un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aksum Coffee, o cafenea bună în Bruxelles

9 Apr 2015  ·

TURISM  ·

2 comentarii

Mi-am format obiceiul ca din țări străine să aduc înapoi cafea sau măcar să beau una cât mai bună pe acolo. Întrucât am început să scriu despre Bruxelles, iată recomandarea mea pentru acel oraș: Aksum Coffee House, la adresa Rue des Eperonniers 60, un local cu fațada verde aflat chiar în micuța piață Saint-Jean, aproape de frumoasa piață centrală a orașului și de Manneken Pis.

Cafeneaua se recomandă ca fiind una etiopiană, dar am impresia că pentru că patronul este etiopian. Cafeaua lor, acum că am gustat-o, este excelentă; eu îi consider un fel de Origo al Bruxelles-ului.

Noi am băut două cappuccino, servite la pahar, și am împărțit o tartă cu fructe. Ambele au fost minunate. Dacă ajungeți pe acolo, luați și un desert, merită. Prețurile sunt destul de mici, 2 euro un espresso, 3,5 euro un cappuccino, iar tarta nu mai știu cât a fost.
aksum_coffee_bruxelles_4aksum_coffee_bruxelles_3

Serviciul a fost super-amabil, domnișoara care ne-a adus cafelele și ne-a sfătuit ce să alegem era toată un zâmbet. Ne-a făcut fericiți că am ajuns acolo încă dinainte să ne aducă cele comandate. Decorațiunile aduc un pic cu lumea africană, locul are farmecul său specific. Eu, culmea, am apreciat cel mai mult caloriferul, care era un fel de operă de artă.

Citiți mai multe articole despre Bruxelles și Bruges sub tag-ul Belgia.

    2 comentarii

  1. Caloriferul e genial, iar decoratiunile crestine sunt la fix! Cafeaua etiopiana e pe locul 2 din ce am baut eu, ca nespecialist, dupa Guatemala.

      (Citează)

  2. Pe tripadvisor este pe locul 3 in topul cafenelelor/restaurantelor din Belgia: http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g188644-d2207931-Reviews-Aksum_Coffee_House-Brussels.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus