un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony Xperia Z4 Tablet, cea mai ușoară și subțire tabletă, și noul telefon M4 Aqua

4 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am văzut noua tabletă Sony Xperia Z4 Tablet, care se va lansa global în luna iunie, și este o realizare tehnică de excepție, așa cum, de altfel, au fost și generațiile anterioare.

TABLETA Z4

Z4 Tablet este foarte ușoară și foarte subțire. Am rotit-o în mâini ca pe clătită. Are 6,1 mm grosime și cântărește 379 de grame, are colțuri din oțel inoxidabil și o carcasă rezistentă la apă și praf certificată IP68.

Ca hardware, ecranul de 10,1 inchi are rezoluția 2560 x 1600 pixeli, rulează pe noul chipset Qualcomm Snapdragon 810 octa-core la 2 GHz cu 3 GB memorie RAM, are baterie de 6000 mAh, stocare internă 32 GB și slot de card microSD, camere de 8 și 5 megapixeli și rulează Android 5.0. Va fi disponibilă în versiuni doar cu wi-fi sau 4G LTE.

Design-ul, însă, mi s-a părut ușor banal. E păcat de ea, are un hardware excelent, include chiar și un procesor de sunet avansat pe care l-am testat și se cunoaște diferența când asculți muzică sau te uiți la filme, dar carcasa este neagră, fadă, de parcă ar fi gândit-o pentru lucrul în depozitele de marfă. Nu-i un inconvenient major, dar ar fi putut fi perfectă și un concurent redutabil pentru seria Tab S de la Samsung.

TELEFONUL M4 AQUA

M4 Aqua este un telefon din clasa medie spre high, dar cu câteva șmecherii suplimentare: carcasa este rezistentă la apă și praf (indice IP68), bateria de 2400 mAh spune Sony că te va ține două zile de utilizare, iar procesorul este un Qualcomm Snapdragon 615 octa-core destul de rapid (patru nuclee la 1,5 GHz și patru la 1 GHz) și cu 2 GB de RAM.

Cu acestea în minte, adăugând și camerele foto de 13 și 5 megapixeli, plus o grosime totală de 7,3 mm, cred că M4 Aqua are șanse mari să se vândă foarte bine. Ai chiar și NFC și versiune 4G, desigur. Practic este un telefon high-end cu un procesor mediu și un ecran de 5 inchi care oferă doar rezoluția 1280 x 720 pixeli.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    4 comentarii

  1. “Practic este un telefon high-end cu un procesor mediu și un ecran de 5 inchi care oferă doar rezoluția 1280 x 720 pixeli.”

    Mi se pare mie sau e o contradictie pe undeva ?

      (Citează)

  2. vreo veste/zvon despre xperia z4+z4 compact?

      (Citează)

  3. Contradictia la Sony mai este si la faptul ca telefonul este waterproof. Risti sa bagi telefonul in apa si sa ajungi cu el in service. Because flaps.

      (Citează)

  4. din ce este spatele pana la urma, sticla sau plastic? mersi !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus