un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sus pe Bazilica Sacre-Coeur din Bruxelles

18 Apr 2015  ·

TURISM  ·

6 comentarii

În Bruxelles am mers la Bazilica Sacre-Coeur nu din motive religioase, ci pentru a vedea priveliștea de pe acoperișul ei, de unde poți admira întreg orașul. Vă recomand să faceți același lucru.

Se ajunge aici cu metroul până la stațiile Elizabeth sau Simonis, care vă iese mai repede în cale. Metroul vă lasă la un capăt al parcului, iar biserica este la celălalt, vreo 10 minute de mers pe jos, o plimbare plăcută.

Prima oară am crezut că nu pot intra. Nu era nimeni prin preajmă, ușîle principale erau blocate. Am zis să dăm o tură bazilicii, pe afară, și așa am văzut că se intră prin lateral. Accesul în interior este gratuit, dar pentru a ajunge pe acoperiș costă 5 euro de persoană, iar biletele le-am luat de la un vendomat de lângă liftul ce te duce sus, vendomat unde se putea plăti doar cu cardul.

În interior poți vedea și un mic muzeu foto ce arată cum a fost construită bazilica. Nu-i o construcție veche (începută în 1905, terminată în 1969), dar este foarte mare și este construită pe un sistem de beton și teracotă. Este cea mai înaltă și cea mai mare construcție în stil Art Deco din lume.

bruxelles_bazilica_sacre_coeur_01bruxelles_bazilica_sacre_coeur_02


  6 comentarii

 1. Era foarte frumos aici, pacat ca am prins niste zile cam ploioase :)

    (Citează)

 2. mircea (al treilea)

  18/04/2015 la 3:45 PM

  Las’ că în câțiva ani admirăm Bucureștiul de pe Catedrala Mântuirii Neamului…

    (Citează)

 3. mircea (primul)

  18/04/2015 la 4:41 PM

  Sau de sub…depinde de noroc

    (Citează)

 4. mircea (al treilea): că în câțiva ani admirăm Bucureștiul de pe Catedrala Mântuirii Neamului…

  BOR, să te lase să te urci pe ea sau să o vizitezi? Mă îndoiesc. Poate cu vreo taxă de 100 de lei.

    (Citează)

 5. mircea (al treilea)

  18/04/2015 la 9:42 PM

  Nu cred că se lăcomesc într-atât… 5 euro will do it

    (Citează)

 6. nu stiam ca exista o catedrala cu acelasi nume ca cea din Barcelona, uite asa mai inveti de pe loguri, felicitari pentru articol

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus