un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bitdefender 2016 a fost lansat oficial

30 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

bitdefender_2016Bitdefender Antivirus 2016 a fost lansat astăzi de către compania românească și poate fi găsit deja pe site-ul lor.

Principala noutate este protecția anti-ransomware, o tehnică de atac ce a devenit populară în ultimii ani. Atacatorii îți criptează datele din calculator și-ți cer bani pentru a le debloca. Din urgențe de timp, rușinea de a recunoaște că au intrat pe site-uri dubioase sau că au instalat ce nu trebuie pe laptopul de muncă sau pur și simplu nevoia de a nu pierde fotografiile sau documentele din calculator sau telefon, mulți oameni plăteau zeci sau sute de dolari/euro. Probabil ați văzut pe la știri astfel de exemple, iar modulul Anti-Ransomware blochează astfel de încercări.

Sunt, desigur, și alte noutăți. Pentru utilizator în mod direct, versiunea 2016 este perfect compatibilă cu noul Windows 10. Firewall-ul a fost modificat și îmbunătățit, la fel și modulul de control parental, ca să le poți interzice copiilor accesul la site-uri dubioase. Un modul Anti-Theft îți poate localiza, dar și formata de la distanță laptopul furat.

În spatele scenei, Bitdefender 2016 folosește și mai mult puterea cloud-ului. Există algoritmi avansați de machine-learning ce pot detecta noi amenințări în timp record prin toate punctele lor de captură din jurul lumii, pentru că atacurile de succes sunt de obicei cele zero-day și este important ca un antivirus să facă update-uri cât mai dese. Engine-ul Photon asigură o rulare performantă.

Bitdefender 2016 a fost deja testat de numele mari din domeniu. AV Test, PC World, PC Mag și alții i-au pus pe primul loc, fiind probabil singura companie românească prezentă la nivel mondial ce reușește constant asta.

Frază cheie din FAQ: “If you are using Bitdefender 2013, 2014 or 2015 you can upgrade free of charge to Bitdefender 2016.”. Ca de obicei, puteți alege între diverse variante, în funcție de câte tipuri de protecție vă doriți (Antivirus Plus, Internet Security, Total Security șamd) și tipuri de licențe, unele multi-PC sau multi-device.


av_test_rezultate


Acest articol promovează noua versiune Bitdefender Antivirus.

  5 comentarii

 1. Upgrading right now. :)

    (Citează)

 2. protectie:
  avira, avg, panda, trend – povesti cu protectie 6, cu note 1-6 as zice un maxim 4-5 la ele

  performanta:
  eset – 3.5 cred ca este o gluma, il folosesc constant si nu tine sistemul deloc. constant vad la lucru avg, avast, f-secure, symantec, forefront si toate tin sistemele mult mai serios decat eset-ul.

  usability:
  note 5.5 – 6 la toate presupun ca dupa ce sunt citite manualele de instalare de cateva ori pentru a gasi toate prostiile de setari. in defender-ul de la microsoft e durere daca vrei sa faci anumite setari, sa dai whitelist la ceva, idem avg care dupa ce trozneste un fisier, si ii dai recuperare + whitelist zice ca face, dar nu se aplica decat dupa restart

  mc afee- nu am mai testat de vreo 3 ani, kaspersky acum 2 ani am facut niste teste cu versiunea corporate – foarte solid,
  n-am auzit de: bulguard, k7, oihoo, ahlab, norman ( nu am testat ), quick heal

  imi place ca o companie romaneasca este laudata in lume, dar testele astea sunt la fel ca alea de poluare unde volkswagen-ul era campion

    (Citează)

 3. Cel mai bun antivirus: common sense. Nu mai folosesc atinvirus de ani de zile si nu am avut niciodata probleme.

    (Citează)

 4. Modulul Anti-Theft nu functioneaza (pentru mobil). Ca sa nu vorbesc prostii, inainte de a scrie acest lucru mi-am mai cautat o data telefonul (in ultima saptamana am mai incercat de 3 ori). Mi-l gaseste undeva prin Bucuresti. Poti sa vezi de pe IP de unde scriu acum….Chiar si incercarea de a raporta acest lucru catre Relatii cu clientii nu functioneaza-imi spune ca nu se gaseste niciun consultant online. De fiecare data. Incercat dimineata, pranz si seara. In mijlocul notpii nu m-am trezit ca sa testez. In rest numai de bine despre produse. Le folosesc de foarte multi ani, fara probleme.

    (Citează)

 5. BeBe:
  Cel mai bun antivirus: common sense. Nu mai folosesc atinvirus de ani de zile si nu am avut niciodata probleme.

  Nici 10% din utilizatorii de internet nu stiu pe ce site-uri sa nu intre si ce emailuri sa nu deschida.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus