un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La berăria Siegfried din Centrul Vechi

26 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Am fost în weekend la berăria Siegfried din Centrul Vechi, nou deschisă (pe lânga cea din Regie, unde era cândva Bavaria, lângă Lukoil – dar n-am fost niciodată acolo). Mă așteptam la un loc înghesuit și plin de fum, dar am fost plăcut surprins.

Spațiul din Centrul Vechi este mare, încăperea având tavanul înalt, iar aspectul ei este foarte frumos, cu coloane impunătoare, pereți pictați și în general o atmosfera specială față de restul beciurilor sau decorurilor fade din acea zonă.

Adresa este Lipscani 29, pe colțul de lângă BNR/Van Gogh. Înainte aici funcționa un club numit Vault, iar cândva pe vremuri a fost o bancă. Zona de nefumători este la subsol, într-o cameră mică unde înainte era seiful, așa că am stat sus, la fumători (din câte știu, aranjamentul încalcă legea, care spune că la nefumători trebuie să poți ajunge fără să treci prin zona fumătorilor). Oricum, spațiul larg și tavanul înalt a făcut atmosfera suportabilă.

Berea este doar Siegfried, de trei feluri: Pils, albă și nefiltrată. Cea normală este foarte bună, cea albă are gust de albă, cea nefiltrată nu mi s-a părut memorabilă. Costă 9 lei oricare halbă de 400 ml sau 20 de lei una de un litru, dar mai mișto sunt ofertele de 5 + 1 gratis sau 10 + 3 gratis, dacă mergeți în mulți, mai ales că puteți cere combinație din cele trei tipuri.

Toată lumea mânca celebrul ciolan Siegfried. Nu știu cum este, eu am luat o jumătate de porție de coaste (26 lei) cu cartofi chips. Coastele au fost bune, din cele bine făcute. Au venit și cu două sosuri bune. Data viitoare vreau să încerc cârnații. Mai au aripioare, șnițel și, cum vă spuneam ciolan pentru 2-3 persoane


beraria_siegfried_09

beraria_siegfried_11

beraria_siegfried_12

beraria_siegfried_13

Personalul berăriei a fost foarte amabil, începând cu cei care m-au dus la masă și cu ospătarul nostru, care ne-a adus și niște toppinguri sau ceva la covrigii pe care-i comandam pentru bere, mi-a spus parola de la wireless din proprie inițiativă (“siegfried”) și a fost prompt întreaga seară. Pare un local ceva mai serios, bun și pentru ieșit cu niște străini sau cu familia, nu doar pentru o bere cu băieții.

Berăriile Siegfriend: au site oficial berariasiegfried.ro, pagină de Facebook. Meniul îl găsiți pe site. Orar D-J: 12:00-00:00. V-S: 12:00-2:00. Rezervări: Siegfried Orhideea 0756.014.040 / Siegfried Centru Vechi 0756.014.041 ( Lipscani 29 ).

    12 comentarii

  1. Incaperea de jos este destul de mare, nu e inghesuita, tavan inalt. Inchipuie-ti ca e mare cat tot fostul club Vault.

    Ciolanul e cam caramelizat (pe romaneste: e facut jumari in exterior si are deci gust de jumari. Prea gras!)

    Aripioarele sunt bune.

      (Citează)

  2. Curcubeu pe cerul gurii ;))). Arata demential ceea ce prezinti tu aici. Imposibil de rezistat ;))

      (Citează)

  3. Berea Siegfried e facuta la noi sau in Germania? Banuiesc ca varianta doi, dar poate avem noroc si au facut o mica fabrica de bere si doar reteta e germana

      (Citează)

  4. Ca o recomandare generala, foloseste niste taguri.

      (Citează)

  5. Tac-su lu' Tudor

    26/03/2015 la 7:33 PM

    Ospatarul ti-a dat bonul? Cat ai lasat spaga? :))

      (Citează)

  6. C:
    Ca o recomandare generala, foloseste niste taguri.

    Ce taguri? La articole? Sunt sub articol și sub bannerul PC Garage.

      (Citează)

  7. Tac-su lu’ Tudor:
    Ospatarul ti-a dat bonul? Cat ai lasat spaga? :))

    128 lei a fost, am lăsat 150, că a fost bine.

      (Citează)

  8. Oh, pașă, cât de darnic ești!

      (Citează)

  9. Aliz:
    Berea Siegfried e facuta la noi sau in Germania? Banuiesc ca varianta doi, dar poate avem noroc si au facut o mica fabrica de bere si doar reteta e germana

    Contează? E o bere bună, e suficient.

      (Citează)

  10. Tac-su lu' Tudor

    26/03/2015 la 10:34 PM

    nashu_mare:
    Oh, pașă, cât de darnic ești!

    Foarte darnic.

    Pentru aia 12 lei in plus, ANAF-ul inchidea carciuma. Mai halea coaste fripte ca alea din poza peste 3 luni si asta daca puteau aia sa scape de faliment.

      (Citează)

  11. Tac-su lu’ Tudor: Foarte darnic.

    Pentru aia 12 lei in plus, ANAF-ul inchidea carciuma. Mai halea coaste fripte ca alea din poza peste 3 luni si asta daca puteau aia sa scape de faliment.

    22, dar cine mai ține socoteala? :P

      (Citează)

  12. Tac-su lu’ Tudor: Foarte darnic.

    Pentru aia 12 lei in plus, ANAF-ul inchidea carciuma. Mai halea coaste fripte ca alea din poza peste 3 luni si asta daca puteau aia sa scape de faliment.

    Doar nu crezi ca ala s-a dus si a pus “spaga” in casa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus