un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

CârnaÈ›i nemÈ›eÈ™ti în oferta McDonald’s

30 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

McDonald’s România introduce în perioada 2 octombrie – 20 noiembrie două noi sandviÈ™uri în ofertă, pe tema “gusturi nemÈ›eÈ™ti”, apropo de Oktoberfest. Le-am mâncat deja într-un sampling restrâns È™i sunt bune amândouă.

Preferatul meu este sandviÈ™ul bavarez cu cârnaÈ›i. Este o chiflă lungă în care găseÈ™ti doi cârnaÈ›i Thuringer, muÈ™tar È™i ceapă prăjită. După vizita prin Nuremberg/Coburg de astă vară, vă pot confirma că sunt foarte apropiaÈ›i la gust cu ce poÈ›i mânca acolo în materie de cârnaÈ›i tradiÈ›ionali È™i cred că eu È™i cu “bavarezul” ne vom întâlni de mai multe ori până pe 20 noiembrie.

sandvis_bavarez_mcdonalds_1sandvis_bavarez_mcdonalds_2

Al doilea este sandviș saxon cu vită. Să zicem că este un hamburger mai mare, cu bacon și ceapă prăjită, sos de muștar cu hrean și sos de brânză, cu un gust ceva mai pregnant de grătar. E bun, dar ca fan al cârnaților nemțești probabil că-l voi prefera întotdeauna pe cel de mai sus.
sandvis_saxon_mcdonalds_1sandvis_saxon_mcdonalds_2

Încercați-le cu o bere, nu cu suc.

SANDVIȘURI ÎN AUSTRIA

Când am vizitat fabrica de cartofi prăjiÈ›i de la Hollabrun am trecut È™i pe la un McDonald’s local. Restaurantele lor arată foarte asemănător cu ale noastre, singura diferență notabilă fiind că au È™i mese gândite pentru familii mai mari, de exemplu câteva mese de 6-8 locuri.

Iată însă ce aveau ei prin meniu:

BIG MAC DE PUI

Am mâncat unul, dar nu are farmecul celui de vită. Am impresia că lipsește și sosul de big mac de vită din el. Practic, zici că mănânci doi McPuișor puși unul peste altul.
big_mac_chicken

GRAND ROYAL

AÈ™a da, Grand Royal e un sandviÈ™ bun, gustos, mare, cu o chiflă simplă, dar bună la gust È™i pufoasă. Are È™i o felie de roÈ™ie în el, iar cum McFresh-urile sunt preferatele mele vara, mi-a plăcut È™i acesta. Ar trebui ca McDonald’s să facă mai multe sandviÈ™uri cu roÈ™ie.
grand_royal_mcdonalds_1grand_royal_mcdonalds_2
La noi ceva asemănător se numește Royal Deluxe, dar chifla austriecilor parcă era mai gustoasă.

DOUBLE ROYAL

Pe acesta l-am văzut doar în fotografie și pare un dublu cheeseburger ceva mai încărcat.
double_royal

TRIPLU CHEESEBURGER

Nu l-am văzut în carne și chiflă, dar era în meniu.

CARTOFI PRÄ‚JIÈšI SPIRALAÈšI

Pe lângă wedges și pai, aveau și spiralați în ofertă. La noi am mâncat așa ceva la Berăria H.

CHIFLE FÄ‚RÄ‚ GLUTEN

Aveau hamburger, cheeseburger și parcă și grand royal fără gluten. Glutenul este o substanță ce se găsește în câteva cereala și deci în pâine, iar mulți oameni au intoleranță la ea. Nu-i ușor, aproape toată viața vei merge cu pâinea fără gluten după tine în concedii, că la hoteluri de obicei nu au, nu vei mânca shaorma sau alte sandvișuri din comerț și te vei păzi de multe alte produse.

Am vrut să gust un hamburger fără gluten, ca să văd diferențele. Se simt la gust, pâinea nu mai este așa pufoasă, pare veche de câteva ore sau o zi, dar așa îi modifică absență glutenului textura.

SandviÈ™urile sunt destul de greu de preparat. Nu-i vorba doar de obÈ›inerea chiflei, furnizorul românesc de chifle pentru McDonald’s (Titan, parcă) sigur le-ar putea produse. Este foarte important însă să elimini orice posibilitate de contaminare în bucătăria restaurantului, ceea ce ar însemna fie o altă zonă de preparare pentru astfel de sanviÈ™uri, sau curățirea totală a zonei existente atunci când cineva comandă unul fără gluten, înainte de a-l prepara. ÃŽn plus, trebuie È™i proceduri stricte, că un sandviÈ™ livrat din neatenÈ›ie cu pâine cu gluten s-ar lăsa cu efecte negative asupra consumatorului È™i un scandal mare.

hamburger_fara_gluten

Spuneau cei de la McDonald’s că introducerea lor în România depinde de astfel de lucruri. Dacă vor putea asigura un standard înalt de preparare, le vor introduce cândva È™i aici, dar altfel mai bine nu se complică.

SOSURI

Aveau chili lemon dip și sos de merișoare. Se pare că în Austria se mănâncă brânză cu sos de merișoare și aveau în meniu ceva nuggets de brânză camembert la care era recomandat acest sos.
sosuri_mcdonalds

McCAFE

O chestie mișto: la McCafe-ul din interior aveau un espressor normal, cu trei grupuri, nu din acela automat la care doar apeși butonul și curge cafeaua. Contribuie la experiență, dă impresia de cafenea clasică.
espressor_mcdonalds

    21 comentarii

  1. Arata bine carnatii aia nemtesti, mi-ai facut pofta :)))

      (Citează)

  2. “Restaurantele lor arată foarte asemănătoare” – trebuie “asemănător”, e adverb.

      (Citează)

  3. Carnatii de acelasi tip din Kaufland mi se par cam grasi si fara gust. Tin minte ca acum 5 ani erau mai buni dar acum nu-i recomand.

      (Citează)

  4. McDonalds-urile din Romania mi se pare cele mai urate, nu le-au mai schimbat nimic de cand au aparut.

      (Citează)

    • Te provoc sa mergi la Roma.Toate sut o cocina in care nimeni nu strânge mese si nu spala WC-urile.

        (Citează)

    • Andrei:
      Te provoc sa mergi la Roma.Toate sut o cocina in care nimeni nu strânge mese si nu spala WC-urile.

      În Italia cam așa este. Poate au prea mulți vizitatori.

        (Citează)

    • La fel si in Spania. Prin comparatie, Mc-ul de la noi e restaurant cu stele Michelin fata de ce gasesti aici.

        (Citează)

    • Le-au schimbat – cred ca pe toate, acum cativa ani – si exterior si in interior.
      Da o fuga in Italia, Belgia, chiar Franta – sa vezi ca sunt clar sub ale noastre.

        (Citează)

  5. Esspresorul acela nu e unul „normal„ e chaiar unul foarte scump laCimbali, ele pot ajunge si la 10-15,000 e. Chiar iti da impresia ca acolo se face cafea buna, parerea mea

      (Citează)

  6. Emisiile le-au testat la carnatii aia nemtesti?

      (Citează)

  7. oky am inteles sunt gustosi sunt super buni etc.. da oare nu ar trebui si un pret? de ce nu exista pret? oky nu sunt in oferta.. dar nu ai fost curios sa intrebi cat costa? ca asa daca e foarte scump sau cu mult peste media Mc?? e dar sunt sigur ca atunci cand o sa aibe pret oficial vei face un update…

      (Citează)

    • Chiar n-am fost curios. Cât pot fi? La McDonald’s preÈ›urile sunt proporÈ›ionale cu cantitatea de mâncare primită È™i complexitate, deci nu cred că vor fi mai scumpe decât un Big Mac, dar nici mai ieftine decât un cheeseburger.

        (Citează)

  8. In Spania au avut timp de vreo 6 luni (desi peste tot aparea ca ‘oferta limitata’) Big Mac Chicken. Ce era ? Era un big mac clasic in care in loc de ‘chiftelele’ de vita, era carne cum se gaseste spre exemplu in McChicken. Ma rog, au mai avut si niste chestii mai locale, sa le zic, dar care nu prea s-au bucurat de success.

      (Citează)

  9. Am incercat astazi sandvisul bavarez. Este foarte bun, parca n-ar fi de la McDonalds. Pacat ca este cam mic. Pretul unui meniu mare, cu cartofi si suc, este 17.40 lei. Probabil sendvisul costa 10-12 lei separat.

      (Citează)

    • Sunt de acord cu andrew. E bun intr-adevar dar cam mic. In fine, daca nu vrei sa te ia somnul dupa ce mananci e ok si parca ar mai fi mers putin mustar in sandwich. E bun si daca il mananci in pauza de masa si dupa aia de intorci la birou pentru ca nu o sa duhnesti a usturoi. Meniu mediu 14.90 RON

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus