un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul LG G4 a fost prezentat oficial

29 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

lg_g4
Noul LG G4 a fost anunțat ieri și arată tare bine.

Principalele modificări sunt la finisaje: noul G4 este disponibil și cu carcasa spate făcută din piele, ceea ce-l face foarte elegant (cel puțin în fotografii). Pe lângă cel de piele, mai sunt disponibile și variante albe și gri din plastic. Varianta de piele probabil că stă foarte bine și în palmă și-i dă un aspect de lux.

Hardware-ul lui G4 arată bine: procesor Qualcomm Snapdragon 808, 3 GB memorie RAM, 32 GB stocare internă, bateria 3000 mAh, ecran de 5,5 inchi cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli, slot microSD. Nu-i foarte diferit de ceea ce oferea LG G3, dar îmbunătățirile sunt peste tot, de exemplu ecranul are o tehnologie Quantum IPS ce promite luminozitate și contrast mult mai bun, plus o reproducere fidelă a culorilor, eliminând tentele de culoare ce afectau anumite nuanțe.

Camera foto este una de 16 megapixeli, dar cu obiectiv f/1.8; are stabilizare optică și folosește același de pe G3 de sistem de focalizare asistată de laser pentru fotografiile făcute la maxim 60-100 cm. Sper că va fi mai bună decât cea de pe LG G3 în lumină slabă. Apare pe piață în mai-iunie.

Sunt curios ce se întâmplă cu procesoarele Qualcomm. LG G Flex 2, lansat tot anul acesta, utilizează un Snapdragon 810, dar G4 un Snapdragon 808? Este un pas înapoi în hardware-ul din chipset, astfel:

  • Snapdragon 808: hexa-core cu două nuclee puternice și patru economice, memorie LPDDR3 933 MHz, video Adreno 418 la 600 MHz
  • Snapdragon 810: octa-core cu patru nuclee puternice și patru economice, memorie LPDDR4 1600 MHz, video Adreno 430 la 650 MHz

Are Qualcomm probleme cu noile 810?

Mai multe informații găsiți pe site-ul LG SUA.
lg_g4_5

    8 comentarii

  1. Multa lume am vazut ca s-a luat de spatele de piele, in special cusatura aceea de pe mijloc. Mie mi se pare ca arata bine modelul cu piele maro. Singura mea problema cu G4 este marimea, in rest cred ca este un telefon foarte reusit, cel putin pe hartie, pana apar primele teste.

      (Citează)

  2. Cu memorie de 32GB, fara senzor pentru amprente, fara incarcare wireless si cu procesor care se va bate de la egal la egal cu cel mai performant telefon Allview. Cei de la Samsung cred ca rad si acum.

      (Citează)

  3. Partea din SOC care contează aici ar fi GPU-ul, care ar trebui să lucreze cu vreo 4milioane de pixeli de ecran – și aici cred ca Qualcomm e ok. În plus, vine cu un ISP mult superior celor din generația 800-805 – de asta merge așa de repede camera.

    Și dacă camera chiar e la nivel înalt, iar display-ul e îmbunătățit față de G3 – are toate șansele să devină “ONE”-ul lui 2015.

    CPU-ul n-ar trebui să conteze prea mult – probabil însă tot un fel de 810. Cum a putut să aibă tupeul Qualcomm să scoată pe piață așa ceva?

      (Citează)

  4. m-am jucat cu un moto x cu spatele din piele si parea foarte fain, stie cineva daca experienta e similara sau e mai apropiat de samsung?

      (Citează)

  5. “Are Qualcomm probleme cu noile 810?”

    Nu ei in sine, ci TSMC cu procesul de fabricatie pe 20nm.

    http://arstechnica.com/gadgets/2015/04/23/in-depth-with-the-snapdragon-810s-heat-problems/

      (Citează)

  6. Se pare ca cei de la LG se duc in jos inca de la G3 in materie de design.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus