un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un superglue care nu se întărește în tub și-l poți refolosi

24 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Dacă sunteți ca mine, probabil că ați cumpărat câte un tub de superglue, indiferent de marcă, de câte ori ați avut de lipit ceva cu 2-3 picături. Apoi lipiciul se întărește pe picurător și tubul e compromis.

Mi-am adus aminte de acum câțiva ani că există o soluție “cu aripioare”. Hai să-i zicem “ca o rachetă”, să nu pară că vorbim de absorbante. Este cel de mai jos, se găsește cam în orice magazin de bricolaje și de-ale casei și funcționează perfect.

Cele două mânere laterale împing lichidul afară, picătură cu picătură. Când nu le mai apeși, bănuiesc că apare o presiune negativă ce trage lichidul la loc în tub din țeava de ieșire și nu mai se întărește acolo. Am folosit un astfel de tub de câteva ori în ultimele 8 luni și încă funcționează bine. Mai are un avantaj, nu te murdărești așa tare de superglue, probabil pentru că tubul e mai mare, nu-l mai storci tu, dozezi mai bine picăturile – în fine, important este că ulterior te recunoaște telefonul.

Costă vreo 20 de lei bucata, iar online l-am găsit doar la Robofun. E o lipsă de magazine online cu produse din astea mai avansate de casă. Pentru cei ca mine, care nu vor să dea găuri în pereți (vă arăt cu altă ocazie și niște ventuze mișto), există și lipici heavy-duty de la Mamut sau Bison, sub formă de tub pentru care aveți nevoie de pistol de aplicare.

    11 comentarii

  1. Si la Picatura/super glue obisnuit: daca il pui in frigider mai rezista si la alte folosiri.

      (Citează)

  2. La lidl aduce cam la 3 luni superglue cu aceeasi forma. Am luat si este foarte bun. M-a tinut cam 1 an pastrat la temperatura camerei.
    Bison am folosit un tub normal la 2 lei din Auchan, fara aripioare. Il am de 2 ani cred tinut intr-un sertar in pozitie verticala si este foarte bun si acum. Capacul are un bold metalic care ajuta probabil la ceva. Cel mai recent l-am folosit la o pana la bicicleta. Adezivul din kitul de pana se uscase de mult si neavand altceva la indemana am folosit super glue bison si a prins destul de bine.

      (Citează)

  3. Asta cu gaurile in pereti, nu stiu…cat de bun ar fi lipiciul, daca pui ceva greu tot se desprinde pana la urma tencuiala.

      (Citează)

  4. iti dai seama cate din alea de 50 bani cumperi de 20 lei? /s
    picatura rezista vreo luna dupa prima folosire am vazut, daca stergi cat de cat capacul dupa ce il folosesti.

      (Citează)

  5. Recent am stat 10 min în față standului de lipiciuri ca vroiam să cârpesc niște adidași. Mă tenta cel descris de tine dar prețul mare și faptul ca-l folosesc doar odată îmi dădea cu minus la buget.
    Așa ca m-am orientat tot spre un Bison dar la vreo 5 lei.
    Dacă zici tu ca e bun la următoarea cârpeală merg pe mâna ta :D

      (Citează)

  6. Bison Gel (sau ceva) rezista tot asa mai mult si in plus nu curge instant cand il aplici.

      (Citează)

  7. eu intram la tine sa citest despre tehnologie. scrie despre telefone ca la lipici esti praf :D

    nu am mai vazut demult un comentariu de gen…

      (Citează)

  8. Se gaseste in magazinele de bricolaj, in Kaufland, este destul de universal. Exemplarul meu a rezistat aproape 2 ani pana l-a folosit onorabilul tata si a reusit sa ii lipeasca definitiv capacul.

      (Citează)

  9. mircea (primul)

    24/08/2015 la 7:12 PM

    Astea mai lipsea, dupa apa plata, paine si mancare de pisici. Un magazin care sa vanda online lipici…

      (Citează)

  10. Adezivii Bison mi se pare prea scumpi pentru ceea ce ofera. Pe vremea cand reparam obiective de aparate foto foloseam loctide gel si nu aveam niciodata probleme cu capacul. Mai nou am vazut si Picatura gel care e posibil sa stea la fel de bine la capitolul refolosire.

      (Citează)

  11. Husdup Florin

    25/08/2015 la 7:30 PM

    Eu de obicei folosesc Loctite Super Attak sau Picatura iar dupa prima utilizare le pun in frigider. Astfel le pot folosi de mai multe ori.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus