un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum vezi Champions League pe net

21 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

M-au întrebat mai multe persoane în ultimele zile cum pot vedea Champions League, care acum este transmis în exclusivitate pe Dolce Sport, canalele Telekom.

În mod evident, soluția pe care ar prefera Telekom să o abordăm este să ne abonăm la serviciile lor de televiziune. Din acest motiv operatorii de cablu cumpără astfel de drepturi de televizare, dorindu-și să atragă clienți în rețeaua lor.

Dacă nu sunteți dispuși să faceți asta, atunci puteți urmări prin streaming de pe net meciurile, prin site-ul TelekomTV.ro. Nu trebuie să fiți abonatul lor la vreun serviciu, ci doar să plătiți 3,3 euro pe lună pentru pachetul de canale sport (s-a scumpit de la 2,5 euro/lună, când nu aveau CL). Eu așa fac de la începutul anului pentru a urmări Formula 1 (și orice altceva aș vrea în luna respectivă).

Procedura de înregistrare și plată am detaliat-o aici, la început de an. Pe scurt:
– ai nevoie de cont pe telekom.ro (se poate face fără să fiți clientul lor) și apoi te autentifici cu acel cont pe telekomtv.ro
– mergi la Profilul Meu și încarci în cont, prin plată online sau SMS, o sumă de bani (3, 5 sau 10 euro). Banii apar aproape instantaneu în cont la plata online cu cardul. Prin SMS n-am încercat niciodată.
– te duci la secțiunea Abonament și alegi Pachet Online Dolce Sport pentru 3,3 euro/lună. Banii vor fi luați din portofel. Dacă ai încărcat 10 euro, vei rămâne cu 6,7 euro din care vei putea plăti luna următoare.
– te duci în secțiunea Canale TV și alegi ce canal vrei să vizualizezi. Activarea lor se face cam într-un minut după plată. Dacă e prima oară, vei fi rugat să instalezi pluginul de vizualizare. Utilizează Firefox, în Chrome nu merge, iar de Internet Explorer nu știu cum stau lucrurile.

Eu n-am avut niciodată probleme cu streamingul (am net de la RDS, nu de la Telekom), imaginile fiind mereu fluente indiferent că mă uitam la Formula 1 sau la tenis. M-am uitat zilele trecute la prima repriză din Real Madrid vs Sahtior și am filmat clipul de mai jos, ca să vedeți cât de “fluent” merge totul (sper să nu-l șteargă YouTube).

N-am încercat de pe tabletă sau telefon, dar în acești bani puteți urmări canalele și de pe astfel de dispozitive prin aplicația oficială Telekom TV.

M-am uitat a doua zi la Roma-Barcelona. A mers perfect până prin minutul 50, când a picat streamingul pe Dolce HD și am continuat să privesc canalul Dolce 1 normal, unde au fost vreo 4-5 alte momente de “buffering” de-a lungul reprizei. Verificați să nu vă facă antivirusul vreo scanare periodică pe fundal, iar dacă banda e mică sau nu fac față serverele, ieșiți din modul Full Screen, unde de obicei încearcă o calitate mult mai bună a imaginii.

Duminică am văzut cursa de Formula 1 din Singapore în condiții excelente, fără nici măcar o singură întrerupere.

Cum spuneam, eu nu mă plâng. Se plâng însă alții, văd pe net oameni care spun că nu le-a mers bine niciodată, că nu începe streamingul, că nu merge de pe tablete șamd. Mă aștept ca multe dintre probleme să fie legate de pluginuri, Java, hardware foarte slab sau bandă mică la net, dar unele or fi și în ograda Telekomului. Dacă vreți să testați, încărcați cu doar 5 euro, ca să nu pierdeți mulți bani în caz că nu sunteți mulțumiți.

Atenție: Telekom folosește pentru streaming un plugin Java destul de vechi, iar Chrome l-a blocat începând cu 1 septembrie. Va trebui să utilizați Firefox, iar de Internet Explorer sau noul Edge nu știu.

Sper că Telekom va continua să îmbunătățească serviciile de streaming, iar primul pas ar fi renunțarea la acel plugin și trecerea la un sistem nou, poate chiar bazat pe HTML 5 sau măcar pe ceva acceptat în orice browser.

Varianta trei: piratat de pe net. Puteți găsi diverse stream-uri de la alte televiziuni străine ce transmit Champions League. E decizia voastră dacă vreți să vă complicați cu tot felul de programe sau site-uri dubioase sau dați aproximativ 15 lei pe lună către Telekom TV. Nu mă întrebați de streamuri pirat, eu sunt în al doilea an de plăți lunare către Telekom TV.

    23 comentarii

  1. Pentru F1 recomand un stream Sky Sports F1. Comenteaza piloti ca Martin Brundle sau Damon Hill, iti prezinta o cu totul alta perspectiva fata de ce vezi la Dolce.

      (Citează)

    • Eu unul sunt total dezamagit ca digi a renuntat la ucl dar mai ales la F1. La fotbal oricum poti vedea rezumate extensive pe diverse site uri, dar F1 online se vede slabut, la rezolutie mediocra. Andrei ar dreptate, comentariul la f1 face mult, iar cei de la dolce nici nu dau calificarile de mult ori, in dauna unor programe.Cat despre vizionare, mai exista varianta site urilor straine oficiale ( tot cu bani- on demand) sau varianta imorala a descarcarii versiunii fullhd la 4-5 or dupa cursa( torrents).

        (Citează)

    • Pentru comentariu am ales si eu stream-uri pentru Champions League si meciurile derby ale campionatelor mari.

        (Citează)

  2. oare merge acest streaming de la Telekom (sau ceva aplicatie) pe un smart-tv ? mersi anticipat pt raspuns!

      (Citează)

  3. Exact..asta in cazul in care merg serviciile.
    Am incercat sa ma loghez pe telekomtv in timpul meciului cu Barca si nu am reusit deloc..de pe 2 calc diferite si vreo 4 browsere incercate. Am mai incercat acum odata cu acest articol si acum functioneaza.

    Ce iti spune lumea…nu sunt aberatii..pur si simplu servicii mai proaste de streaming ca la telekom nu exista (asta in cazul in care ajungi pana in acel pas.)

    Este aproape de ras….sa nu functioneze serviciile oficiale (nu merge sa te loghezi, pana reusesti sa iti faci cont, pluginuri instalate..etc), in schimb in 10s poti accesa streaming prin alte metode.

      (Citează)

  4. Glumesti??Cea mai proasta invetitie este sa iti cumperi abonamentul ala de streaming online care nu merge absolut niciodata cand e ceva important la TV. In rest, cand au emisiuni retardate, totul e perfect :)
    Abonamentul asta de 2 lei de la cosmote e de tot rahatul. Cat dai atata face. Puteau sa il faca de 50 lei pe luna si poate mergea mai bine.
    Probabil ca e facut sa sustina 10 conexiuni simultane.
    PS: Crede-ma, nu e problema de java, hardware si alte balarii. Problema e la Cosmote si la hardware-ul lor de cacao…..

      (Citează)

  5. Hai sa-ti spun povestea mea cu TelekomTV de la cosmorom.

    Faza preliminariilor CL + o zi de luni de Premier League: 5 zile de meciuri, am reusit sa vad 50 de minute la Liverpool – Bournemouth (daca nu ma insel) si apoi a crapat stream-ul irecuperabil si Sahtior – Rapid Viena integral. La retur a fost imposibil sa mai vad ceva, absolut toate canale varza, nici nu incerca sa se conecteze macar la stream.

    Etapa 1 de Champions League: am vazut Real – Sahtior marti foarte bine, miercuri a fost imposibil sa vad un meci normal pe Dolce1, 2 sau 4, a mers doar Dinamo Zagreb – Arsenal pe Dolce3 parca.

    La meciurile de Europa League a fost imposibil sa vad ceva, nici n-am mai stat sa insist foarte mult.

    Merg insa perfect meciurile din Liga 1, dar cum acolo nu poti rezista decat maxim 5 minute pt ca sunt niste glume de meciuri le putem taia fara probleme de pe lista.

    Hardware: FiberLink 1000 -> laptop Asus RoG (LAN sau Wifi ac) sau tableta Surface. Am testat si de pe iPad, Nexus 7, LG G3 sau Samsung Galaxy Note 2014, experienta e similara.

    In acelasi timp: EuroSport player merge perfect, nu cred ca am avut vreodata probleme cu el. Streaming-ul web + aplicatia Digi.Online au mers cred in 90% din cazuri bine.

      (Citează)

  6. Știi cumva dacă merge și din afara țării? Din câte știu serviciul este restricționat la IP-uri de România caz in care as avea nevoie de un VPN, asadar se complica treaba.

      (Citează)

    • Andrei:
      Știi cumva dacă merge și din afara țării? Din câte știu serviciul este restricționat la IP-uri de România caz in care as avea nevoie de un VPN, asadar se complica treaba.

      poti sa folosesti hola (http://hola.org/). Este destul de controversat dar isi face treaba. Eu m-am uitat asa la niste meciuri de rugby pe ITV.

        (Citează)

  7. sau strângi gașca și mergeți la un bar….

      (Citează)

  8. Si ar trebui sa fim multumiti cu astfel de servicii? Adica dau 3 euro pe luna constient ca exista riscul sa am parte de ‘buffering’… Mai bine continut piratat. Macar acolo nu platesti, iar buffering-ul apare tot atat de des pe cat ai specificat in articol.

      (Citează)

  9. Miercuri m-am abonat si eu, si m-am uitat la Roma – Barca. Din pacate streaming-ul e destul de prost, apare buffering-ul mult prea des.

      (Citează)

  10. Eu caut un stream pentru meciurile din NBA şi NFL.. din păcate nu prea am găsit decăt Stream2u care nu ştiu ce treaba face..caut site-uri cu stream din afară deoarece din punct de vedere al comentariului, e mult mai competent.

      (Citează)

  11. Real Madrid vs Sahtior a fost in direct pe Sport.ro :)

      (Citează)

  12. Eu am inceput sa citesc articolul asta pentru punctul 3.

    Pacat ca ai vorbit doar de Telekom

      (Citează)

  13. Telekom sunt penali ca provideri de net, nu au fost in stare sa tina nici macar streamingul pentru gamescon-ul de anul trecut de la Sala Polivalent.

    Jenant sa nu mearga, cand ai 1Gbps de la RDS cu 10$ pe luna.

      (Citează)

  14. Ceva recomandare pentru rugby? Preferabil online, cu plata, pentru a evita saga de pop-up-uri si add-on-uri recomandare de site-urile de streaming free.

      (Citează)

  15. merge bine daca nu te incapatanezi sa folosesti Chrome care nu merge pentru ca nu vor sa investeasca doi lei.

      (Citează)

  16. Asteptam un astfel de articol inca de saptamana trecuta dar e binevenit si acum.
    N-am niciun serviciu de la ei, cont, insa, mi-am facut mai demult pe site, dar n-am reusit sa vad miercuri Roma-Barcelona. Pluginul ala e tare enervant, l-am instalat in cele din urma desi nu voiam si tot n-a mers ca lumea, mi se bloca… Propunerea ta mi se pare mai buna, poate o citi cineva si se ocupa de problema asta.
    Ma cam frustreaza faza asta cu Champions League si Europa League la ei, ca altceva nu vreau sa vad, dar poate imi activez pachetul ala cu canalele sport, numai de-ar merge!

      (Citează)

  17. din ce am discutat si aici : http://musictorrents.org/index.php?/topic/152-tv-online-canale-rom%C3%A2ne%C5%9Fti/

    solutia cea mai buna este streaming personalizat sau platit

      (Citează)

  18. Firuta Frandes

    12/03/2016 la 3:16 AM

    Pentru cei care vor sa vada sport online gratis exista sportlemon.tv / fromhot.com, aici gasiti linkuri in mai multe limbi, dar toate evenimentele au link in engleza, pentru intelegatori!

      (Citează)

  19. Am facut cont la Telekom Tv, dar de cateva saptamani nu mai merge pe niciun browser. Serviciu de rahat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus