un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cidrurile Strongbow: bunicele

20 May 2015  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Cidrul Strongbow s-a lansat oficial în România acum vreo lună și ceva, dar n-am fost invitat la lansare. A trebuit să mi le cumpăr din magazin, ca orice om; ce umilitor!

Norocul lor că-s bune. Sunt trei sortimente, Elderflower, Gold Apple și Red Berries, dar toate trei sunt cidruri de mere (adică băuturi alcoolice acidulate obținute din fermentarea merelor, pe când berea se face prin fermentarea orzului, de exemplu) cu diverse arome suplimentare adăugate.

Cel de “flori de bătrâni” mi s-a părut cel mai bun; ok, e de soc, știam asta. Gold Apple este la fel de bun, Red Berries e pe locul 3, cu un gust ceva mai dubios. Aș prefera oricând o bere fructată precum cele belgiene, dar alea costă 10 lei la noi.

strongbow_1

    33 comentarii

  1. Sunt mai bune decat Adria Flori de soc?

      (Citează)

  2. am gustat si io, le au la mega. mi se par nasoale. degustigus.

      (Citează)

  3. nu sunt destul de bune ca sa ignori cate chimicale au…

      (Citează)

  4. Se pare ca Strongbow asta nici nu e cidru cum ar trebui sa fie. http://www.real-cider.co.uk/ciders-not-recognised-as-being-real/

      (Citează)

  5. ie la kil macar?

      (Citează)

  6. Eu l-am încercat doar pe cel cu măr, ”Gold Apple”. Am luat de două ori, în zile separate, de la Carrefour, rece din frigider.
    Nu mi se pare bun. Nici măcar bunicel. Se simte un gust puternic de îndulcit şi ”de medicament”, pe lângă gustul de alcool. Aduce aminte de Redd’s Cranberry, o altă mizerie plină de chimicale şi de zahar şi îndulcitori, pe lângă alcool, vândută drept o minune a industriei.

    Am găsit într-un Mega Image şi sortimentul cu fructe roşii, şi cel cu flori de soc, dar au ingrediente la fel de nasoale ca versiunea cu măr, aşa că nu sunt interesat. Da, m-am uitat şi pe ingrediente înainte şi după ce am băut din el. Mai bine luam un Bacardi Breezer sau un Smirnoff Ice, sunt mult mai bune.

    De acum încolo, ştiu o treabă: mai bine o bere decât un cidru din ăsta şi să nu am încredere în gusturile bloggerilor care s-au dus la eveniment şi l-au lăudat în fel şi chip.

      (Citează)

    • Ii clar ca Strongbow sunt beriile (cidruri) cele mai bune din lume dupa mine….eu beau din astea aproape zilnic…dar pentru experienta mea prefer strongbow gold apple si red berries

        (Citează)

  7. luat, gustat, aruncat la gunoi după prima gura
    poate nu am eu gustul destul de rafinat sa apreciez asa ceva

      (Citează)

  8. Lasă că îți pun o pilă la MK, data viitoare sa te invite si pe tine, ca daca nu te-au invitat vad ca scrii de rău…

    Si apropo… se bea cu gheata!

      (Citează)

  9. Cumparat si eu de prin Carrefour parca. Mi-a atrasa atenția sticla si am zis sa incerc. Nasol pentrun gustul meu. Nu se simțea deloc alcoolul dar in schimb gustul de artificial e de maxim efect. Cum se spunea si mai sus o bere e sfântă.

      (Citează)

  10. Confirm. Bune, si nu sunt scumpe.

      (Citează)

  11. Gabriel: Si apropo… se bea cu gheata!

    Mie mi-e lene să țin gheață.

      (Citează)

  12. De ce ai scos votarea la comentarii?

      (Citează)

  13. nui ii mare lucru rend’s la patrat…….

      (Citează)

  14. Maria:
    De ce ai scos votarea la comentarii?

    Pentru ca likeurile la comentariile care il critica sunt enorm de multe.

      (Citează)

  15. O ia pe urmele lui Badea. In curand o sa inceapa sa stearga comenturi si sa baneze.

      (Citează)

  16. mircea (primul)

    20/05/2015 la 8:52 PM

    Pai daca se uita la antena 3 :))

      (Citează)

  17. Din celelalte n-am gustat, Red Berries de două ori! Mie-mi place, zici că-i șampanie (din aia de 10 lei). Acuma eu sunt adeptul băuturilor non-alcoolice și de aceea îmi place. Cidru am mai băut și m-am obișnuit cu gustul. Eu îi dau un 9 (nota) din 10++ la cel roșu.

    Din celelalte două poate în curând. Și nu mai fi supărat, nici pe mine nu prea mă cheamă lumea… Asta e, m-am obișnuit să mi le iau eu! Dar tu ești mult mai important, eu sunt negrul sub unghie!

      (Citează)

  18. Mie îmi place foarte mult cidrul. În UK numai Strongbow beam, și Guinness (bere), desigur.

      (Citează)

  19. Eu sunt un mare consumator de cidru dar din păcate băutura asta e departe de cidrul de calitate si chiar si de mărcile mai de duzină care pot fi găsite in Franţa. Când mai vii pe aici iti caut un cidru artizanal, nu există comparație.

      (Citează)

  20. Mi-a placut autoironia de inceput
    “A trebuit să mi le cumpăr din magazin, ca orice om; ce umilitor!”
    Radu, o sa vina si ziua cand cu casa plina de puradei (aici Matilda, are un punct de vedere, viguros, cred !) nu-ti va mai arde de prezentari, lansari, premiere (moment in care sper, sa nu intrii in categoria “piscotariilor” de meserie ) si va trebuii sa te “umilesti” zilnic. Ca noi toti.
    Pana atunci, scrie, despre ce vezi, mananci, bei, calatoresti, cunosti.
    O faci bine.
    Dovada ca, multi te citesc (inclusiv eu).
    Si ca sa nu fiu off topic, bauturiile prezentate de tine (pe care culmea, ai mai dat si bani) sunt un cocktail lugubru de chimicale.
    Partea cu “produs in Bulgaria, sub supraveghere …” este chiar misto !

    un umilit

      (Citează)

  21. On-topic: ce au scos astia pe piata e o posirca, sa fim realisti. Bunicu face acasa o chestie din mere mult mai buna, el ii zice livej.
    Off-topic: sper ca nu te transformi intr-un piscotar… ai cititori datorita calitatii articolelor … routere, burgeri, zboruri cu avionul, locuri de vizitat … astea ti-au adus cititori … momentan audienta ta nu e formata din dobitocei ce pun botu la orice (ai si tu partea ta de pupincuristi) si nu incerca prin eliminarea de plusuri sa reduci la tacere vocile ce iti contesta articolele piscot

      (Citează)

  22. S-a simtit la inceput invidia piscotului neprimit :) Si cand te gandesti ca da cu picioru la campania aia de marketing de la Big Mac. Piscotul de dar nu se cauta la … marime !

      (Citează)

  23. gogu: Pentru ca likeurile la comentariile care il critica sunt enorm de multe.

    Nu, le-am scos pentru că eram comentarii bune ascunse fără nici un motiv. Am tot văzut exemple zilele astea.

    Pluginul era gândit să ascundă offtopicul și prostiile, dar mai degrabă ascundea comentarii bune sau la care eu nu găseam nimic în neregulă.

    Așa că am mai scăpat de ceva ce consuma resurse și baza de date.

    De comentariile care mă critică eu pot scăpa cu un click, nu-i mare problemă asta. Lumea poate spune orice câtă vreme nu înjură.

      (Citează)

  24. mircea (primul):
    Pai daca se uita la antena 3 :))

    Ce ți-a dat ideea asta? Parcă recent a reieșit că tu te uiți la Antena 3.

      (Citează)

  25. Stefan:
    S-a simtit la inceput invidia piscotului neprimit :) Si cand te gandesti ca da cu picioru la campania aia de marketing de la Big Mac. Piscotul de dar nu se cauta la … marime !

    Actually am mâncat un Grand Big Mac la vreo două zile de la lansare. N-am găsit nimic de spus, e doar mai mare și atât, altfel îl vedeai și pe blog.

      (Citează)

  26. De fapt, cu câteva ore înainte de lansare eram la alt eveniment cu bloggeri și unul m-a întrebat dacă vreau să vin la lansarea Strongbow, dar am spus că n-am fost invitat și nu-mi stă în obicei să vin oricum, nu-s ziarist vechi.

    Nu știu ce agenție de PR se ocupă de Heineken, dar nu cred că am colaborat vreodată. Asta nu mă miră, sunt o grămadă de agenții (inclusiv cu branduri din domeniul IT) cu care n-am schimbat niciodată 2 vorbe.

    În altă ordine de idei, nu știu cum le puteți compara cu Redd’s. Eu nu pot să beau Redd’s de nici un fel, mi se pare că n-au nimic în comun.

      (Citează)

  27. pew pew die: Off-topic: sper ca nu te transformi intr-un piscotar… ai cititori datorita calitatii articolelor … routere, burgeri, zboruri cu avionul, locuri de vizitat … astea ti-au adus cititori … momentan audienta ta nu e formata din dobitocei ce pun botu la orice (ai si tu partea ta de pupincuristi) si nu incerca prin eliminarea de plusuri sa reduci la tacere vocile ce iti contesta articolele piscot

    Cred că e o idee bună să scriu mai exact ce înseamnă pișcotăreala, că sunt multe de zis.

    Cât despre blog, stai liniștit, sunt cel mai conștient privind ce și cum se întâmplă. Mi se par amuzanți oamenii care spun chestii de genul “huo, te-ai vândut pentru un pachet de unt”, de parcă ăla mi-ar plăti facturile. Majoritatea chestiilor de genul acesta le fac de fun, că altfel pentru publicitate pot tăia factură, nu e cu plata în produse.

      (Citează)

  28. mircea (primul)

    21/05/2015 la 2:20 PM

    lol, a reiesit din capul cititorilor tai inteligenti. tocmai d-asta am si inceput sa va trolez, ca sa va arat ca faptul ca daca ai o parere asemanatoare sau identica cu aia de la antena 3 nu inseamna ca te-au indoctrinat aia.

    o sa continui sa imi bat joc, cu argumente n-ai cum sa te intelegi cu redusii. ar trebui sa am succes, sunt multi latrinisti p-aici.

      (Citează)

  29. nwradu: Cred că e o idee bună să scriu mai exact ce înseamnă pișcotăreala, că sunt multe de zis.

    Cât despre blog, stai liniștit, sunt cel mai conștient privind ce și cum se întâmplă. Mi se par amuzanți oamenii care spun chestii de genul “huo, te-ai vândut pentru un pachet de unt”, de parcă ăla mi-ar plăti facturile. Majoritatea chestiilor de genul acesta le fac de fun, că altfel pentru publicitate pot tăia factură, nu e cu plata în produse.

    e un fel de plata in natura, nu?
    cred ca scrii articole cu gura plina, cu branza si iaurt sau ce mai iti tu pe un articol.

      (Citează)

  30. Am incercat si eu 2 din cele 3 sortimente (soc si redberries), mi s-au parut interesante, mai ales pentru ca au alcool cat o bere.
    Inainte de asta mai incercasem si Old Mout, gustul era mai domol dar tot mi-a placut.

    Oricum, mult mai bune decat berile noastre cu arome.

      (Citează)

  31. Am băut Elder ăla și berries au gust a spumant Angeli, gunoiul ăla câte se cumpăra în tinerețe la revelioane.1

      (Citează)

  32. Off-topic…stie cineva cum se numeste melodia din ultimul spot?!..:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus