un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un site cu clipuri video Ultra HD

15 Jul 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Nu uitați să vă updatați codecurile video. Am robotit zilele trecute la conectarea televizorului la calculator (până la urmă prin cablu HDMI, iar placa mea video ține acum două monitoare Full HD și un televizor Ultra HD) si la cum se văd filmele pe televizor când m-am gândit că o fi vreo versiune mai nouă de ffdshow.

După o scurtă verificare s-a dovedit că eu foloseam K-Lite Codec Pack versiunea 6 și cea mai recentă este 11. Nu le mai actualizasem din 2010, asta pentru că nu am simțit nevoia – totul mergea bine.

Chiar dacă lucrurile merg bine, nu înseamnă că un codec mai nou nu poate îmbunătăți suplimentar lucrurile, poate lucrând mai bine împreună cu placa video (interesul este să folosiți decodare hardware, nu software, prin ffdshow DXVA sau LAV, care mi se par cele mai bune) sau cu cele mai recente versiuni de codecuri. După update, am început să folosesc LAV în loc de ffdshow, deși n-are la fel de multe opțiuni, dar îi dau o șansă.

Am căutat apoi clipuri Ultra HD precum văd la lansările de televizoare. Poți găsi clipuri la rezoluție Ultra HD în multe locuri, inclusiv pe YouTube, dar acelea sunt comprimate de algoritmul lor și nici nu le poți controla bine redarea. Am găsit însă site-ul demo-uhd3d.com de unde poți descărca foarte multe filme demo de la producătorii de televizoare. Nu știu cât de legal este, teoretic sunt niște sample-uri care nu înțeleg de ce n-ar fi publice, dar practic n-am văzut niciodată ca producătorii să le ofere cu brațele deschise.

Iată câteva canale sau clipuri online: Shot on RED, See the world in 4K, Myanmar in 4K, Timestorm Films. Veți vedea însă că nu arată la fel de bine.

screen_ultra_hd_demo

    20 comentarii

  1. Codeck Pack? In ce an suntem?

      (Citează)

    • Păi de ce nu? K-Lite include un player bun (pot regla Media Player Classic să pornească direct full screen pe televizor), codecuri bune (LAV și Ffdshow), MediaInfo cu care dau click dreapta pe un fișier și văd totul despre el și un configurator bun de splittere și codecuri.

        (Citează)

  2. add:
    Codeck Pack? In ce an suntem?

    -k

      (Citează)

  3. Se mai instalează codecuri? VLC all the way!

      (Citează)

  4. Valentin Draganescu

    15/07/2015 la 4:22 PM

    Încearcă Splash Pro

      (Citează)

  5. mpc-hc & mad VR

      (Citează)

  6. CCCP – Combined Community Codec Pack

    no stress

      (Citează)

  7. Eu folosesc splash pro — imaginea e super bună, am cumpărat versiunea PRO (20 $). Ca dezavantaje ar fi că nu oferă update foarte des (ultima oară cred că acum un an am primit update) și nu redă niște fișiere .avi obscure mai vechi (crapă)

      (Citează)

  8. VLC, nu folosesc altceva, nu instalez tot felul de codecuri si programale. VLC stie tot.

      (Citează)

  9. Inca un topic unde toata lumea zice ca ce foloseste el e cel mai bun. :))

      (Citează)

  10. Îți recomand să încerci Kodi ( http://kodi.tv/). Dă-i o șansă și ai să vezi ca n-o să-ți mai trebuiască altceva pentru filme și seriale pe TV. Îl poți controla cu controllerul de Xbox din canapea, caută automat toate filmele de pe calculator, le caută posterele, info despre film, notă imdb, etc.
    Are sute de pluginuri, comunitate activă în spate, decodare hardware internă. Rulează filme FullHD 3D fără niciun lag. Nu ai nevoie de niciun codec instalat.
    Este senzațional!! Îl recomand tuturor celor care au calculatorul legat la TV.

      (Citează)

  11. vsfilter
    ac3filter
    ffdshow
    matroska

    acestea sunt singurele codecuri pe care le folosesc de mai bine de 5 ani. merge orice, nu-mi aduc aminte sa nu-mi fi ‘vazut’ ceva vreodata. ca si player, ori windows media player, ori gomplayer. apropo de gomplayer, doar el singur se descurca cam cu orice.

      (Citează)

  12. Da ceva cu 4k necompresat/lossless nu ai? 80 Mbps bitrate-u la rezolutia asta e ca si cum ai pune motor de logan pe monopost f1…

      (Citează)

    • Sunt unele la 120 Mbps, dacă vrei să fii șahist rău. E ca și cum ai pune motor de Golf 2.

      Vezi că atunci când se vorbește de compresie doar bitrate-ul nu spune nimic dacă nu precizezi și codecul. Un MPEG-2 la 80 Mbps e foarte diferit de un MPEG-4 la 80 Mbps.

        (Citează)

  13. Să știți că atunci când spuneți că playerul se descurcă singur și nu trebuie să instalați alte codecuri nu înseamnă decât că playerul respectiv conține deja codecurile în el și gata, nu-i vreo mare scofală.

    Oricum, mesajul meu era să le mai faceți și update din când în când, că poate dați de vreun HEVC la 60 fps și nu se mai mișcă nimic.

      (Citează)

  14. Ar merita de văzut să vezi cum se vede efectiv pe un televizor 4K !!!

      (Citează)

  15. Am un Samsung 4K, iar pana acum singurul continut 4K l-am gasit pe vimeo. M-am uitat intr-o seara vreo 3 ore la peisaje ca prostu’.. O sa vad daca reusesc si cu linkurile date de tine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus