nu ne-a intrebat nimeni daca ne deranjeaza gardul. Kelemen ala de la UDMR a dat cred cea mai echilibrata declaratie din viata lui legata de chestia asta dar romanii sunt prea ocupai sa il injure ca e maghiar. Ponta e un bun roman, ortodox si european si restul sunt rai. Mai ales cei de la DNA. Si ungurii.

      (Citează)

  3. 1. Gardul la frontiera nu afecteaza cetatenii care respecta legea. E gratis pentru noi si impiedica activitati transfrontiere ilegale din ambele directii.
    2. Rahatul de caine trebuie sa fie colectat de stapan, nu lasat pe trotuar sau spatiul verde, cu sau fara gard.
    3. Atacul populist puternic mediatizat incearca sa distraga atentia publicului de la subiecte cu adevarat importante.

      (Citează)

  4. statul român se supară pe motive intemeiate, din păcate comentariile guvernanților nu sunt cele mai diplomatice.
    cu o atitudine din asta, gen hai să punem gard cu sârmă ghimpată pe toată granița, nu se ajunge decât fix la motivele pentru care am avut războaiele mondiale.
    la fel cum au facut cu libienii in urmă cu 3-4 ani, puteau face și acum și să sporească paza navală in mediterană (mă refer la ue și nato), doar că acum i-au lăsat pe greci să se ocupe și se vede ce a ieșit.
    *ps:-la granița cu serbia, gardul de sârmă ghimpată nu este doar prin câmp, ci si pe căile de transport (vezi autostrada dintre belgrad si budapesta)

      (Citează)

  5. Despre criza rufugiatilor eu unul nu stiu ce sa mai cred. Apar fel si fel de informatii pro si contra. Mi-a atras atentia un zvon cum ca ar fi 75% barbati si am cautat pe google imagini cu refugiatii. Femeile sunt usor de recunoscut pentru ca au capul acoperit si intradevar sunt foarte putine, cel putin o treime sunt numai barbati. Corelat cu faptul ca nu se multumesc cu tarile europene unde nu exista vre-un conflict, insa sunt mai sarace si cu faptul ca deja ridica pretentii si protesteaza agresiv cred ca ceea ce face Ungaria in acest moment este legitim.

      (Citează)

  6. Radu, comentezi fara sa fii informat. Dincolo de nationalisme, sunt proiecte comune ale localitatilor vecine din ambele tari ,pe agricultura si nu numai. Se pierd bani. Sunt zone de rezervatie naturala unde, daca ingradesti aiurea, pui in pericol speciile protejate.

      (Citează)

  7. Radule, pana se stabileste clasamentul..ala cu intel online..si in pregatirea viitoarelor zboruri cand vei avea timp sa citesti, iti recomand sa cumperi cartea “O istorie sincera a poporului roman” scrisa de academicianul si istoricul Florin Constantiniu, de viziune..liberala… ed. IV. Vei avea a descoperi multe …nestiute din istoria Rou si vei trata mai atent…niste garduri.
    Nota: sunt vreo 550 de pagini pe care cu nerabdare le.am citit in 3 zile…

      (Citează)

  8. FYI – pe frontiera cu Serbia există supraveghere video de ceva vreme. Cu camere cam ca alea de zici tu că “bat” la 22km. Păcat că stăm mai slab la capitolul “resursa umană”.

      (Citează)

  9. Giovani:
    Radu, comentezi fara sa fii informat. Dincolo de nationalisme, sunt proiecte comune ale localitatilor vecine din ambele tari ,pe agricultura si nu numai. Se pierd bani. Sunt zone de rezervatie naturala unde, daca ingradesti aiurea, pui in pericol speciile protejate.

    Stiu ca era o colaborare Bucuresti-Budapesta pe o rezervatie de ciori.

      (Citează)

  10. eu ii stiu pe baietii care monteaza camerele alea, buba e, cum spune cineva mai sus, partea umana.

      (Citează)

  11. benea:
    1. Gardul la frontiera nu afecteaza cetatenii care respecta legea. E gratis pentru noi si impiedica activitati transfrontiere ilegale din ambele directii.
    2. Rahatul de caine trebuie sa fie colectat de stapan, nu lasat pe trotuar sau spatiul verde, cu sau fara gard.
    3. Atacul populist puternic mediatizat incearca sa distraga atentia publicului de la subiecte cu adevarat importante.

    De acord cu ce spui tu Benea.

    Tot ce apare la Televizor nu este altceva decat informatii negative care sa-ti preocupe mintea sa nu poti gandi lucruri pozitive, sa schimbi lumea in ceva mai bun, sa faci omul fericit, sa-l ajut, sa faci orice

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus