un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu vi se mai conectează brățara Gear Fit la telefon?

19 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Dacă aveți un Samsung Gear Fit sau poate chiar și un ceas Gear, poate vi s-a întâmplat, începând cu acum câteva zile, să nu vi se mai conecteze la telefon. Zice “Bluetooth disconnected” când încercați reconectarea, iar dacă l-ați resetat la zero, sperând că se va repara, nu puteți trece de înregistrarea în Gear Fit Manager, cu o eroare “Failed to connect… try Gear Fit Manager” imediat după ce confirmați împerecherea.

gear_fit_eroare_1

Se pare că este un bug generalizat apărut cu o versiune recentă de Gear Fit Manager. Nu știu care, eu acum mi-am activat din nou Fit-ul pentru că am un nou Samsung la testat (Note Edge!) și am descoperit că nu-mi pot conecta brățara la el, chestiune raportată peste tot pe net în ultimele zile.

Soluția 1

Luați un Gear Fit Manager mai vechi. Găsiți AICI toate versiunile. 1.117.0306 este cea mai recentă când scriu aceste versuri și nu funcționează bine. Mie mi-a mers cu 1.96.1124, una ceva mai veche, dar voi puteți încerca și altele mai noi.

Dezinstalați Gear Fit Managerul curent, luați de acolo APK-ul, treceți-l în telefon (folosiți Dropbox sau Google Drive sau accesați direct acel URL de pe mobil, este mai simplu decât cu un cablu) și instalați-l pe acesta mai vechi.

Soluția 2

S-ar putea să fie de la Gear Fit, nu de la telefon. Poate că abia l-ați cumpărat și firmware-ul său este prea vechi, nu recunoaște telefonul nou, nu-i puteți actualiza firmware-ul fără un alt telefon Samsung.

Trebuie să-i actualizați firmware-ul manual, folosind Odin. Ghidul perfect pentru asta este ACESTA.

Aveți nevoie de câteva chestii și le-am pus pe toate pe OneDrive:

  1. drivere Samsung pentru USB
  2. Odin (download, dezarhivare)
  3. un firmware recent (eu am folosit R350XXU0BNG2 – n-am găsit mai recent. Verificați ce aveți voi în programul Gear Fit Manager, dacă-l aveți instalat, vă arată ce firmware avea brățara chiar dacă nu vă mai puteți conecta la ea)

Pașii, rapid așa, sunt următorii:
1. instalați acel driver Samsung pentru USB.
2. treceți brățara Gear Fit prin resetarea secretă în modul Download (detalii AICI, după cum spuneam). Pasul acesta a fost cel mai dificil, trebuie să urmați precis instrucțiunile de apăsare a butoanelor, iar la final să țineți apăsat chiar vreo 3 secunde, nu mai mult. Ar trebui să arate ca mai jos ecranul brățării atunci când a intrat în modul Download.

gear_fit_eroare_2

3. Deschideți Odin și în secțiunea Files [Download] din dreapta, la butonul CSC, arătați fișierul .tar cu actualizarea. E o arhiva, o va accesa direct Odin, nu o dezarhivați voi.

4. Conectați Gear Fit-ul aflat în modul download la calculator printr-un cablu microUSB. Odin ar trebui să o detecteze pe COM 0. Apăsați Start și dacă totul merge bine, va începe actualizarea, care durează vreo două minute. Dacă dă eroare ceva, nu mă pricep, nu mă întrebați.

gear_fit_eroare_3odin_gear_fit

Eu am făcut update-ul și abia cu programul Gear Fit Manager versiunea 1.96 mi s-a conectat. Aștept acum un Gear Fit actualizat, fără astfel de buguri.

Pentru alte actualizări uitați-vă și pe comentariile din comunitatea Google+ și acest thread XDA.
probleme_gear_fit

    7 comentarii

  1. Radu, mai exista o cale de actualizare a soft-ului de pe Gear 2/Gear Fit: prin Kies. E mult mai simplu decat prin Odin pentru utilizatorii obisnuiti. Odin e mai mult pentru power users si iti poti brick-ui device-ul daca Odin nu e folosit corespunzator!

      (Citează)

  2. din ciclul “cum sa ne complicam inutil viata”

      (Citează)

  3. Sau… nu cumparati gunoaie Samsung. Astept sa aud ca nu se conecteaza smartwatch SONY sau Apple.

      (Citează)

  4. Din cauza asta un smartwatch Apple costa de doua ori mai mult desi e la fel de inutil.

      (Citează)

  5. Acum am testat și e totul ok
    Manager v 1.117.0306 dar firmware R350XXU0BOA2

      (Citează)

  6. Complicat rau mi se pare, mie, care sunt un lenes. Tehnologia asta e necoapta, mi se pare ca dai banii degeaba. Noul AppleWatch e in aceiasi categorie. Scump si mult prea putin util. Alt device de pus seara la incarcat.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    Sau… nu cumparati gunoaie Samsung. Astept sa aud ca nu se conecteaza smartwatch SONY sau Apple.

    Tocmai ma intreba un cititor azi de ceva asemanator pe blog (ceas Sony) – special pentru tine :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus