un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung a lansat televizoarele din gama 2015

8 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Ieri a lansat și Samsung în România noua gamă de televizoare. Vorbim acum de modele din gama SUHD, numele lor de piață, chiar dacă Samsung nu ne spune clar de la ce vine S-ul și oferă variante precum “super”, “senzațional” sau, pur și simplu, după Galaxy S au vrut și un televizor S. Simplist vorbind, SUHD înseamnă ecran în tehnologia nano-cristale, quantum-dot cum i se mai spune, adică mai luminos și mai frumos colorat.

Seriile 4, 5, 6, 7, 8 și 9 au fost îmbunătățite pentru 2015. Unele modele sunt curbate, unele au rezoluția Ultra HD, se mai vorbește de tehnologii precum nano-cristale și Peak Illuminator, iar pe modelele de top s-a ajuns la procesoare octa-core.

JS9500, JS9000 și JS8500 sunt modelele de top. Au ecranul SUHD cu nano-cristale, rezoluție Ultra HD, octa-core, toate tehnologiile suplimentare lăudate prin broșuri. 9500 începe de la 65″, 8500 și 9000 au și variante de 48″, că mai mici nu se fac.

JU7500, JU7000, JU6670, JU6500 și JU6510 (varianta albă), JU6400 și JU6000 au ecran cu iluminare LED, dar sunt tot Ultra HD, chiar dacă nu cu atâtea alte șmecherii tehnologice integrate.

J6300, J6200, J5500, J5100, J4500 și J4100 vin să completeze gama. Ultimele două nici măcar nu sunt Full HD, iar J5100 este singurul Full HD care nu are functii Smart.
televizoare_samsung_07
samsung_tv_2015_1

O chestie deșteaptă și care ajută și la design este faptul că toată partea de procesare nu este integrată în ecran, cel puțin nu pe modelele de top văzute de mine, ci este o cutiuță separată, coenctată la televizor prin cablu (dreapta jos în imaginea de mai sus). Asta face televizoarele mai subțiri și oferă posibilitatea de upgrade ulterior – schimbi cutiuța veche cu una nouă. Sper să-i și țină câțiva ani ideea aceasta și să nu auzi în 2017 un “ne pare rău, modelul dumneavoastră nu suportă hardware-ul nou”.

Difuzoarele, de asemenea, vin sub forma unei unități detașabile. Mai bine așa decât să avem televizoare subțiri, dar cu difuzoare anemice.
samsung_tv_2015_2

Am primit și o broșură tare deșteaptă care prezintă pe scurt fiecare model și la final are o comparație bună între ele, așa că acum știu și eu tot ce s-a lansat și care sunt diferențele între modele. Am pus-o mai jos, scanată, ca să fie ușor de înțeles.
samsung_tv_2015

Nu mă întrebați dacă-s mai bune decât cele LG sau altă marcă, nu știu să vă zic. Imaginile, mai ales cele filmate Ultra HD la mare artă, arată grozav pe toate, iar ca funcții smart toți spun că ale lor sunt cele mai bune și ușor de folosit. Încep să cred că importante pentru alegere vor fi brandul, prețul și cât de bine sunt prezentate în magazine, ca să atragă clienții. Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să mă apuc de scris un articol despre toate tehnologiile acestea din televizoare și ce-i special la ele.

    4 comentarii

  1. Cutiuta separata ajuta si in caz de defectiune. Nu te mai plimbi cu toata magaoaia de 48″/65″ pana la service, iei cutia sub brat si gata (daca nu e problema la monitor/ecran). Numai sa se gaseasca cutii/ecrane de vanzare separat in caz de ceva.

      (Citează)

  2. cutia separata mi se pare o gaselnita excelenta. respect Samsung. Numai sa se tina de treaba asta.

      (Citează)

  3. FaraUltrabook

    08/04/2015 la 6:28 PM

    alunelu:
    Cutiuta separata ajuta si in caz de defectiune. Nu te mai plimbi cu toata magaoaia de 48″/65″ pana la service, iei cutia sub brat si gata (daca nu e problema la monitor/ecran). Numai sa se gaseasca cutii/ecrane de vanzare separat in caz de ceva.

    Sa fi fost atat de magici incat sa puna si procesarea de imagine, poate si tunerul, tot in cutiuta? Nu cred – eu as banui ca au scos pur si simplu partea de smart de unde era, au luat o platforma de android stick si au pus-o intr-o incinta separata, conectata cu un hdmi sau displayport intern cu restul televizorului. Repet, doar o banuiala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus