un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Carrefour aniversează 14 ani în România cu premii mari, inclusiv 3 Smart-uri

24 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Prima oară când am fost într-un Carrefour eram undeva lângă Veneția. Mi s-a părut ceva incredibil, un magazin uriaș, cu toate produsele posibile acolo și la prețuri mult mai mici. Prin oraș dădeam 2 lire pe o sticlă de apă, în Carrefour costa 0,5 lire. Pe vremea aia era cu lire, iar în România nu exista vreun astfel de magazin, nici pe aproape.

La câteva luni după întoarcere, însă, văd pe autostrada A1, la ieÈ™irea din BucureÈ™ti, un semn care spunea “aici se construieÈ™te Carrefour”. NiÈ™te maÈ™inării deja nivelau terenul. Èšin minte deschiderea primului Carrefour din România, cel din Militari, cozile interminabile din perioada sărbătorilor, vremurile când oamenii aduceau la casă chiar È™i două cărucioare pline ochi. Acum, 14 ani mai târziu, sunt destule hipermarketuri încât să nu mai fie aÈ™a multe cozi, dar în continuare găsesc produse noi È™i interesante în ele.

Au trecut 14 ani de atunci È™i Carrefour România sărbătoreÈ™te această cifră cu premii È™i surprize în perioada 18 iunie – 15 iulie. O tombolă aniversară dă ca premiu 3 autoturisme Smart Forfour, iar pentru a participa la tragerea la sorÈ›i trebuie să înscrii pe site-ul carrefour.ro/14ani (sau să trimiÈ›i prin SMS la 1828) codul pe care-l vei primi la orice bon fiscal de cumpărături într-un hipermarket Carrefour (atenÈ›ie, nu È™i Market sau Express sau online, ci doar hipermarketuri).

Pe lângă cele trei autoturisme, se mai dau 14 televizoare Sony Bravia mari, cu ecran curbat, care costă 14.999 lei în magazine, iar apoi premii “instant” direct în magazine, în total 1400 de tablete, 1400 de smartphone-uri cu cartele Orange È™i câte 10.700 de premii constând în produse. ÃŽn total vorbim de 47.040 premii instant extrase de-a lungul zilelor de concurs È™i vei fi anunÈ›at dacă eÈ™ti câștigătorul lor. Mai multe coduri introduse, mai multe È™anse.

Vineri am fost prin Carrefour Militari, în drum spre magazinul de mobilă, și am văzut unul dintre Smart-urile ce vor fi date ca premiu.

carrefour_premiu_smart

Codul primit împreună cu bonul fiscal arată cam așa:

cod_carrefour

Tot acolo am văzut și niște coșuri noi, echipate cu tablete Samsung. Ele rulează o nouă aplicația dezvoltată de Carrefour, SMART Shopping, în care introduci lista de cumpărături și ți se arată traseul optim prin magazin. Noi ajungem des prin Carrefour și știm layout-ul general, dar tot ni se întâmplă să căutăm pe 4-5 rafturi produse gen orez, ketchup-ul bio care poate e la ketchup, dar poate e la raionul Bio șamd. E de încercat.

carrefour_tableta_carucior

Nu ai nevoie musai de un cărucior cu tabletă incorporată. Aplicația se ia din Google Play, iar tehnologia se bazează pe beacon-uri care te localizează și te ghidează. V-am spus recent despre ele, trebuie să deschideți aplicația și să activați Bluetooth-ul, moment în care beacon-urile vor fi automat recunoscute și vei putea porni pe traseul tău. Mă bucur să văd că tehnologia iBeacon este adoptată așa bine în România, faptul că este activă în toate cele 28 de hipermarketuri Carrefour este un start foarte bun.

Uitați un produs mișto: berea Sikaru, în variantă blondă, roșcată și albă, văzută în Militari. Eu am băut-o recent la Bar A1, este o bere românească artizanală, IPA, bună. Cam scumpă pentru 0,33 litri, dar mă bucur că apar tot mai multe astfel de beri românești.

carrefour_bere_sikaru


Acest articol face parte din campania de promovare Carrefour 14 ani în România.

    16 comentarii

  1. Dadeai 0.5 lire italiene pe o apa ? Dar cand ai fost ? In 1920 ?

      (Citează)

  2. Au parteneriat cu Samsung, sau doar le-au cumpărat pe banii lor?

      (Citează)

  3. Cand am fost eu in vacanta de vara din 2000 la rudele mele din Italia imi amintesc ca cea mai mica bancnota era de 1000 parca, iar o apa cred ca era undeva la 2000 de lire (asta la magazinele maricele).

    Sunt sigura ca exista si bancnota de 100.000 de lire, asa ca pun si eu intrebarea lui @thundermar: sigur nu ai fost in 1920?

      (Citează)

  4. Ai incercat berea Zăganu ?

      (Citează)

  5. Sikaru e bere romaneasca facuta de un francez care a fost director la Carrefour
    A fost recent un articol in ZF

      (Citează)

  6. Imi spune si mie cineva de ce Carrefour vrea sa-i dau acces la toate datele din telefon pentru a putrea instala aplicatia? Identity, location, photo/media, wi-fi & bluetooth connection information, device ID & call information.. Grupa sanguina n-o vreti tovarasi? Hahaha! GTFO Carrefour!

      (Citează)

  7. pardauro:
    Au parteneriat cu Samsung, sau doar le-au cumpărat pe banii lor?

    Habar n-am, poate le aveau în stoc, poate la câți bani bagă în premii nici nu mai contează tabletele respective, că erau vreo 20 de cărucioare cu așa ceva în Militari. Mă gândesc că nu sunt în toate hipermarketurile din țară.

      (Citează)

  8. silvius:
    Ai incercat berea Zăganu ?

    Da, e bună. Chiar întrebam recent pe FB unde o pot găsi în magazine, nu doar în baruri, și văd că a început să fie vizibilă la rafturi.

      (Citează)

  9. Roxana:
    Cand am fost eu in vacanta de vara din 2000 la rudele mele din Italia imi amintesc ca cea mai mica bancnota era de 1000 parca, iar o apa cred ca era undeva la 2000 de lire (asta la magazinele maricele).

    Sunt sigura ca exista si bancnota de 100.000 de lire, asa ca pun si eu intrebarea lui @thundermar: sigur nu ai fost in 1920?

    Posibil să fi fost sume de acest ordin de mărime, chiar nu mai țin minte, dar prețul în hipermarket era de 4 ori mai mic, asta mi-a rămas clar în minte.

    De altfel de câte ori merg în străinătate prefer să intru în supermarketuri pentru a lua produse locale pentru acasă, găsești același vin chiar și de două ori mai ieftin decât în magazinele pentru turiști.

      (Citează)

  10. nwradu: Da, e bună. Chiar întrebam recent pe FB unde o pot găsi în magazine, nu doar în baruri, și văd că a început să fie vizibilă la rafturi.

    In Bucuresti am luat mai mereu de la Quick Deli (Eminescu cu Tunari)

      (Citează)

  11. Berea sikaru la fel de scumpa ca si paulaner la jumate?!?!?! Prevad ca va fii editie limitata….un singur tiraj.

      (Citează)

  12. Zaganu si sikaru se gasesc la Mega. Preturile sunt mari, peste marci consacrate si nu cred ca vor vinde bine. Zaganu bruna e chiar buna si merita incercata.

      (Citează)

  13. Si eu sunt un client fidel al magazinelor carrfour, tocmai pentru ca de-a lungul timpului mi-am consolidat impresia initiala: acestia aduc in prim plan o gama mult mai diversificata de produse, alaturi de cele mai mici preturi de pe piata.

      (Citează)

  14. Prost optimizata aplicatia aia de pe tableta de la Carrefour. E o durere de cap sa o folosesti. In timp ce o foloseam s-a si blocat definitiv si irevocabil. Solutia a fost restartul.
    Aplicatia lor totusi pune reclame in functie de pozitia in magazin, ceea ce e de apreciat.

      (Citează)

  15. Or sa stea paznicii de acolo cu ochii pe cărucioare ca pe butelie. Sunt șanse sa le încarce cineva direct în duba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus