un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Copiii se vor simți minunat la Playmobil Fun Park

4 Jun 2015  ·

TURISM  ·

6 comentarii

Dacă aveți copii mai mici, sub 8-10 ani să spunem, îi puteți duce în parcul de distracții Playmobil Fun Park de lângă Nuremberg. Garantat se vor distra bine o zi întreagă acolo.

Playmobil este o companie nemțească de jucării ce produce figurine și mașinuțe și diverse alte jucării pe diverse teme, de la castele și cavaleri la șantiere de construcție, pirați, dinozauri, avioane și ce mai vrei. Dacă aveți copii, bănuiesc că nu trebuie să vă spun acestea, mai mult ca sigur le știți deja. Seamnănă cu jucăriile Lego, dar fără blocuri de construcție din care să clădești tu ce vrei.

Playmobil Fun Park este parcul în care poți vedea toate aceste jucării în mărime naturală. Am fost pe acolo, am dat un tur rapid, am ieșit chiar plăcut impresionat. Nu mai sunt la vârsta acestor jucării, dar era o atmosferă atât de fericită, cu atât de mulți copii care se jucau în diversele zone din parc, încât turul m-a binedispus.

Există mai multe zone cu diverse teme. Castel și cavaleri, vestul sălbatic, corabia piraților, mina de aur, tobogane printr-un fel de junglă, dinozauri, fermă de animale, arca lui Noe, o zonă de cățărat cu tuneluri și frânghii și multe altele. Le găsiți pe site-ul oficial ceva mai bine descrise.

Nu există o interactivitate mare, dar copiilor nu le pasă. În zona fermei, de exemplu, câțiva copii spălau de zor niște cai de lemn, îi dădeau cu apă dintr-o găletușă și îi frecau cu niște perii. Mi s-a părut imaginea supremă a unei inocențe și a unei plăceri simple, de copil, pe care noi, orice am face, nu o vom mai putea trăi acum.
playmobil_fun_park_nuremberg_16

Un jgheab imens de apă era plin cu corăbioare și figurine. Copii le asamblau, loveau, scufundau și reconstruiau, apoi plecau mai departe. Unii se cățărau pe dinozauri, alții explorau corabia piraților, iar tot acolo puteai să treci apa (cam 40 cm adâncime) cu pluta, vâslind ca un plutaș. În alte părți se dădeau pe tobogane, iar într-un loc poți scoate apă dintr-un puț; și aici mi s-a părut ceva banal de simplu, dar să vedeți ce coadă era de copii care voiau să ridice găleata din fântână. Alt loc, altă distracție: niște scoici mari, semideschise, erau puse pe jos și umplute cu apă, iar copiii băgau mâna în ele și scoteau niște perle pe care le strângeau în găletușe.

Există și o clădire mare în care vă puteți refugia în caz de ploaie, iar distracția continuă și acolo cu multe jucării.

Înăuntru există un restaurant și o cafenea, plus câteva chioșcuri de clătite și alte mărunțișuri. Mâncarea părea ok, au destule salate și lucruri ceva mai sănătoase, dar și pizza și nuggets. Am dat pe un cappuccino 2,6 euro, dar atenție că este cu garanție, mi-a luat 2 euro în plus pe care i-am recuperat la final ducându-mă cu cana înapoi. Chiar și paharele de suc, care sunt din acelea frumos desenate, au garanție de 1 sau 1,5 euro.

Mult noroc să ieșiți de acolo fără o tonă de jucării. Magazinul de la ieșire este bine dotat.

Parcul are următoarele prețuri: între 9 și 11 euro pentru o zi întreagă, în funcție de sezon, copiii sub 3 ani intră gratuit, dar trebuie însoțiți, așa că părinții plătesc. N-are rost să-l comparăm ca distracție cu Disneyland Paris, având în vedere că acolo biletul costă vreo 70 de euro.

Parcul este într-un orășel de lângă Nuremberg, la vreo 15 km distanță, iar un taxi vă ia cam 30-40 de euro până acolo. Puteți ajunge și cu combinații de trenuri și autobuze, dar în funcție de planurile din zonă puteți și să închiriați o mașină și să vă plimbați mai mult cu ea. Oricum, pentru parc rezervați-vă o zi întreagă. Puteți găsi mult mai multe informații pe site-ul oficial.

playmobil_fun_park_nuremberg_01

Citiți toate articolele despre Nuremberg și Coburg sub tagul Nuremberg.

    6 comentarii

  1. Cu ce telefon faci pozele ?

      (Citează)

  2. Fuckin’ shit, am ajuns sa punem intrebarea “cu ce telefon faci pozele”… vine sfirsitul lumii…

      (Citează)

  3. Majoritatea sunt făcute cu Sony A6000 și unele cu SGS 5.

      (Citează)

  4. Frumos, cred ca nu se plictisesc nici cei mai mari. Am citit ca se face si la noi un parc cu dinozauri, undeva pe langa Rasnov.

      (Citează)

  5. Dacă aveţi copii, îi puteţi duce la parcul X din Nuremberg ? serios ? fix din Nuremberg ? singura condiţie e să ai copii ? nu cumva sînt jdemii de parcuri din astea în toată Europa ?

      (Citează)

  6. Alias, sunt multe persoane dornice de a fi la curent cu noutatile si de a primi idei pt a-si petrece timpul liber. Nu toata lumea a auzit de parcul de distractii din Nuremberg . Pasionatii de lego , si nu numai, vor fi incantati sa afle de existenta acestui parc ! Sunt convins ca a avea copil nu este o conditia pt a vizita acest parc…… de unde ai dedus asa ceva ?! Categoric sunt multe parcuri de toate tipurile, pt toate gusturile si toate buzunarele …..in definitiv, poti sta si in parculetul din fata blocului, nu te obliga nimeni sa megi nicaieri !……. Vino si tu cu idei concrete , bineanteles, daca ai ! Si apropos, cuvantul “JDEMII”, nu exista in DEX ( Dictionarul Explicativ al Limbii Romane ). Zi frumoasa !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus