un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trebuie să vizitați Bruges!

25 May 2015  ·

TURISM  ·

19 comentarii

bruges_belgia_16
Trebuie să vizitați Bruges! Este unul dintre cele mai frumoase orașe în care am fost vreodată și o adevărată minune a Belgiei și Europei când este vorba de turism. Este acel loc liniștit, calm, extrem de pitoresc, unde noi am găsit o oază perfectă de relaxare și probabil aici avem cele mai plăcute amintiri din tot anul 2014.

Ca o idee, a doua zi ne-am dus la Anvers, am mers prin centru, am văzut una-alta, iar după vreo două ore ne-am zis “e mișto în Anvers, dar hai înapoi în Bruges, să mai bem o bere pe malul apei și să ne mai plimbăm pe străduțe”. Am pierdut câte 10 euro biletul de retur din Anvers în Bruxelles, ne-am dus la gară, am luat primul tren spre Bruges și am stat până târziu în noapte acolo.

Bruges este un oraș micuț, brăzdat de canale de apă, foarte pitoresc. Ca poziție se află cam la o oră și un pic cu trenul de Bruxelles, iar trenuri circulă cam la fiecare 30 de minute în ambele direcții.

Sunt multe de făcut aici: catedrale și muzee de vizitat, au o piață centrală asemănătoare cu cea din Bruxelles, iar străduțele laterale dau farmecul orașului, mai ales cu toate acele canale de apă ce te fac să te simți ca-n Veneția.

Vă recomand și croaziera pe canale, se poate pleca din multe locuri cu bărci de vreo 20 de persoane și se face un tur rapid al canalelor principale. Priveliștea de la nivelul apei este foarte plăcută.

În rest, bucurați-vă de oraș, de liniștea de acolo, de berăriile și cofetăriile sale. Noi am găsit unele foarte mișto și vi le voi prezenta în alte articole, dar pe scurt nu ratați Beer Wall (Wollestraat 8), cu o terasă superbă chiar pe canalul principal din zona turistică, unde poți bea diverse beri fructate belgiene în timp ce pe sub tine trec bărci și lebede, Cambrinus (cu C, pe strada Philipstockstraat 19), o berărie cu un meniu foarte mare de beri și decorațiuni frumoase în interior, iar la capitolul cofetării noi am mâncat de patru ori în două zile la Van Mullem Servaas Patisserie Salon (Vlamingstraat 48). Băgați adresele în Google Maps.

Foarte celebră este și berăria De Halve Man, un alt loc de vizitat pentru o halbă bună de bere. Ceva mai la sud de ea se află o altă zonă frumoasă a orașului, Begijnhof, unde vă puteți plimba printr-un parc și găsiți alte clădiri vechi.

Bruges este mic, se face la pas și toate aceste locuri sunt practic unul lângă altul. Mai mult, poate că de la gară veți fi tentați să luați autobuzul până în oraș; noi așa am făcut prima oară și apoi am coborât la prima stație, că deja începea zona turistică. Dacă ajungeți în gară, nu luați autobuzul, ci traversați șoseaua și în 5 minute sunteți în oraș. Urmăriți șirul lung de turiști pentru orientare.

Revin cu mai multe detalii despre câteva locuri ce ne-au plăcut nouă.

    19 comentarii

  1. Ati avut cazare in Bruxelles sau Bruges? Cam cat ati dat pe cazare? Colin Farrell era prin zona?

      (Citează)

  2. Offtopic: cu ce sunt facute pozele?

      (Citează)

  3. Sincer mi-a placut mai mult Gent. Cat despre Bruges, probabil ca in primavara e mai liber, dar in vara si toamna e cam sufocat de zeci de mii de turisti…

      (Citează)

  4. lasa Bruges, vad ca ai un Kwak, berea mea preferata :D

    cat despre oras, e frumos dar e bine sa il vizitezi dupa o epidemie de ciuma bubonica, cand nu sunt oameni. eu l-am vizitat prin septembrie, pe departe una din cele mai neplacute experiente pe care le-am avut in Europa, sunt oameni peste tot, inghesuiala, turisti, cam mizerie, hoti din buzunare si tot pachetul.

      (Citează)

  5. oras de pensionari

      (Citează)

  6. Daca nu sunteti pensionari va recomand sa mai mergeti ora cu trenul si ajungeti in Amsterdam.

      (Citează)

  7. Hahaha. au niste nume destul de ciudate pentru cineva care nu vorbeste germana sau orice limba adiacenta. Dar, dincolo de faptul ca te poti pierde ca-n Olanda pe-o straduta si nu stii pe unde s-o apuci inapoi, orasul Bruges e superb, fara indoiala!

      (Citează)

  8. Colmar, Rouen, Perpignan si cica Anecy dar n-am ajuns inca.

      (Citează)

  9. acsel:
    Ati avut cazare in Bruxelles sau Bruges? Cam cat ati dat pe cazare? Colin Farrell era prin zona?

    În Bruxelles https://www.nwradu.ro/2015/04/trebuie-sa-vizitati-bruxelles/

      (Citează)

  10. Alin:
    Offtopic: cu ce sunt facute pozele?

    Sony a6000

      (Citează)

  11. gigi:
    Daca nu sunteti pensionari va recomand sa mai mergeti ora cu trenul si ajungeti in Amsterdam.

    Am fost în 2013 în Amsterdam, ne-am luat porția. La propriu, am luat multe chestii acolo.

      (Citează)

  12. stefan: cat despre oras, e frumos dar e bine sa il vizitezi dupa o epidemie de ciuma bubonica, cand nu sunt oameni. eu l-am vizitat prin septembrie, pe departe una din cele mai neplacute experiente pe care le-am avut in Europa, sunt oameni peste tot, inghesuiala, turisti, cam mizerie, hoti din buzunare si tot pachetul.

    Am fost în iulie și era chiar ok. Aglomerat, dar am găsit loc oriunde am vrut, n-am stat la cozi, era lume cât să simți că e un oraș animat, nu că mergi ca-n pustiu.

      (Citează)

  13. Radu pe cand o vacanta intr-un loc mai salbatic? De ex. Devil’s Pool, Zambia ;)

      (Citează)

  14. gogu:
    Radu pe cand o vacanta intr-un loc mai salbatic? De ex. Devil’s Pool, Zambia ;)

    M-aș duce, dar e vorba și de bani și de faptul că încă avem multe de văzut în Europa.

    Ca strategie vrem să mergem în vreo două city-break-uri pe an și un concediu de stat de pomană la mare la all inclusive. Pe acesta din urmă îl cumpărăm acum.

      (Citează)

  15. idem Strasbourg: catedrala, stradute mici, piata mare, plimbare pe rau prin mjlocul orasului, cafenele, bere, plus sediul Parlamentului European

      (Citează)

  16. Eu as recomanda mai degraba Annecy! Este absolut minunat, iar o plimbare cu hidrobicicleta pe al treilea cel mai mare lac din Franta cu vedere catre Mont Blanc este tot ce iti poti dori.

      (Citează)

  17. amuzant e cum turismul a explodat in orasul asta, de doua ori chiar, dupa ce cineva a zis despre el ca e de cacat

      (Citează)

  18. oreste:
    idem Strasbourg: catedrala, stradute mici, piata mare, plimbare pe rau prin mjlocul orasului, cafenele, bere, plus sediul Parlamentului European

    Strasbourg e complet diferit, e ditamai orașul aglomerat. Că are și o piață pietonală și o mare catedrală nu-l face chiar asemănător.

    Am fost și acolo, superb oraș, dar nu poate fi comparat cu Bruges pentru că e un alt tip de oraș.

    Mai degrabă Colmar să semene cu Bruges.

      (Citează)

  19. L-am vizitat deja. Am vazut filmul “In Bruges” :)

    Adica asta: http://www.imdb.com/title/tt0780536/

    Pentru cine nu are timp sau bani, filmul e o alternativa buna. Si, nu, nu e un film de promovare turistica, e o combinatie de comedie neagra/drama/film politist, in care orasul Bruges joaca si el un rol esential :)

    Iar Colin Farrell cred ca face cel mai bun rol al lui.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus