un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Digi Mobil ieftinește abonamentele de telefonie, plus știri de la Telekom și Vodafone

3 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Adică abonamentul de telefonie Optim Nelimitat, care costa înainte 10 euro, acum costă 6 euro pe lună, asta dacă nu ești deja abonat la vreun serviciu RCS-RDS.

Dacă ești abonat la un serviciu, Optim Nelimitat va costa 5 euro/lună, față de 7 cât era până acum. Dacă ești abonat la două servicii (de exemplu televiziune și Internet), te va costa tot 5 euro/lună, dar dacă iei două abonamente pretul individual scade la 4 euro/lună.

Abonamentul Optim Nelimitat este pachetul lor “cu de toate”, adică ai nelimitat apeluri naționale spre fix și mobil, nelimitat internaționale spre fix și 3000 de minute spre mobil din anumite rețele în SUA, Canada și UE, nelimitat trafic de date în rețeaua DigiMobil și doar 100 MB/lună în rețeaua Vodafone, cu care RCS-RDS încă are acel acord de roaming național.
tabel_digi_mobil_optim_nelimitat

Din ce-am văzut pe aici în comentarii, acel “nelimitat” este de fapt un “foarte mult” pe principiul fair use utilizat și în alte țări, adică nu poți vorbi chiar non-stop, dar pentru majoritatea abonaților asta nu va fi o problemă. Nelimitatul la traficul de date în rețeaua Digi Mobil înseamnă 5 GB la 21,6 Mbps (cât se prinde în practică doar utilizatorii știu), iar ulterior ești limitat. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial.

Este o mișcare îndrăzneață din partea Digi și arată trecerea într-o nouă etapă, cea de atras abonați care nu au și alte servicii contractate cu ei. Cât de profitabil este totul pentru RCS-RDS nu știu, ei nu anunță cifre de nici un fel.

Tot Digi vinde și tot mai multe telefoane mobile, majoritatea din gama ieftină și medie, de obicei dual-sim pentru a facilita tranziția spre rețeaua lor. Le puteți găsi aici.


În alte știri telefonice, astăzi Telekom a anunțat o modificare interesantă pentru cartelele prepaid, și anume:

Telekom a introdus o nouă caracteristică unică pentru cartelele prepaid care permite utilizatorilor să comunice nelimitat în rețea prin SMS, MMS și prin aplicația joyn by Telekom, precum și în afara rețelei folosind WhatsApp. În aplicația WhatsApp, traficul de date național gratuit și nelimitat este disponibil numai pentru transferul de poze, mesaje text, audio și video.

Promoția aceasta este valabilă indiferent dacă ai credit disponibil sau extraopțiuni active, deci poți trimite mesaje, inclusiv de date, chiar și fără credit. Promoția ia sfârșit pe 25 noiembrie, dar e posibil să fie ulterior prelungită.


Vodafone a anunțat un abonament social pentru surdo-muți, care vine cu o aplicație de SOS ce poate transmite mesaje predefinite și poziția persoanei, în caz că are nevoie de ajutor. Abonamentul include doar 25 de minute naționale, dar SMS-uri nelimitate în rețeaua Vodafone, 100 SMS-uri naționale și 100 MB trafic pentru 5,5 euro, preț la care bănuiesc că primești și telefonul Vodafone Smart 4. Mi se pare foarte scump, mă așteptam să aibă SMS-uri nelimitate și poate chiar trafic gratuit spre WhatsApp sau Facebook.

    12 comentarii

  1. Eu am la cartele telekom cu 6 euro 1000 gb ( pe langa nelimitat in retea / 100 min nat ) trafic + pana in septembrie 1 TB trafic la viteza 4g , trebuie doar sa ai activa optiunea date M .

      (Citează)

  2. Digi ar fi bine daca reteau a nu ar fi PRAF!

    in 2015 sa nu ai 4G si H+

      (Citează)

  3. HeavyD:
    Digi ar fi bine daca reteau a nu ar fi PRAF!

    in 2015 sa nu ai 4G si H+

    Eu am prins H+ cam peste tot in tara. 4g recunosc ca nu au dar nu vad la ce as putea folosi. Video stream presupun ca e cel mai data intensive lucru pe care il poti face pe un telefon sau tableta si merge youtoube 1080p fara probleme, am incercat si Popocorntime si merge fara probleme.

      (Citează)

  4. HeavyD: 015 sa nu ai 4G si H+

    RCS a mizat pe dezvoltarea in continuare a retelei pe tehnologie 3G pentru ca aveau echipamente destul de performante si neamortizate. Trecerea pe 4G (asa cum e la noi – fara VoLTE) e doar o chestiune de marketing.

      (Citează)

  5. Am fost sa plătesc o factura RDS și tanti de la casierie ma întreabă dacă nu am ceva prieteni care doresc serviciile lor. Marketing 101

      (Citează)

  6. Stiu… ma repet… As prefera sa am semnal decent la Telekom sa pot purta o convorbire fara intrerupere…

      (Citează)

  7. Digi este optiunea PERFECTA cu o singura conditie: sa mai ai o cartela intr-o alta retea. Eu am un abo de 2 euro la Orange pe care il tin in telefonul dual sim doar pentru cazuri in care nu am semnal digi (adica rds-voda). In rest rup digi . Recunosc ca uneori mai da si rateuri, dar intotdeauna mi-am facut treaba cu el. Orange il tin pentru urgenta urgentelor.

      (Citează)

  8. Iar ti-a scapat un detaliu important, si anume ca toate aceste modificari vor fi operate inclusiv pentru vechii abonati.

      (Citează)

  9. Nu ştiu cum e reţeaua praf la digi, ştiu că sînt zone în Bucureşti (punctuale) în care este imposibil să vorbeşti la Orange, iar dacă eşti în convorbire, ţi se întrerupe . Deci probleme au toate reţelele.

      (Citează)

  10. HeavyD:
    Digi ar fi bine daca reteau a nu ar fi PRAF!

    in 2015 sa nu ai 4G si H+

    Mergi prin alte tari sa vezi ce H+ prinzi … peste tot , dar viteza nu depaseste 1Mbps , iar pe 4G ai sub 10 . Discutam cu cineva ca a fost in roaming si era nemultumit dom`le ca ii functioneaza lent internetul … (era atehnic) imi zicea ca-i apare E … adica .. EGDE

      (Citează)

  11. Ciprian Harabagiu

    05/06/2015 la 2:24 PM

    E asa ciudat ca ne asteptam ca o companie care ofer preturi de “dumping” sa ofere aceeasi calitate si servicii ca ceilalti operatori(discutabile si acestea).Oricum RDS se va confrunta cu o problema cand va expira contractul cu cei de la Vodafone, dar important pentru ei e sa faca volum acum.

      (Citează)

  12. Sper ca e clar pt. toata lumea ca Digi+Vodafone sunt praf la capitolul acoperire iar in rural si drumuri nationale tot Orange si Cosmote ruleaza…. Cei care strabat tara-n lung si-n lat stiu la ce ma refer… Da, in marile orase, Voda sta super, dar la tara?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus