un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am băut cidru Somersby

14 Sep 2015  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Este clar anul cidrului. Beau cu plăcere Strongbow și mai mult Old Mout Cider, care pare mai scump, dar nu-i cu mult mai scump când calculezi că Strongbow e la sticlă de 330 ml și Old Mout la 500 ml.

Am găsit recent în Mega Image cidru Somersby. Era să cred că-i Strongbow, așa de asemănătoare sunt etichetele, dar dacă Strongbow e adus pe filiera Heineken, Somersby ține de Carlsberg.

cidru_somersbycidru_somersby_eticheta

Din păcate pentru el, gustul este foarte asemănător cu Strongbow, dar prețul este cu 1 leu mai scump (4 lei față de 3 lei sticla).  Există o diferență la arome, Somersby are o variantă de pere, dar nu are una de soc precum la Strongbow.

Am mai băut Magners, găsit în Carrefour, dar e scump la 6 lei și ceva sticla.

    13 comentarii

  1. Sa iei cidru adevarat frantuzesc din Carreofour – Reflets de France . Este la sticla de sampanie si se gaseste in doua variante, dulce si brut.

      (Citează)

    • Am luat, nu prea mi-a plăcut. Am mai luat È™i altul, ceva cu Normandia, nu mi-a plăcut nici ăla.

      Astea Strongbow, Somersby È™i altele sunt prea carbogazoase, prea “sucuri”. Alternativa Magners e prea scumpă.

        (Citează)

  2. De fiecare data cand vad reclama la Strongbow, ma duc pana la carfur sa iau un cidru adevarat. Chestiile astea dulci nu-s pe placu’ meu. Old Mut e prea dulce, Strongbow are gust de medicament, iar Somersby e o mizerie crunta.

      (Citează)

  3. MegaImage are si o varianta de cidru in sticla mare de sampanie (750 sau 1000ml). E in jur de 15 lei si pare sa fie cidru autentic, nu bautura racoritoare inspirata.
    Nu l-am cumparat,asa ca nu pot sa afirm asta cu certitudine.

      (Citează)

  4. *pretul e mare sau mic nu scump sau ieftin

      (Citează)

  5. Imi pare rau sa zic insa cidrurile care se gasesc la noi (Strongbow, Somersby etc) nu au nimic in comun cu cidrurile ‘made in UK’ cum ar fi Bulmers, Magners, Carling, Olde English si asa mai departe. Cand am baut pentru prima oara Bulmers am zis ca nu am nimerit o sticla buna, atat de diferit era gustul fata de cel al lui Strongbow din Romania. La cele ‘made in UK’ (cel putin pe astea le-am incercat), gustul nu aduce asa de mult a suc cum aduc cele din RO ci au un gust mult mai acid, mai puternic si parca mai apropiat de ce ar trebui un cidru sa fie. Nu am de ce sa mint, mi-a placut cand a aparut Strongbow in RO, mai ales ca nu mai bausem cidru inainte si nu stiam exact cum trebuia sa fie. Dar cand am vazut ce inseamna un cidru adevarat, nu o sa mai pot sa beau cu aceeasi placere Strongbow made in RO :(

      (Citează)

  6. Sa bagi in tine cocktailul ala de mizerii (doar 7,5% suc de mere) si sa spui ca “beau cu placere” – Asta inseamna sa fii mafiot!
    Cauta o reteta de cidru pe net – e super simpla – si bea cateva sticle productie proprie. Sau macar cauta sa cumperi un cidru adevarat, nu gunoaiele astea pline de chimicale dar imbuteliate frumos si vandute la pret de vin (pret per litru)!
    Cum ar fi sa cumperi o sticla de vin (eventual Prosecco) pe care sa scrie “7,5% suc de struguri + arome naturale de vin + conservanti + indulcitori + potentatori de gust” ???
    WTF?
    E ca diferenta intre socata bunicii si sucurile din comert cu… “aroma de soc”!

      (Citează)

    • Zi-mi unul adevărat È™i de unde se cumpără. Dar vezi că eu nu caut cu adevărat cidru făcut ca la mama lui acasă, după vreo reÈ›etă tradiÈ›ională. Eu caut o băutură răcoritoare È™i cu un pic de alcool. Cidru adevărat caută cei din țările unde este o băutură tradiÈ›ională.

      E ca pizza americană vs pizza de la italieni sau sushi american versus cel original. Bere belgiană cu fructe versus bere normală.

        (Citează)

  7. pentru mine e genul de bautura care merge de sete. Dar nu pot bea mai mult de o sticla o data. Ma simt de parca as bea sampanie cu sticla.

      (Citează)

  8. Èši-am zis unde e mai ieftin… la Selgros ăsta! Èši l-am arătat înainte să publici articolul. PoÈ›i să adaugi È™i aia… e 3 lei la Selgros ăsta!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus