un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Evolio lansează propriile camere de tip GoPro

10 Aug 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

gopro_hero_4_session_1Întâi, noul GoPro Session a ajuns în magazine. Este acea cameră mult mai mică decât un Hero, cu înregistrare de foarte bună calitate, direct rezistență la mici șocuri și la apă. Session vine pe nișa celor ce au nevoie de camere cât mai mici și mai portabile.

Puteți găsi noua cameră la F64.


Dincolo de asta, Evolio lansează o cameră de acțiune numită iSmart. Arată ca un GoPro inclusiv la culori și la textura plasticului, butoanele arată la fel – ce mai, chinezii nu mai au rușine, copiază pe față cum au făcut și cu Range Roger Evoque. Mai rău este că așa au copiat și Segway-ul, după ce americanii au făcut toată cercetarea și au găsit forma potrivită pentru așa ceva, apoi au dat pe piață copii de 3 ori mai ieftine. Segway a falimentat, iar chiar chinezii care l-au copiat au cumpărat pe nimic compania și patentele, devenind “legitimi”.

Camera Evolio arată ca un GoPro, dar nu știe nimeni ce fiabilitate și ce rezistență la șocuri are și nici dacă senzorul video are calitatea celui de pe GoPro, care, trebuie să recunoaștem, este excelentă. Nu știm nici ce lățime are câmpul ei de vizualizare.

Filmează 1080p la 30 fps, are wifi și aplicații de Android și iOS, ecran pe spate, baterie de 900 mAh care-i asigură 90 de minute de filmare. Avantajul ei este prețul, costă 399 lei și există și o variantă de 299 lei ce filmează doar 720p. Dacă vreți o cameră sport ieftină, probabil face treaba, dar nu se știe cât de bine. Livrările încep la final de august; o găsiți pe site-ul Evolio.

Un GoPro Hero cu aceleași specificații, dar câteva funcții suplimentare precum mod low-light, timelapse și o calitate verificată. Costă 650 de lei la F64.

    10 comentarii

  1. Succes la gasit unde sa le arunce, daca nu sunt GoPro nu se vand, nici gratis nu se dau!

      (Citează)

  2. Se va vinde, vezi SJ4000/SJ5000.

      (Citează)

  3. @Radu – camerele Evolio nu seamana cu cele GoPro ci sunt copii fidele dupa cele de la SJCAM: http://www.sjcam.com/

      (Citează)

    • a.k.a. chinezării rebranduite

        (Citează)

    • De acord. SJCAM are multe clone facute dupa ea – am patit-o si eu chiar la noi printr-un magazin din cluj. Au acceptat returul si apoi m-am reorientat catre un magazin din bucuresti cu titlul camerei in nume care initial nu le avea pe stoc.

      Diferentele intre clone si SJCAM sunt mari – arata destul de bine dar la nivel de firmware si functii difera. Mai ales cei cu wifi, nu veti putea folosi software-ul SJCAM pt camera si ca atare functia e cam inutila.
      Avand in vedere cat de bine o duce SJCAM, am mari indoieli ca de la ei iau Evolio, mai ales la acest pret.

        (Citează)

  4. Segway a fost mereu extrem de scump, a fost ca telefonia mobilă Telefonica Romania, își permiteau doar cîțiva să-și cumpere.
    Da-o dracu’ de cercetare, ăia nu mai sînt bani de cercetare, și-au scos cercetarea după primele N segway-uri vîndute. Puteau să le dea la sub juma’ din prețul ăla, în mod hotărît, și să le dea în cantități, pt tot poporu’. Dar nu, au vrut să vîndă la preț de lux…

      (Citează)

  5. Folosesc un Xiomi Yi de 70 $ care filmeaza la 200 fps. Imi place mai mult ca GoPro-ul sau SJCAM-ul.

      (Citează)

  6. Cand spui ca iti place mai mult decat cele doua trebuie sa presupunem ca le-ai folosit si pe acestea sau doar iti imaginezi?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus