un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Așa arată noul Apple Shop la deschidere

18 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

Update: fotografii oficiale de la deschidere, via Facebook eMAG. Au fost câteva sute de persoane la coadă:


Dacă vă gândiți să cumpărați un produs Apple, sper că veți fi în această dimineață la deschiderea (la ora 9 și ceva) noului Apple Shop din interiorul showroom-ului eMAG din Crângași, reducerile merită acest efort. Le repet mai jos:

  • MacBook Air 13 – 4000 lei redus de la 5600 lei
  • Macbook Pro 13 – 5300 lei redus de la 7000 lei
  • iPad Air 2 – 1.849 lei redus de la 2400 lei
  • iPhone 6 – 2500 lei redus de la 3300 lei
  • iPhone 5S de 64 GB – 2400 lei redus de la 3000 lei
  • Multe alte produse au 15% reducere.
  • Este disponibil noul iPad Mini 4, dar nu știu nimic despre preț sau stoc.

Le găsiți pe toate scrise aici, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Prețurile sunt valabile doar pe 18 septembrie și doar în Apple Shop.

Magazinul este mic și plasat în mijlocul showroom-ului eMAG, la etaj. Este intr-un fel uimitor să conștientizezi că Apple, compania cu venituri imense, cu cel mai mare profit înregistrat, cu cel mai valoros brand din lume, are produse cât să încapă pe trei mese și două standuri.

Atâtea sunt. Mac-uri mari, MacBook-uri, tablete iPad și telefoane iPhone, plus un stand cu Apple TV și unul cu accesorii. Altceva nu fac, iar Apple Watch nu veți găsi aici până când nu va fi lansat oficial în România. Beats, iPod și alte accesorii are deja eMAG în restul showroom-ului.

Am observat însă că mesele sunt din lemn caracteristic magazinelor Apple, în timp ce toate celelalte magazine din România folosesc mese albe. Aparent și ecranele laptopurilor vor sta la unghiul recomandat de Apple, ceva mai ascuțit ca să te facă să pui mână și să le miști, ca să le simți calitatea.

La deschiderea pentru presă, făcută ieri seară, Iulian Stanciu a spus că există acum o colaborare mult mai bună cu Apple. Aici se vor face lansări oficiale de produse (noul iPad Mini 4 este deja la vânzare acolo), speră să aducă foarte repede noul iPhone 6S și iPad Pro șamd. Întrebat dacă se vor mai lua produse prin alte canele gri înainte de-a fi lansate oficial în România, s-a spus că nu.

O altă veste este că Apple Shop-ul va fi extins și online. Secțiunea Apple a site-ului eMAG va fi modificată pentru a arăta, probabil, ca magazinul online Apple.

Garanția va fi efectuată prin service-urile autorizate de Apple. Nu s-au dat nume, sunt diverse firme certificate de Apple pentru asta, le veți găsi pe certificatul de garanție.

eMAG este, desigur, cel mai mare retailer Apple din România. Showroom-ul eMAG are mai multe vânzări totale raportat la suprafață decât orice alt magazin din România și de 15 ori mai mari decât alte magazine IT.

Iată un video și fotografii de acolo.


Odată ce trece nebunia cu lansarea magazinului, veți găsi acolo produse Apple expuse ca la carte și un personal gata să vă explice care-s diferențele, care-i mai bun, cum să vă portați de pe un telefon pe altul șamd. Noi cei de aici probabil că nu avem nevoie de astfel de informații, dar o mare parte dintre cumpărători au.


Magazinul a apărut în harta de pe site-ul oficial Apple ca Apple Shop.
harta_apple_shop

Reiau ce-am scris în alt articol despre Apple Shop, Apple Store și alte magazine din București (iStyle, iCentre șamd), în caz că apar întrebări.

Există patru tipuri de magazine ce vând produse Apple:

  1. primul tip vinde produse Apple, dar și produse de-ale altora. De exemplu Media Galaxy.
  2. magazinele resellerilor premium autorizați, din care există câteva în România. Dacă vă uitați cu atenție prin ele, veți găsi acolo și produse de la alte branduri. De exemplu iStyle.
  3. Apple Shop, unde Apple face magazinul și instruiește angajații, se vând exclusiv produse Apple, dar (părerea mea aici) magazinul este operat de o altă firmă. Un astfel de magazin deschide eMAG acum.
  4. Apple Store, magazinele acelea gigantice, emblematice, făcute și operate chiar de Apple. Nu există vreun Apple Store în Europa Centrală și de Est.

    27 comentarii

  1. Mie mi se pare ca e un fel de punct de vanzare …

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    18/09/2015 la 7:29 AM

    Am trecut azi pe lamga emag in drum spre servici. erau cativa noliferi care faceau un fel de coada langa magazin. Probabil hashtag asa e la moda hashtag oricum n-am bani sa cumpar nimic dar stau la coada ca n-am luat bacu, sunt somer si altceva mai bun de facut nu am

    Cat de terci sa ai creierul?

      (Citează)

  3. Vrei să-mi spui că ti-ai pierdut 1h din viață uitându-te la o masă cu produse Apple ?? Pe bune ??? E n-aș fi făcut asta nici dacă mă plăteau ! #astainseamnasafiimafiot !

      (Citează)

  4. Eu nu inteleg utilitatea magazinului. Care e ideea? Preturile vor fi tot la fel ca si pe emag sau altex. De incercat produse apple gaseai si inainte. Poate nu toate in acelasi loc, dar ma indoiesc ca unul vrea sa cumpere 5 iMac, 2 iPad si 3 iPhone.

      (Citează)

    • Asta a zis și Iulian Stanciu, că produsele sunt aceleași și se găsesc la noi (că vor aduce chestii înaintea altora e o treabă pentru viitor).

      Ce contează, însă, e experiența de cumpărare. Studiile făcute în zeci de magazine în zeci de ani de comerț au arătat că e foarte importantă experiența – lumina, prezentarea produselor, ambianța sonoră, sfatul angajaților șamd. De asta Apple are anumite culori pentru mese și un unghi la care reglează monitoarele laptopurilor.

      Pe scurt, mai ales în lumea de azi, experiența din magazin (online sau offline) determină o mare parte din vânzări. Acesta e și motivul pentru care Apple investește în tot felul de magazine SF, deși poți comanda la fel de bine și online sau lua din Walmart.

        (Citează)

    • Defapt diferența e ca la un Apple Shop poți achiziționa pachetul Apple Care, pe când la reselleri nu ai acest feature, cel puțin la noile Apple Shop-uri deschise în Polonia asa este.

        (Citează)

  5. mircea (primul)

    18/09/2015 la 9:20 AM

    Nici giovanni, ion.

      (Citează)

  6. “experienta de cumparare” …. :)) ….. ma lesi…. cica se zvoneste in targ ca dupa o asa experienta de cumparare iti mai cresc 2 oua si primesti si +5 puncte la “smekerie” =))

      (Citează)

    • Absolut, toți cumpărătorii sunt ca tine și nu le pasă de experiență, în ciuda a ce zic studiile și vânzările crescute ale magazinului.

        (Citează)

    • avand in vedere ca principalul produs pe care il vinde firma numita Apple este o anumita imagine si o anumita perceptie, este si normal sa doreasca sa atraga oamenii in astfel de magazine si aiba standarde foarte stricte in ceea ce priveste modul de prezentare al produselor.

      pentru ca doar prezentand in mod exceptional o marfa cu un design intr-adevar exceptional reuseste sa-l faca pe potentialul cumparator sa uite ca are in fata niste produse ridicol de over-priced si depasite din punct de vedere moral inca de la aparitie.

      altfel, daca vrei sa cumperi online, o data ca nu vezi cat de bine arata chestiile albe cu un singur buton si apoi s-ar putea sa folosesti functia “Compara” intre apple si orice non-apple, ocazie cu care sa descoperi ca poti cumpara aceleasi specificatii hardware la jumatate de pret sau ceva, momnt in care s-ar putea sa-ti piara cheful sa fii apple fan boy.

        (Citează)

    • Experiența de cumpărare e atunci când mergi la Altex și vrei să cumperi un ceva care nu poate fi scos din cutie și încercat, iar meșterul de raion ori nu e de găsit, ori ridică din umeri. Când nu e acolo s-ar putea să trebuiască să intri pe site-ul lor să vezi cât costă, dacă nici prețul nu e afișat. Sunt sigur că n-or fi toate magazinele Altex așa, dar eu am pățit-o cam des ca să fie doar ghinion.

      Niște căști mi-am cumpărat, dacă interesa pe cineva. Așa că da, contează, pentru că nu e obligatoriu să cumperi, poți să ajungi mai ușor la concluzia că nu ți se potrivește.

      Nu, nu erau Beats căștile.

        (Citează)

  7. Arata cam spartan. Mesele sunt de la Ikea? :)

      (Citează)

    • Alea sunt mesele standard Apple. Sub ele în Apple Store au niște imprimante, că-ți tipăresc pe loc bonul de comandă atunci când cumperi ceva, imprimante care aici lipseau. Probabil aici te duci la casieria eMAG.

        (Citează)

  8. Ma uit pe bloguri si vad la toti acelasi text imbecil, cum toti l-au sunat pe Stanciu si cum le-a explicat el tuturor cum sunt n tipuri de magazine care vand Apple. Copy – paste.

    Daca tot o cos cu ata alba, ca nu au toti numarul lui Stanciu, macar sa nu le dea tuturor acelasi text.

      (Citează)

    • Unde ai văzut asta? Dă-mi un link.

        (Citează)

    • Zoso zice la fel, cuvant cu cuvant. Viktor Kapra da el link la cineva care l-a sunat pe Stanciu…

        (Citează)

    • Păi așa și este. Am luat declarația din interviul dat pentru Profit.ro, iar Adrian Dumitrache, cel care i-a luat interviul lui Stanciu, este unul dintre cei mai profesioniști oameni din presă. Inclusiv la conferința de lansare a fost primul care a pus o întrebare și a cerut diverse lămuriri suplimentare, cum de altfel ne așteptam toți că el va fi cel care deschide ringul.

      http://www.profit.ro/stiri/economie/proprietarul-emag-deschide-primul-apple-shop-din-romania-14467174

      Până la “toți au numărul” e cale lungă, nu?

      În plus, Iulian Stanciu nu-i vreo sperietoare de care nu te poți atinge, e genul care comunică bine cu multă lume și nu te pasează altora. Când l-am cunoscut prima oară, într-o zi de Black friday (când bănuiesc că avea și altele pe cap) știa și unde lucrez și ce-am scris pe blog înainte. Anul acesta i-am trimis un email pe la 1 noaptea, mi-a răspuns a doua zi la 8 dimineața. Era 1 mai și toată lumea era în concediu, dar eu chiar mă așteptam să-mi răspundă prompt, că așa e omul și forța asta de muncă o are.

        (Citează)

    • Deloc. Textul pe bloguri spune ca bloggerul in cauza a pus mana pe telefon si l-a sunat pe Stanciu. Doar Kapra spune ca altcineva l-a sunat pe Stanciu.

      Poate ma enervez si il sun eu pe Stanciu sa il intreb cati bloggeri l-au sunat.

        (Citează)

    • Care text? Ai găsit vreun link?

        (Citează)

    • Nu mai gasesc, la zoso explicatia tipurilor de magazine a disparut in mod convenabil.

        (Citează)

  9. Conform Google, Europa Centrală include și Germania care are 14 bucăți de Apple Store.

      (Citează)

  10. Andreas Scotch

    20/09/2015 la 5:27 PM

    nwradu:
    Asta a zis și Iulian Stanciu, că produsele sunt aceleași și se găsesc la noi (că vor aduce chestii înaintea altora e o treabă pentru viitor).

    Ce contează, însă, e experiența de cumpărare. Studiile făcute în zeci de magazine în zeci de ani de comerț au arătat că e foarte importantă experiența – lumina, prezentarea produselor, ambianța sonoră, sfatul angajaților șamd. De asta Apple are anumite culori pentru mese și un unghi la care reglează monitoarele laptopurilor.

    Pe scurt, mai ales în lumea de azi, experiența din magazin (online sau offline) determină o mare parte din vânzări. Acesta e și motivul pentru care Apple investește în tot felul de magazine SF, deși poți comanda la fel de bine și online sau lua din Walmart.

    Radule iar ne raportam la “altii”?:)
    Romania e Romania,still za Wild Wild West!:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus