un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hillary Clinton și-a anunțat candidatura pentru președinția SUA

13 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

La anul nu vor fi doar alegeri parlamentare și locale în România, ci și cele prezidențiale în SUA, o campanie electorală ce va fi mult mai interesantă ca desfășurare. Ca importanță nu comentez, dar dpdv al desfășurări ei, a luptei în social media, în interviuri și acțiuni publice, va fi fascinantă.

Hillary Clinton și-a anunțat ieri candidatura pentru postul suprem. Întâi trebuie să devină oficial candidata partidului democrat, chestie care se face printr-un fel de alegeri interne naționale în interioru partidului. Aș vrea să spun că sigur ea va fi candidatul democraților, dar acum vreo 8 ani am mai spus același lucru și un cititor, în comentarii, a spus “nu știu, mai e un tip Barack Obama care e destul de bine privit și vine tare din spate”. Știm cu toții unde a ajuns Obama.

Dacă în interiorul partidului democrat nu va avea o luptă prea grea, totuși, lupta finală împotriva candidatului republican va fi cruntă. Va avea de înfruntat nume grele precum Jeb Bush, Ted Cruz, Scott Walker și Marco Rubio, toate nume cunoscute dacă vă uitați la Jon Stewart sau alte emisiuni de profil. Personal cred că Hillary Clinton are nevoie de o minune pentru a câștiga după 8 ani de președinte democrat, mai ales într-o perioadă ceva mai instabilă atât intern cât și extern pentru SUA, momente în care de obicei republicanii au fost preferați.

Prost moment și-au ales Jon Stewart și Stephen Colbert să se retragă. Ar fi avut atâtea subiecte.

US-AFGHANISTAN-WOMEN-RIGHTS-CLINTON

    25 comentarii

  1. Obligatoriu trebuie pus si filmul de la SNL:
    https://www.youtube.com/watch?v=BXdNYXMQoy8

      (Citează)

  2. Eu o sa o votez. Va fi un președinte interesant.

      (Citează)

  3. Minunat. Dupa un papagal fara boase, o baba bigota si mincinoasa (in buna traditie a Clintonilor). Imi aduc aminte cu drag de Dee Snider cum i-a dat peste nas la audierile Congresului, cand a fost convocat sa dea socoteala ca de ce strica tineretul american si ‘valorile” familei traditionale americane

      (Citează)

  4. Pozilla:
    Minunat. Dupa un papagal fara boase, o baba bigota si mincinoasa (in buna traditie a Clintonilor). Imi aduc aminte cu drag de Dee Snider cum i-a dat peste nas la audierile Congresului, cand a fost convocat sa dea socoteala ca de ce strica tineretul american si ‘valorile” familei traditionale americane

    Aia era Tipper Gore

      (Citează)

  5. Are destule probleme plus ca in traditia dinastiei Clinton nu raspunde la ele , iar de la republicani nu au un candidat ok . In Sua s-a ajuns ca multa lume sa fie la extremele de stanga / dreapta , iar daca nu esti deacord cu ei te exclud .

    Nu stiu cati si-au facut un test in genul http://www.politicalcompass.org/ sa vedeti unde stati si cam ce candidat vi se potriveste .

    Eu sunt de stanga pe pozitii sociale ( gen drepturi pentru gay , avord etc ) dar conservator pe domenii fiscale si guvern ( guvern mic , legi fiscale pentru antrepenori etc )

      (Citează)

  6. ipo: Aia era Tipper Gore

    Ai dreptate, greseala mea. Inca nu s-a distilat tot vinul de ieri :)

      (Citează)

  7. Țineți minte ce vă zic, Elisabeth Warren e viitoarea președintă SUA. Clinton e ca iepurele la atletism.

      (Citează)

  8. Am un tricou, ramas de prin state, cand respectiva candidase pt primaria NY, pe el scrie:
    -Go home Hillary, you could handle Bill, how you handle N.Y.?
    Se schimba NY cu USA si redevine de actualitate, zic.

      (Citează)

  9. Jeb Bush? Come on… dupa prostiile care le-a debitata un ultimele saptamani, nu are nici o sansa, toata lumea face misto de el. Cat despre Hillary Clinton, nu mai am ce sa spun, persoana de mai sus cu tricoul a explicat destule.

      (Citează)

  10. nea_caisă:
    Țineți minte ce vă zic, Elisabeth Warren e viitoarea președintă SUA. Clinton e ca iepurele la atletism.

    E prea nouă în politică.

      (Citează)

  11. Coco Moll:
    Am un tricou, ramas de prin state, cand respectiva candidase pt primaria NY, pe el scrie:
    -Go home Hillary, you could handle Bill, how you handle N.Y.?
    Se schimba NY cu USA si redevine de actualitate, zic.

    Probabil va avea votul femeilor. Apoi va avea și o parte din votul democraților, că așa zice partidul. Dacă-i convinge și pe alții că este o femeie puternică, capabilă să gestioneze problemele țării, nu va mai conta ce-a făcut bărba-su acum 20 de ani.

      (Citează)

  12. N-o suport, am o reactie instinctiva de respingere.

    Nu-s de ce, imi aduce aminte de proverbul “matza blanda zgaraie rau”.

      (Citează)

  13. Ma gandesc ca are sanse sa castige Hillary. Contra canditatii nu par prea straluciti…

      (Citează)

  14. mircea (primul)

    13/04/2015 la 10:32 PM

    Eu am cunoscut-o pe hillary (sau hillie cum o alint eu, desi la ce dos are, ar trebui sa-i zic hilux) cand aveam 4 ani si a vizitat gradinita la care mergeam si la care mama era educatoare. Ii poarta si numele lu doamna Clinton. Parea femeie de treaba, barbatoasa, a ajutat niste femei de servici sa mute un birou. Parea si genu de femeie simpla, i-a pus mama niste fanta intr-un pahar de plastic si l-a baut pe tot. sunt convina ca ar fi o alegere buna pt casa alba, pare genu de loc
    In care sunt multe birouri. Daca iese presedinte sper sa isi aduca aminte de mine. Ii scrisesem si o poezie dar n-am apucat sa i-o dau ca directoarea de la gradinita il bagase pe fi-su la inaintare. A intrebat cucoana clinton de ce e asa mare baiatu si e inca la gradinita da habar n-avea ca era in clasa a 4-a la scoala. Ma-sa ii zisese ca asa era el, bine crescut dar nu stia engleza si i-a zis lu mama sa-i traduca. Asta, de ciuda ca mi-a luat inapoiatu locu, i-a tradus lu aia ca cica ala a ramas de 3 ori repetent de la grupa mijlocie la grupa mare. Ii placea sa manance nisip.

    Cam asta a fost patania cu clinton. Daca venea barba-su era alta viata, dar cum ar fi fost sa dai unei gradinite nume de barbat implicat in scandaluri sexuale.

      (Citează)

  15. Am citit articolul asta despre tine: http://cosminblog.ro/zoso-da-curul-incoace-sa-l-pup/

    Sincer iti spun, are dreptate. Ce tot il pupi in cur pe Zoso?

    Adresa de e-mail este falsa, daca vrei sa imi raspunzi.. Raspunde acolo. Il urmaresc pe tip, pare a fi interesant.

      (Citează)

  16. Bobonete:
    Am citit articolul asta despre tine: http://cosminblog.ro/zoso-da-curul-incoace-sa-l-pup/

    Sincer iti spun, are dreptate. Ce tot il pupi in cur pe Zoso?

    Adresa de e-mail este falsa, daca vrei sa imi raspunzi.. Raspunde acolo. Il urmaresc pe tip, pare a fi interesant.

    Nu știu cine e Cosmin, dar discuția respectivă de pe FB este în contextul unora mai vechi dintre mine și Vali și alții de acolo despre linkuri și promovarea articolelor scrise de ceilalți. E ceva privat, iar fără întregul context, sună dubios.

    Mi se pare amuzant cum oamenii care-l tot urăsc pe Zoso de ani buni (ditamai lista de articole acolo) îl urmăresc de fapt la fiecare pas (“din greșeală”). E antiproductiv.

      (Citează)

  17. Cum ar fi? o femeie presedinte al americii

      (Citează)

  18. nwradu: Probabil va avea votul femeilor. Apoi va avea și o parte din votul democraților, că așa zice partidul. Dacă-i convinge și pe alții că este o femeie puternică, capabilă să gestioneze problemele țării, nu va mai conta ce-a făcut bărba-su acum 20 de ani.

    Wrong! Nu are votul femeilor, si nici pe al Democraților. Nu are șanse de câștig, oricum o dau democrații! Anyways, ei stiu ca dupa 8 ani de domnie democrata, nu au cum sa mai câștige. Interesant este ce se intampla in tabăra republicanilor. Rand Paul e un candidat puternic (vine de fapt din tabăra libertarians), Ben Carson, Ted Cruz, Walker, Rubio, J Bush etc.

      (Citează)

  19. Asa cred ca au zis si despre Obama acum 8 ani :)

    timi:
    Cum ar fi? o femeie presedinte al americii

      (Citează)

  20. Diana nu e aia care spunea ca SUA nu e democrație ci republica?

      (Citează)

  21. nashu_mare:
    Diana nu e aia care spunea ca SUA nu e democrație cirepublica?

    Oh yeah, e exact AIA!
    And guess what, booboo? She was right! Bad week, huh? :D

      (Citează)

  22. Diana: And guess what, booboo? She was right! Bad week, huh? :D

    Eh, pai cum sa nu fie daca chiar Ancient Aliens Guy ii da dreptate? Omul stie chestii.

      (Citează)

  23. nashu_mare: Eh, pai cum sa nu fie daca chiar Ancient Aliens Guy ii da dreptate? Omul stie chestii.

    That’s an ad hominem argumentum! The point here is that my opinions matter and I have a say on the “issue” at hand. Someone much smarter than me told me this: ” What do you expect to learn if you only listen to the opinions with which you agree? Is it vital to listen to the arguments of differing opinions!” I’m passing this knowledge onto you, maybe you’ll learn something New, like I did!

      (Citează)

  24. Nu stiu cum sa iti explic, dar eu fac misto de sursele tale de incredere.
    Daca ar fi in Romania, oamenii aia ar fi dacopați si ar scrie pe efemeride.

      (Citează)

  25. nashu_mare:
    Nu stiu cum sa iti explic, dar eu fac misto de sursele tale de incredere.
    Daca ar fi in Romania, oamenii aia ar fi dacopați si ar scrie pe efemeride.

    Riiight… well, whatever floats your boat, man! :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus