un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SpaceX în fotografii

15 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

SpaceX, compania lui Elon Musk pentru zboruri spațiale, a trecut în domeniul public toate fotografiile sale.

Mă uit la imagini și mi se pare incredibil că acum vreo sută de ani, în 1903, frații Wright făceau primul zbor cu un avion, iar primul zbor abia depășea 60 de metri. Tehnologia și fizica s-au mișcat atât de repede încât, atunci când a murit al doilea Wright, existau deja avioane supersonice. În 1969, la 66 de ani de la primul zbor timid, oamenii ajungeau pe Lună! Acum, după alte câteva decenii, o companie privată lansează uzual zboruri spațiale.

Nu cred că a existat vreun domeniu care să avanseze mai rapid de atât, poate cu excepția comunicațiilor mobile. Este într-un fel și o dovadă a ce se poate face atunci când există presiunea a două războaie mondiale și apoi a Războiului Rece pentru a dezvolta aviația și tehnica spațială mai repede decât inamicul tău. Dacă am putea depune același efort și fără o astfel de presiune, ci doar din dorința de a avansa ca civilizație, ce bine ar fi.

Între timp, uitați aici fotografii frumoase:

sursa: Flickr Space X. Apropo, dacă aveți timp citiți despre frații Wright și cum au dezvoltat, testat, produs și vândut avioane.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus