un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată sandvișul tău ideal?

20 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Îmi plac mult sandvișurile. Dacă aș avea întotdeauna la dispoziție diverse ingrediente pentru sandvișuri, aș fi mult mai gras, cu siguranță. Așa că miercuri seara, când m-am dus la invitația Pepsi la Simbio pentru a-mi face un sandviș cu ce vreau eu, m-am simțit ca într-o micuță fantezie culinară.

Imaginați-vă o masă lungă și plină de ingrediente, toate tăiate deja pentru sandvișuri (de fapt, o vedeți mai jos). Erau acolo mai multe tipuri de pâine, diverse mezeluri, o grămadă de legume, unt, vreo 5 feluri de brânză, specialități precum roșii deshidratate sau chutney de mango, fructe, vreo 10 condimente, sosuri diverse. Și, desigur, mult Pepsi, că ei au organizat totul.

Sandvișul meu este cel de mai jos. Evident că n-am câștigat nimic cu el (voi da vina pe frăția bloggerițelor, care s-au votat între ele!), dar la final l-am mâncat și a fost tare bun. Bine, nu l-am mâncat decât pe-al meu, așa că nu știu cum au fost altele. A fost ca-n excursii sau pe la câte o petrecere de copii, când fiecare vine cu niște mâncare de acasă, se pun toate în centru și se zice “hai, fiecare mănâncă ce vrea!” și totuși fiecare mănâncă ce și-a adus de acasă.

pepsi_fun_food_01pepsi_fun_food_14

Am folosit o baghetă albă, că acasă sunt mișelește forțat să mănânc numai pâine integrală care, ca și integrala din matematică, este de neînțeles pentru mine. Am pus pe ea un strat de rucola, apoi șuncă, iar peste ea mozzarella și roșii deshidratate. Un nou strat de șuncă, de data aceasta de curcan, servea ca bază câteva felii subțiri de pară, că mie îmi place un pic de fruct în mâncare.

Peste pară am pus felioare de roșii cherry, la capete am pus muștar (din acela cu boabe mici în el) și în centru am picurat sos tabasco. În felul acesta, sandvișul este picant doar pe la mijlocul său, dar când îl termini nu simți nevoia să bei un galon de apă. A fost chiar bun; am gândit pe loc rețeta, dar i-am dat Save în memorie și pentru mai târziu.

Alte creații am surprins mai jos:

Ideea este următoarea: Pepsi organizează concursul Pepsi Fun Food. Fă-ți un sandviș, pozează-l lângă un Pepsi și pune fotografia pe Instagram, folosind hashtag-ul #PepsiFunFood. Săptămânal se poate câștiga o pereche de câști Bang & Olufsen, ediție limitată. Concursul se încheie pe 1 aprilie. Detalii găsiți pe pepsifunfood.ro

Dacă doriți, puteți să-mi spuneți în comentarii ce ingrediente are sandvișul vostru perfect. Caut mereu idei bune la acest capitol.

    22 comentarii

  1. Pentru fraza asta ai câștigat interneții: “Am folosit o baghetă albă, că acasă sunt mișelește forțat să mănânc numai pâine integrală care, ca și integrala din matematică, este de neînțeles pentru mine.”

      (Citează)

  2. #ataaaat – O bagheta alba ca un fund de norvegian.

      (Citează)

  3. Ca un specialist in paine (serios vorbind) iti pot spune ca bagheta aia e penibila. Nici chiflelele alea kaiser nu imi inspira nimic, au seminte pe ele cat ar fi trebuit sa ramana daca le suflai cu aer comprimat :)
    Apropo de Simbio, am fost la ei de curand si chifla de hamburger este subtirica rau. Nu inteleg de ce insista sa o faca ei (cel putin asa am inteles), nu le iese cum ar trebui.

      (Citează)

  4. pepsifunfood duce in balarii, cred ca nu merge link-ul…

      (Citează)

  5. Plina de Chimicale iarna si cu urme de pamant in sezon.

      (Citează)

  6. Cel mai bun sandvis mancat vreodata: paine de casa secuiasca cu cartofi proaspat scoasa din cuptor, carnat de casa sau pecie de porc scoasa direct din borcanul cu untura si mustar. Combinatia asta e dumnezeiasca.

      (Citează)

  7. Cel mai bun sandvis mi se pare a fi cel cu gratar de piept de curcan si salata de cruditati legate cu o lingura de maioneza in felii de paine integrala cu seminte. Si fara Pepsi ;)))

      (Citează)

  8. georgel007: Ca un specialist in paine (serios vorbind)

    Cum e asta? Adică ce faci?

      (Citează)

  9. miluch:
    pepsifunfood duce in balarii, cred ca nu merge link-ul…

    L-am corectat, mersi.

      (Citează)

  10. Cel mai bun sandviș din viata mea a fost format din mine și doua brunete.

      (Citează)

  11. Bagheta cu seminte, pesto verde, jambon Padurea Neagra, mozzarela, castravete si poate o frunza de salata iceberg.

      (Citează)

  12. Ion:
    Cel mai bun sandvis mancat vreodata: paine de casa secuiasca cu cartofi proaspat scoasa din cuptor, carnat de casa sau pecie de porc scoasa direct din borcanul cu untura si mustar. Combinatia asta e dumnezeiasca.

    Amen brother!

      (Citează)

  13. La foame e bun orice sandwich! :))

      (Citează)

  14. Fara suparare, dar tu nu ti-ai facut sandwich acolo, ti-ai facut o ‘saorma’ in care ai pus de toate. :)

    Un exemplu bun de sandwich (cel putin la nivel conceptual) este cel al aurei:
    – carne: jambon
    – branza: mozarella
    – un sos: pesto
    – legume etc: castravate si salata
    (adica cate un ingredient de baza fara sa complici treaba prea tare)

      (Citează)

  15. Ion:
    Cel mai bun sandvis mancat vreodata: paine de casa secuiasca cu cartofi proaspat scoasa din cuptor, carnat de casa sau pecie de porc scoasa direct din borcanul cu untura si mustar. Combinatia asta e dumnezeiasca.

    Ioane, omori lumea cu zile maica…

      (Citează)

  16. gogu:
    Cel mai bun sandviș din viatameaa fost format din mine și doua brunete.

    o blonda a dat unlike.

      (Citează)

  17. @nwradu: lucrez in industria de morarit-panificatie de vreo 10 ani, am deci ceva experienta.

      (Citează)

  18. georgel007:
    @nwradu: lucrez in industria de morarit-panificatie de vreo 10 ani, am deci ceva experienta.

    Sofer pe duba?

      (Citează)

  19. chiar, cum de nu esti gras ? pari a avea o viata preponderent sedentara si nu te dai inapoi de la chestii de mancat. :))

      (Citează)

  20. Radu:
    Fara suparare, dar tu nu ti-ai facut sandwich acolo, ti-ai facut o ‘saorma’ in care ai pus de toate. :)

    Un exemplu bun de sandwich (cel putin la nivel conceptual) este cel al aurei:
    – carne: jambon
    – branza: mozarella
    – un sos: pesto
    – legume etc:castravate si salata
    (adica cate un ingredient de baza fara sa complici treaba prea tare)

    Eu sunt fan stilul Subway, cu mai multe chestii în el, nu stilul sandviș tradițional, cu 3 ingrediente.

      (Citează)

  21. georgel007:
    @nwradu: lucrez in industria de morarit-panificatie de vreo 10 ani, am deci ceva experienta.

    Da, dar în sensul că ești brutar? Vinzi cereale? Imporți aditivi pentru pâine? Furnizezi aparatură de panificație? Șofer de dubă?

      (Citează)

  22. mihai:
    chiar, cum de nu esti gras ? pari a avea o viata preponderent sedentara si nu te dai inapoi de la chestii de mancat. :))

    Păi mai merg pe jos de câte ori am ocazie, că nu mi-e lene, mănânc în medie de două ori pe zi, din aprilie sper să merg din nou la sală șamd.

    Cel mai important, beau Pepsi light :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus