un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unii au noroc la balene

24 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mă uitam la un clip văzut pe CNN despre cum o balenă a apărut lângă două bărci de pescari, a ieșit la suprafață, a stat o grămadă pe lângă ei, s-a lăsat atinsă, ba chiar pescarii au luat de pe ea o pungă ce-i împiedica respirația. Poate că asta voia balena de la început și a fost suficient de deșteaptă încât să se dea pe lângă oameni, dar important este că a stat atât de mult cu ei încât ăia și-au făcut și selfie-uri cu balena.

Aș vrea să-mi exprim astfel frustrarea pentru faptul că anul trecut am stat 3 ore pe ocean fără să văd nici o balenă. Nici măcar o coadă de balenă, în depărtare, pentru o secundă. M-am trezit la 6:30 cu emoție și teama că-mi va fi rău. Mi-au dat haine de protecție până când arătam ca un urs de cauciuc. Am săltat 3 ore pe mare, în viteza bărcii sau la voia valurilor, făcând curse dintr-o parte în alta după ce radioul bărcii spunea că e posibil să se fi zărit o balenă la trei kilometri de noi spre vest. N-am zărit niciuna.

Iar altora le iese balena lângă barcă, stă la poze, se agită în jurul lor. Mai avea să-i întrebe dacă au un foc, ca să-și aprindă o țigară. Enervant!

Citiți toată experiența mea cu (lipsa de) balene, în caz că ați ratat-o anul trecut.

    8 comentarii

  1. mda, sunt cu gândul alături de toți ceilalți dintre noi care n’au avut nici ei noroc la balene și acum trebuie să li se adreseze după denumirea științifică: nevastă!

      (Citează)

  2. Du-te la o intalnire Herbalife, gasesti acolo balene sa-ti faci selfie.

      (Citează)

  3. Am citit tot articolul din vacanta și nu am văzut nimic legat e pret… Mai lasă și astfel de detalii, poate într-o viitoare idee de vacanta eu sau alt cititor de pe blog vom alege azorele.
    Mulțumesc.

      (Citează)

  4. Luci:
    Am citit tot articolul din vacanta și nu am văzut nimic legat e pret… Mai lasă și astfel de detalii, poate într-o viitoare idee de vacanta eu sau alt cititor de pe blog vom alege azorele.
    Mulțumesc.

    Probabil ca nu a luat o excursie money back guarantee in caz ca nu vede balene desi exista asa ceva.
    @Radu : Sa fi frustrat pentru asa ceva… ma depaseste.

      (Citează)

    • speedy.gonzales

      24/08/2015 la 4:12 PM

      first world problem !!!
      pana mea, ai posibilitatea si iti permiti sa vizitezi azore si te oftici ca nu ai vazut balenele.

        (Citează)

  5. speedy.gonzales

    24/08/2015 la 4:13 PM

    AI_core:
    mda, sunt cu gândul alături de toți ceilalți dintre noi care n’au avut nici ei noroc la balene și acum trebuie să li se adreseze după denumirea științifică: nevastă!

    ce e si mai grav ca uneori din pestoaice fine si subtiri se transforma in balene !!!

      (Citează)

  6. Acuma pe bune pentru experienta ta, zona turistica iti vand respectivii orice. De obicei trebuie documentat in zona respectiva cand se vad balenele . In unele zone apar doar in anumite luni ale anului.

      (Citează)

  7. Ce dracu ma! Omu face un articol despre nus ce chestie interesanta si tot ce vedeti e sa se plinge ca el nu a vazut balene cindva. Care oricum e dreptul lui.
    Puii mei! Dar apreciem mereu varianta stiintifica sub denumirea de nevasta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus