un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mergeți în Barcelona? Urcați și la Sagrat Cor pentru a vedea de sus întreg orașul

14 Aug 2015  ·

TURISM  ·

15 comentarii

Sagrat Cor, sau Temple Expiatori del Sagrat Cor, sau altfel spus biserica sfântei inimi, este o biserică aflată pe un deal înalt din Barcelona. Biserica în sine arată suficient de bine încât, dacă ar fi în mijlocul orașului, ar atrage mulți vizitatori, dar la Sagrat Cor trebuie mers în primul rând pentru priveliștea de neegalat asupra întregului oraș Barcelona.

Iată templul.

sagrat_cor_tibidabo_barcelona_01

La baza sa este un parc de distracție pentru copii mici, dar nu ceva care să merite un drum până acolo. Dacă vreți parcuri de distracție, mergeți la Portaventura, chiar dacă e departe de Barcelona.

Iată priveliștea de pe terasa bisericii și a parcului. Eu am fost acolo în februarie, într-o zi liberă de MWC, dar ploua și era ceață. Închipuiți-vă că puteți vedea Barcelona până la mare într-o zi de primăvară sau vară, cu o atmosferă curată și sub un soare plăcut. Pentru asta trebuie să mergeți la Sagrat Cor.

sagrat_cor_tibidabo_barcelona_06

Să ajungi acolo este mai simplu decât s-ar părea citind instrucțiunile, dar costă pentru că schimbi câteva mijloace de transport. Ruta aleasă de mine a fost:

  1. din Piața Catalunia am luat metroul L7 până la stația terminală Av Tibidabo. Este de fapt un tren expres subteran. Veți ajunge la o periferie liniștită a Barcelonei, o zonă cu vile de lux.
  2. oarecum vizavi de ieșirea din metrou se ia un tramvai special, de epocă, numit Tramvaiul Albastru, până sus la stația de funicular. Tramvaiul acesta circulă în weekend, iar în rest este înlocuit cu autobuzul 196, a cărui stație este 10 metri mai sus. Fiți cu ochii pe geam, autobuzul ajunge la stația de funicular și întoarce, trebuie să coborâți acolo că el își continuă ruta pe muntele Tibidabo. Stația la care coborâți este Pl del Doctor Andreu – Funicular del Tibidabo
  3. ultimul pas, luați Funicularul în sus până la Sagrat Cor. Acesta costă câțiva euro, dar i-am dat cu gândul că o dată în viață ajungi și aici. Biletul este dus-întors.

 

Alternativ, pentru turiști, luați linia roșie de autobuz turistic T2A, dar aceasta vă duce la Tibidabo doar în perioada când parcul de distracție este deschis, adică anumite zile din anumite luni. Întrebați șoferul înainte să vă urcați. Site-uri cu care să vă planificați ruta până acolo sunt TMB.cat, cel oficial al parcului și cel oficial al bisericii.

Sagrat Cor era ultimul lucru de pe lista mea cu obiective de văzut în Barcelona. Dacă mai ajung în acest minunat oraș catalan, chiar nu știu unde să mai merg. Știu, sună dubios asta, dar am fost de multe ori în Barcelona.

    15 comentarii

  1. am fost si noi, merita sa mergeti in ultima zi sa vedeti cum arata de la inaltime toate locurile vizitate din oras :)

      (Citează)

  2. Been there done that. Funicularul ala e tare iar privelistea de la inaltimea aia e dementiala.

      (Citează)

  3. Barcelona nu e orasul ala al carui locuitori ziceau ca s-au saturat de turisti?

      (Citează)

    • Exact ala e. Si exact asa se poarta cu turistii pe care ii cazeaza prin Airbnb. Dar pe de alta parte este un oras extrem de interesant care pentru mine a ramas intre locurile pe care vreau sa le vad si in viitor.

        (Citează)

    • Exact ala e. Si exact asa se poarta cu turistii pe care ii cazeaza prin Airbnb. Dar pe de alta parte este un oras extrem de interesant care pentru mine a ramas intre locurile pe care vreau sa le vad si in viitor.

        (Citează)

  4. Bifat exact acum 2 ani. Eu am vizitat și turnul de transmisiuni din vecinatate, e și acesta foarte spectaculos.

      (Citează)

  5. speedy.gonzales

    14/08/2015 la 4:25 PM

    ca sa nu mai stati la coada la bilete la teleferic, puteti sa mergeti la un automat de vanzare bilete si platiti cu cardul. suma de plata e aceeasi, dar nu mai stati la coada.

      (Citează)

  6. Ca fapt divers, modifica titlul, ai un typo acolo.

      (Citează)

  7. priveliștea e așa și așa, orașul fiind departe în zare, însă merită drumul pt a merge cu funicularul, care e f. interesant.

    tot o priveliște de sus ai de pe dealul Monjuic, acolo există și o mini-telecabină… urci cu cabina și apoi cobori pe jos printr-un soi de parc superb. Merită.

      (Citează)

  8. Am fost in martie anul asta si privelistea iti taie respiratia.Colina pe care
    este construita biserica se mai numeste si Tibidabo si implicit parcul de distractie Tibidabo care este cel mai vechi amusement park din lume care inca functioneaza.

      (Citează)

  9. Fost, vazut, placut!

      (Citează)

  10. nu merg, dar multumesc de intreabare :))

    in alta ordine de idei, cand e timpul pentru “el clasico” barca vs real madrid … cum e atmosfera ???

      (Citează)

  11. Si noi am fost si merita cu siguranta drumul. 2 – 3 ore ai ce vizita iar panorama este conform asteptarilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus