un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dar dacă am face o telecabină pe un sistem de cruci gigantice amplasate în București?

29 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

O propunere legislativă ce condamnă cu și mai mare spor comunismul a fost aprobată de Senat.

Printre altele, propunerea prevede și instalarea unei cruci înalte de 20-25 de metri în rondul de la Universitate, monument care ar fi mai înalt decât clădirea Universitătii de lângă el, având cam cât un bloc cu 7 etaje. Va avea lumini, ca să fie vizibil în noapte probabil și din satelit, plus steaguri în jurul său. Prin lege, la trecerea pe lângă o cruce atât de înaltă nu te mai închini de doar 7 ori, ci de 9 ori!
feat_cruce_universitate

Oamenii au sugerat că ar merge și o statuie de-a lui Arsenie Boca, aruncând cu lasere din ochi, probabil călcând pe grumazul unui vârcolac cu un picior și pe al lui Ceaușescu folosind celălalt picior.

Eu plusez cu o altă idee. Mai facem astfel de cruci uriașe și la intrarea în Parcul Tineretului, apoi la Unirii, la Romanâ în Rond, la Piața Victoriei pe Guvern și una de final la Aviatorilor în rond. Apoi pe brațele crucii montăm cablul și instalăm o telecabină, ca în Mamaia, ca să trecem orașul pe deasupra. Ar fi mișto pentru turiști, dar am evita și traficul! Religie și eficiență!

Propunerea mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților. Dacă ar avea idei atât de bune și de rapide și la condamnarea torționarilor sau înaintarea unor legi blocate de ani de zile prin Parlament, ce bine ar fi!

Glumă, glumă, dar englezii au făcut asta, au o telecabină în Londra ce servește și deplasării localnicilor. Și la noi ar merge vreo două, de exemplu una din Giulești în Militari, peste Lacul Morii, că ocolul durează 30 de minute la orele de vârf cu mașina sau autobuzul, și una între Barbu Văcărescu – Colentina – Pantelimon. Ar transporta câte 10 oameni în fiecare cabină, dar drumul ar dura vreo 5-10 minute.

telecabina_1telecabina_2

Iat-o și pe cea din Londra, peste Tamisa:
telecabina_shutterstock_139498475
Știre: Digi24. Foto: Alexandra Thompson / Shutterstock.com

    20 comentarii

  1. să nu îi dăm idei lui oprescu

      (Citează)

  2. Ce încărcare are telecabina din Londra?

      (Citează)

  3. Si vorbind serios: ai avea curaj sa te urci intr-o telecabina construita de administratia din Bucuresti, cu constructori alesi de administratia din Bucuresti?
    Ma gandesc cate spagi se dau, cat de mica e profitul real al “castigatorului” de lictiatie si ce artificii face respectivul pentru a ramane cu ceva bani dupa.

      (Citează)

  4. Pai telecabina o sa coste de 2 ori mai mult decat aia de la londra, o sa ploua in ea si o sa se strice dupa 2 luni, ca atat o sa fie garantia. si dupa aia nu mai are bani primaria s-o repare si va fi concesionata unei firme de IT din Sintesti!

      (Citează)

  5. Dar proiectul pentru telegondola a fost aprobat de 2 ani deja: http://www.gandul.info/stiri/oprescu-vrea-sa-faca-telegondola-in-bucuresti-proiectul-privind-transportul-suspendat-a-fost-aprobat-de-cgmb-10808957

    Cu siguranta s-ar construi mai usor si repede decat o cale de rulare pentru tramvai, vezi situatia sos iancului – sos pantelimon.

      (Citează)

  6. Și munte, Radule, și munte să facă în București. Așa ne-am săturat de bucureșteni la noi, pe Valea Prahovei…
    Ieri am făcut o oră de la Predeal la Bușteni. Am crezut că dacă plouă nu vine nimeni la munte. Mă duc și eu o dată pe an mai sus de Sinaia, și n-am loc de ăști. N-am știut cât de disperați sunt șobolanii infecți să iasă din cloaca aia de București. Nu tu, că tu conduci frumos, civilizat. Vorbesc de animalele care se comportă pe șosea ca la o nuntă de vasluieni.

      (Citează)

    • Dar banii sobolanilor din Bucuresti sunt buni?

        (Citează)

    • “Dar banii sobolanilor din Bucuresti sunt buni?”

      Ne descurcam si fara ei, mersi.
      Sa vina oameni civilizati, ca Radu D., nu vasluieni mutati la Bucuresti.

        (Citează)

    • Mă îndoiesc că s-ar descurca zona fără turiști și fără cei care au făcut pensiuni și vile pe acolo. Fără ei, ar fi doar o altă localitate, iar astea nu o duc prea bine în România.

        (Citează)

    • @nwradu – s-a construit mult prea mult, in multe cazuri abuziv, chiar pana in inima zonei care ar trebui sa fie protejata. Multe pensiuni si vile sunt tot ale celor din Bucuresti.
      Afacerile localnicilor sunt dimensionate pe un numar decent de clienti, similar celui de dinante de boom.
      Se poate si fara bucuresteni. Mai greu, dar se poate. In schimb, vorba aia “ne luam judetul inapoi”.
      Problema principala nu e ca vine multa lume, ci ca sunt nesimtiti, asta e cuvantul potrivit. Sunt nesimtiti si nu au masura. Daca au chef sa vina la Busteni 5 week-enduri la rand, o fac fara greata. Nu conteaza ca poate mai vrea si altul sa mearga. In plus, se strang pe drum toate toantele care habar nu au sa conduca, plus toti ochelaristii speriati de bombe, care la prima ploaie nu sunt in stare sa mearga macar cu un 60 la ora. Sincer ne-am saturat sa se reverse pe noi in fiecare week-end toata adunatura de “moldoveni”, de “olteni” si ce alte specii s-au mai aciuat prin Bucuresti.
      De-aia zic: sa le faca Oprescu niste “atractii” noi prin capitala si prin imprejurimi si sa ne mai scuteasca pe noi de prezenta domniilor lor.
      Am zeci de videoclipuri pe youtube cu soferi de Bucuresti sau de Ilfov purtandu-se ca niste infecti, atat prin Ploiesti cat si pe Valea Prahovei.

        (Citează)

  7. Radu primar! Votati Radu!

      (Citează)

  8. O bună inițiativă a paralamentarilor. Au observat ca după falimentul Astra tot mai mulți români și-au instalat cruciulițe domino pe oglinda centrală a automobilului, ba chiar și-au sporit protecția cu iconițe Arsenie Boca pe toate ferestrele din geam securit.
    În cazul falimentului unei alte societăți de asigurare, gen Euroins sau Carpatica spațiul din mașină s-ar dovedi insuficent pentru icoane sau cruci. Singura soluție este montarea de cruci gigantice în intersecții, acolo unde își bagă dracu coada și tamponările sunt cele mai frecvente. BRAVO lor parlamentarilor, în sfârșit o inițiativă de lăudat, ce servește omului de rând și-i asigură protecția!

      (Citează)

  9. Telecabina din Londra (care duce la O2 Arena) e facuta de Emirates si probabil ca are costuri apropiate de infinit.
    Nu conteaza pentru ei.
    Sa nu discutam de Bucurestiul nostru…

      (Citează)

  10. http://vaide.ro/distrugi-rapid-investitie/

    sau iti dai seama cat ar costa bordurile din telegondole?

      (Citează)

  11. M-am emotionat tot privind linia aia portocalie pe directia Barbu Văcărescu – Colentina – Pantelimon. Caci pe acolo se scurg ore bune din viata mea si ceva imi spune ca nu sunt singurul. Cu mine e tot Titanul si Balta Alba, cu mine e Pantelimonul si Colentina. Toti nefericitii estici care vor sa ajunga la lucru, in nordului “metropolei”, trebuie musai sa treaca prin minunata intersectie Colentina-Doamna Ghica, ca pe altundeva nu se poate.

    Apoi am realizat ca gondola e doar o gogoasa. Pe acolo trebuie linie de metrou, metrou care sa ajunga din Titan in Aurel Vlaicu.

    Dar probabil nu o sa ajung ca vad vreodata asa ceva, ca nu sunt nici corb, nici broasca testoasa.

      (Citează)

    • silicon_v: oti nefericitii estici care vor sa ajunga la lucru, in nordului “metropolei”, trebuie musai sa treaca prin minunata intersectie Colentina-Doamna Ghica, ca pe altundeva nu se poate.

      Acolo era planificat un pasaj. s-au mutat si utilitatile subterane (cabluri, conducte), astfel incat santierul sa dureze cat mai putin. Dupa care, a iesit Oprescu primar si s-a apucat de pasajul de la Mihai Bravu.

        (Citează)

  12. @Dan: nu mi-a fost frică să urc pe “Podul lui Oprescu” deci da, aș merge și cu telecabina aia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus