un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

MasterPass se apropie de România?

2 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Apropo de plăți online, mesajul de mai jos m-a întâmpinat când am plătit factura la RDS.
masterpass

MasterPass este un serviciu Mastercard pe care-l aștept și la noi, dar încă nu este disponibil sau cel puțin pe site-ul oficial nu-mi pot face cont, țara noastră nefiind listată în meniul din dreapta sus.

MasterPass este un fel de PayPal, adică înrolezi cardul tău Mastercard în serviciul Masterpass și, acolo unde sistemul este integrat ca metodă de plată, vei plăti cu un singur click, fără a mai introduce nume, numărul cardului, data, CVV-ul șamd. Poți înrola și alte carduri și mai au ei alte avantaje prin aplicație.

Spuneam acum ceva vreme că-mi place să plătesc cu PayPal pentru că este simplu și rapid și se rezolvă doar cu un click. Masterpass este același lucru, în esență, dar s-ar putea să fie mai avantajos pentru comercianți pentru că PayPal are comisioane mari, în timp ce Mastercard deja este suportat de majoritatea magazinelor online.

Să fie pagina respectivă un semn că ne apropiem de lansarea din România? Dacă da, sper să fie implementat de cât mai multe magazine, ca să plătim rapid și simplu. Sistemul similar de la concurentul Visa, numit V.me, încă nu este disponibil în România, spune site-ul oficial.
visa_vme

    13 comentarii

  1. Pentru unii va fi freaky sa plătească cu un singur click …

      (Citează)

  2. “ca să plătim rapid și simplu” = eu cu tine si inca 2 oameni. prea mult efort pe cativa oameni.

      (Citează)

  3. Nu stiu daca e vorba de sistemul asta dar de ceva timp se intampla asta cand platesc facutura UPC din myupc.ro, card Visa ING. Am bagat o singura data datele si de atunci platesc cu un click. Tot legat de Visa ING au inceput usor usor sa reactiveze Verified By Visa cu cod prin SMS.

      (Citează)

  4. mucea: Tot legat de Visa ING au inceput usor usor sa reactiveze Verified By Visa cu cod prin SMS.

    Da, am un articol pregătit și cu experiența 3D Secure prin SMS la ING.

      (Citează)

  5. Sa speram ca se va intampla, pentru noi ar fi util. Cat despre ei, nimeni nu comercializeaza ceva daca nu este rentabil, asa ca efortul este pana la urma o investitie.

      (Citează)

  6. Sa spui ca masterpass e un fel de paypal e ca si cum ai spune ca Dacia e un fel de BMW

      (Citează)

  7. heming:
    “ca să plătim rapid și simplu” = eu cu tine si inca 2 oameni. prea mult efort pe cativa oameni.

    Eu cred că stăm binișor la plăți online în rândul tinerilor, iar publicul țintă tocmai acesta este. Să vedem ce-o fi.

      (Citează)

  8. Rd:
    Sa spui ca masterpass e un fel de paypal e ca si cum ai spune ca Dacia e un fel de BMW

    La mașini măcar una mă duce mai rapid și mai confortabil la destinație decât cealaltă, dar la plăți online care ar fi exact diferența crucială dintre ele?

      (Citează)

  9. nwradu: Eu cred că stăm binișor la plăți online în rândul tinerilor, iar publicul țintă tocmai acesta este. Să vedem ce-o fi.

    ai fi surprins să vezi în dept. de CS ce feedback primești dacă implementezi o astfel de funcționalitate pentru un eCommerce din RO

    și elefant.ro a avut-o, și groupon.ro a avut-o – la ambele feedback-ul a fost foarte-foarte negativ.

      (Citează)

  10. nwradu: Eu cred că stăm binișor la plăți online în rândul tinerilor, iar publicul țintă tocmai acesta este. Să vedem ce-o fi.

    nu stiu ce bani au tinerii.. poate pe viitor. acum nu cred ca exista un “public”.

      (Citează)

  11. Kaspersky te-a bagat la phishing
    phttp://prntscr.com/7ck8di

      (Citează)

  12. Plata cu MasterPass este deja posibila in Romania. Daca, ai fi apasat pe butonul respectiv, ai fi putut ulterior selecta Romania unde ai fi descoperit ca se poate plati cu MobilPay Wallet. Asta e o aplicatie mobila in care iti inregistrazi cardurile si apoi o poti folosi sa platesti in magazinele online care accepta MobilPay Wallet sau MasterPass.
    Mai nou, poti plati cu aplicatia asta nu numai online ci si la casele de marcat din Cora, deocamdata numai la cea din Alexandriei dar urmeaza si restul.

      (Citează)

  13. Aparent s-a lansat, dupa ce-am ignorat butonul ala 2 ani am descoperit ca acum iti poti face cont.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus