un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Java Lava și Marimba la Hard Rock Cafe (ediții limitate)

25 May 2015  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Vă spuneam că la Hard Rock Cafe București puteți găsi până la final de iunie patru rețete speciale de burgeri, parte a World Burger Tour, un fel de “schimb de burger” între diversele orașe din lume. Iată mai jos meniul cu burgerii disponibili la noi și desigur că m-am dus să-i testez pentru Turul Burgerilor:
hard_rock_cafe_world_burger_tour_meniu_2hard_rock_cafe_world_burger_tour_meniu_1

Noi am împărțit un Java Lava Burger din SUA și un Marimba Burger din Guatemala, 56 de lei fiecare incluzând cartofi prăjiți. Am plătit 4 lei suplimentar pentru cartofi mai șmecheri (în dreapta în meniu).

Încep cu Marimba, care mi s-a părut cel mai bun dintre cele două. Burgerul conține carne de vită Angus, brânză cheddar și Jack, fâșii de tortilla, salată, roșie și un fel de pastă de fasole. Iată-l mai jos.
hard_rock_cafe_world_burger_tour_02_marimba
hard_rock_cafe_world_burger_tour_03_marimba
hard_rock_cafe_world_burger_tour_06_marimba

La sugestia ospătarului, l-am cerut medium-rare și s-a dovedit că așa trebuie cerut pentru a ieși ce înțeleg eu prin mediu (adică în centru carnea încă este rozalie, dar cu textură de carne gătită, nu de carne crudă). E de reținut pentru viitor. Nu știu acesta a fost motivul sau folosesc o carne mai bună pentru acești burger, dar chifteaua a fost foarte bună (valabil și pentru celălalt burger), foarte gustoasă, moale, suculentă, o plăcere de mâncat.

Rețeta devine inedită prin acele fâșii de tortilla (veți recunoaște celebri nachos de la Hard Rock Cafe tăiați altfel) din partea de jos, iar fasolea nu se simte așa tare, nu vă îngrijorați din cauza ei. Am mâncat cu mare plăcere jumătatea mea.

Java Lava conține tot o bucată sănătoasă de carne de vită Angus, dar aromată cu cafea și sos “lava”, bacon prăjit, ceapă, brânză cheddar, salată și roșie. Este ușor de recunoscut pentru că deasupra are înfipt un ardei jalapenos din care dacă mâncați veți vedea că este iute.

hard_rock_cafe_world_burger_tour_01_java_lava
hard_rock_cafe_world_burger_tour_05_java_lava

Burgerul a fost bun, dar eu n-am simțit nici o urmă de aromă de cafea. Prin urmare devine o rețetă oarecum clasică, un burger tipic american, “sănătos”, cu un bacon bine făcut și gustos în centru. E bun, doar că mi-a plăcut Marimba mai mult.

Am dat 4 lei în plus pe cartofi cu aromă și un sos suplimentar. Eu am luat din cei cu ierburi, Matilda cei cu chili, ai ei au fost mai buni, dar astea sunt gusturile noastre. Aroma suplimentară se cunoaște și nu strică nici sosul în plus.

La final am împărțit o Hot Fudge Sundae din meniul clasic, adică o negresă încălzită peste care se pune frișcă, înghețată de vanilie și ceva alte firimituri pentru aspect. Am pus fotografia cupei lângă un pahar înalt de limonadă ca să vedeți cât de mare este, cam orice desert de acolo poate fi lejer împărțit în doi.
hard_rock_cafe_world_burger_tour_07_hot_fudge_sundae

Vizavi de Hard Rock Cafe, Berăria H are acum terasă în aer liber, acoperită cu umbrele.

    9 comentarii

  1. numa mie mi se parte 56 de lei pt un burger exagerat?

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    25/05/2015 la 11:20 AM

    add, sarantocule, zi mersi ca nu e 56 de euro

      (Citează)

  3. #magnat

      (Citează)

  4. add:
    numa mie mi se parte 56 de lei pt un burger exagerat?

    N-auzi ca e cu vita Argus; floarea soarelui de calitate nu si-o permite oricine.

      (Citează)

  5. Hard Rock Cafe e scump, dar plătești și conceptul.

      (Citează)

  6. numai eu am vazut burgerii din spatele burgerului din prima poza? cu scuzele de rigoare daca am fost prea porc. poti sa-l moderezi.

      (Citează)

  7. Pentru 56 de lei mancarea putea fi aranjata mai bine in farfurie, sosiera aia e aruncata unde s-a gasit loc, sub burger se scurge o zeama lunga… Prima poza nu le face reclama daca asa ati primit mancarea.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Hard Rock Cafe e scump, dar plătești și conceptul.

    Eu sunt un fan HRC, dar are dreptate… conceptul din farfurie lasa de dorit.

      (Citează)

  9. alxzen: Eu sunt un fan HRC, dar are dreptate… conceptul din farfurie lasa de dorit.

    E de discutat în ce măsură trebuie un plating avansat la burgeri. Culmea este că altora le aduceau cartofii într-un fel de castron de tablă, cum fac alte restaurante. Fie nu aveau pentru noi, fie la aceștia luați o fi altă procedură.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus