un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În weekend are loc Festivalul de Prim Ajutor din România

9 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Sute de oameni mor anual în România pentru că cei din jurul lor nu știu să le acorde primul ajutor până la sosirea unei ambulanțe. Sute de oameni! Și, Doamne-ferește, ar putea fi cineva din familia ta sau dintre prietenii tăi care pățește ceva (se îneacă mâncând, face infarct, se taie sau rănește în alt mod, cade șamd), ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi ar trebui să știe să acorde un prim ajutor.

Pentru conștientizarea acestor lucruri Crucea Roșie Română pregătește pe 11-12 septembrie un festival sub hashtag-ul #faceit. Numele vine de fapt de la FACE, adică First Aid Convention in Europe) și la festival vor fi prezente 28 de echipe din 24 de tări europene, va avea loc o paradă și un concert în prima zi, apoi în a doua va fi o competiție și diverse demonstrații de prim-ajutor.

Totul se întâmplă în Parcul Lumea Copiilor din București. Iată agenda:
Vineri, 11 septembrie (20.00 – 24.00)
Parada echipelor participante la Competiția Europeană de Prim Ajutor
Gala Crucii Roșii Române
Concert în parc (intrarea liberă)

Sâmbătă, 12 septembrie
08.30 – 18.30 – Competiția Europeană de Prim Ajutor
20.00 – 22.00 – Festivitatea de premiere

Concertul e cu Direcția 5, Alexandra Ungureanu și Crush și alții. Eu aș fi mai interesat de a doua zi, demonstrațiile din competiția de prim ajutor, ca să vedeți cum lucrează fiecare țară în astfel de momente.

Dacă vedeți pe cineva făcând semnul de mai jos, nu vrea să vă înjure, ci este semnul campaniei, un soi de cruce. Puteți sprijini și voi fotografiindu-vă astfel și punând poza pe net cu hashtag-ul #faceit sau donând 2 euro către Crucea Roșie prin SMS la 8840.

Dincolo de asta, duceți-vă și faceți un curs de prim ajutor, poate cândva salva viața cuiva. Le puteți face la Crucea Roșie sau la Serviciul de Ambulanță.

    2 comentarii

  1. O idee excelentă! Crucea Roșie ar trebui să fie mai prezentă mediatic!

      (Citează)

  2. Daca m-ar muşca vreodată o cobră de şerpişor, mi-ar plăcea ca tipa asta să îmi acorde primul ajutor… ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus