un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oferte bune la componente și PC-uri

3 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

oferta_asus_gtx_960Poate că între toate lansările recente de noi game de produse și servicii, eMAG are mai mult imaginea unui magazin multifuncțional, un loc unde poți găsi și accesorii pentru mașina ta, dar și haine de bebeluși, pe lângă frigidere, biciclete, ceasuri și diverse altele.

La bază, însă, stă în continuare un magazin IT&C cu oferte bune. Tocmai mi-am luat o tastatură Microsoft Sculpt Comfort, silențioasă, mai mică decât monstrul pe care-l aveam înainte, pentru că a fost la cel mai bun preț de pe piață. Înainte de asta, pentru calculator, am luat două SSD-uri de 240 GB, deja a doua mea generație de SSD-uri, care vor înlocui două SSD-uri de 120 GB. Pentru SSD-urile vechi am luat două rackuri metalice pe USB 3.0, ca să le transform într-un fel de unități mobile de stocare mare și rapidă.

Puteți vedea mai multe oferte bune în newsletter-ul IT. Aveți acolo o placă Asus GTX 960 din gama Strix (o gamă de gaming), overclockată din cutie, cu 2 GB memorie RAM, redusă de la 1149 lei la 989 lei, sau dacă vreți ceva mai subțirel, dar totuși performant, uitați-vă pe GTX 750 la 499 lei.

oferta_ocz_240Puteți să vă faceți un PC întreg numai din oferte, că au și la procesoare, memorii, SSD-uri, hard-disk-uri. Văd o ofertă bună la memorie DDR4, pentru cei care vor cea mai nouă tehnologie, un 4×4 GB HyperX Predator la 1.099 lei, plus reduceri inclusiv la surse și plăci de bază. Un SSD marca OCZ de 240 GB costă 404 lei, redus de la 479 lei.

Dacă vă uitați după un router, este o ofertă la routere Asus și de acolo următoarele modele vi le recomand:

  • Asus RT-AC56 – 359 lei redus de la 519 lei. Un model performant, cu porturi Gigabit și rețea wireless de tip N și AC cu o capacitate totală de 1200 Mbps, port USB 3.0 și 2.0, cu funcții avansate cum ne-am obișnuit de la modelele Asus.
  • Asus RT-AC87 – 1.086 lei redus de la 1.249 lei. Cel mai performant model al companiei, multă vreme pe primul loc și în topul meu. Performanță extremă pe cablu și pe wireless, unde are o capacitate totală de 2400 Mbps și cel mai puternic semnal wifi găsit de mine până acum, plus un software performant care include până și antivirus în router. Dacă aveți buget pentru el, luați-l cu încredere.
  • Asus N18 este un model best-buy, ieftin și performant, AC66 și AC68 sunt și ele la ofertă. Le găsiți și în topul meu.

Nu vă sfătuiesc să luați modelul N53, care are porturi de 100 Mbps, nu de 1000 Mbps.

feat_asus_ac87


Acest articol face parte din campania de promovare a ofertelor eMAG IT&C.

    9 comentarii

  1. M-a tentat N18 dar dupa ce anul trecut era, tot la ei, a 230-250 RON acum la 320 RON (redus) nu mi se mai pare asa tentant.

    P.S. E faina tastura sculpt dar eu nu m-am putut intelege cu butoanele Fxx. Switch-ul acela mi se pare total neinspirat vs F-Lock ca la generatia anterioara plus ca au eliminat si randul extra de butoane (care era configurabil).
    De aceea am ramas in continuare la MS Ergo 4K.

      (Citează)

  2. Overclockingul din fabrica este perfect inutil la placile video moderne. Ele isi maresc sau scad automat frecventele, functie de incarcare si de temperatura de functionare.

    Degeaba vine din fabrica intr-un mare fel, daca o tii intr-o carcasa mica si prost aerisita. Btw, cea mai rupere de oferte la carcase:
    http://www.pcgarage.ro/carcase/deepcool/landking/
    luati repede, se termina stocul, se termina si oferta

      (Citează)

  3. C: M-a tentat N18 dar dupa ce anul trecut era, tot la ei, a 230-250 RON acum la 320 RON (redus) nu mi se mai pare asa tentant.

    Știu, s-a scumpit de când cu dolarul. Am mai vorbit cu diverși reprezentanți ai companiilor de routere, de când cu topul, toți sunt destul de disperați privind treaba asta.

      (Citează)

  4. C: P.S. E faina tastura sculpt dar eu nu m-am putut intelege cu butoanele Fxx. Switch-ul acela mi se pare total neinspirat vs F-Lock ca la generatia anterioara plus ca au eliminat si randul extra de butoane (care era configurabil).
    De aceea am ramas in continuare la MS Ergo 4K.

    Până acum am apăsat de câteva ori Volume Off în loc de F2, cu care redenumesc fișierele, dar nu-i problemă, îmi dau seama și corectez. Mă bucur că au păstrat o tastă pentru Calculator, că și înainte era practic singura tastă funcțională pe care chiar o foloseam.

    La mine problema cea mai mare a fost că tasta Alt dreapta, cu care bag diacritice, este mult mai la dreapta decât eram obișnuit anterior și trebuie să duc degetul mare drept mult în interiorul palmei atunci când tastez. În prima zi credeam că nu mă voi obișnui, dar văd că până la urmă am reușit.

    Cu backspace pe space tot nu m-am obișnuit, deși încerc, însă îl apăs doar când mă silesc să fac asta, că altfel tot la poziția uzuală îmi fuge degetul.

      (Citează)

  5. Gaelex: Overclockingul din fabrica este perfect inutil la placile video moderne. Ele isi maresc sau scad automat frecventele, functie de incarcare si de temperatura de functionare.

    Da, dar când e de mărit frecvența o mărește până la o valoare mai mare decât în mod uzual. Pentru mine nu e ceva crucial, dar pentru cei care vor să scoată maxim FPS /leu, o fi important.

      (Citează)

  6. nwradu: Știu, s-a scumpit de când cu dolarul. Am mai vorbit cu diverși reprezentanți ai companiilor de routere, de când cu topul, toți sunt destul de disperați privind treaba asta.

    Nu stiu ce sa zic de partea cu dolarul. Au mai fost fluctuatii de pret in ultimele doua luni la N18 iar USD-ul tot pe acolo e .Iar AC56 a fost chiar acum cateva saptamani la 299 – un router semnificativ mai bun pe wifi decat N18U.

    Cumva, promotiile astea, una/doua pe luna, cu preturi mai mari decat cu cateva saptamani inainte (cand nu erau campanii de reducere) trivializeaza marketingul emag.

      (Citează)

  7. nwradu: La mine problema cea mai mare a fost că tasta Alt dreapta, cu care bag diacritice, este mult mai la dreapta decât eram obișnuit

    Am trimis două tastaturi înapoi fix din acest motiv!

      (Citează)

  8. Router-ul Asus RT-AC56 e destul de bine redus. La 360 lei e chiar tentant. Dintre placile video, ca si pret merg pe mana Geforce GTX 750. E suficient de performanta.

      (Citează)

  9. nwradu: Da, dar când e de mărit frecvența o mărește până la o valoare mai mare decât în mod uzual. Pentru mine nu e ceva crucial, dar pentru cei care vor să scoată maxim FPS /leu, o fi important.

    Nu, nu o mareste la o valoare mai mare decat in mod uzual. O mareste cat poate tinand cont de temperatura, daca o placa standard este mai rece, ea se va overclocka mai mult.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus