un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gadgeturi interesante de la CES

13 Jan 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Ca în fiecare an, plăcerea mea este să văd nu ce televizoare și ceasuri se anunță la CES în Las Vegas, ci ce gadgeturi inedite și ce tehnologii se lansează pe piață. Astăzi gadgeturile.

INTEL COMPUTE STICK

intel-compute-stick
Știți că există stickuri HDMI ce rulează Android și pot fi conectate direct la televizor, transformând orice TV într-un Smart TV. Compute Stick-ul lui Intel rulează Windows 8.1

Cutiuța aceea cu aspect de dongle HDMI are un procesor quad-core Atom, stocare 32 GB și memorie RAM 2 GB, wireless, bluetooth și port USB. Este un computer ce se conectează direct în portul HDMI al unui afișaj. V-am spus că Intel pune procesoare în orice.

LANTERNA FOGO

lanterna_fogo
În lumea Internet of Things, Fogo nu oferă conectivitate sau vreun soft care să-ți spună cât timp ai ținut-o aprinsă, dar este un gadget pe care cu siguranță mi l-aș dori.

Este o lanternă de intensitate reglabilă și cu carcasă rezistență la apă și șocuri mecanice. Are receptor GPS și poate afișa poziția pe un mic ecran, iar în plus funcționează și ca un walkie-talkie cu alte lanterne Fogo, putând transmite voce și mesaje.

Mai multe, lanterna își reglează intensitatea luminoasă în funcție de unghiul la care este orientată, are accelerometru care poate detecta atunci când cazi și dă singură alerta spre alți deținători de Fogo și poate funcționa și ca baterie externă, încărcând alte dispozitive prin portul USB de pe ea. Lanterna poate fi extinsă cu noi funcționalități prin atașarea de module.

POȘETA LEOHT

poseta_leoht
Veți spune că de ce-mi place o poșetă, dar ideea ei vă va părea atât de simplă încât e de mirare că nu este deja implementată în toate poșetele de femei. Acest model conține în el o baterie de 6000 sau 10.000 mAh, astfel încât poți încărca în ea diverse dispozitive precum telefonul sau tableta ta.

Mai mult, poșeta are lumină în interior. Simplu, rapid, eficient. Apare pe piață în curând.

BRANȚURI CU ÎNCĂLZIRE

brant_digitsole
Numai asta ne lipsea, dar ideea este bună. Aceste branțuri Digitsole au baterie și se încălzesc (ca scaunele auto, probabil), ținându-i degetele de la picioare la o temperatură bună. Bateria ține 6-9 ore.

Temperatura este controlată din smartphone, evident. Vor costa 200 de dolari.

CĂȘTI BLUETOOTH BANG & OLUFSEN BEOPLAY H8

casti_bang_olufsen
Primele astfel de căști de la compania daneză, acest model include anularea zgomotului ambiental, baterie de 14 ore, finisaje din aluminiu și piele. Arată foarte bine!

    17 comentarii

  1. mircea(primul)

    13/01/2015 la 7:02 AM

    Branturi d-alea isi ia si tata de vreo 3 ani, nu poti regla temperatura din dumbphone, ceea ce e complet inutil si costa 10 dolari,nu 200.

      (Citează)

  2. lanterna aia e cam butucanoasa pentru EDC, probabil va costa cat un smartphone mediu sau chiar mai mult si nu cred in produsele care le pot face pe toate. prefer marci consacrate pe fiecare domeniu in parte, cu modele care si-au dovedit fiabilitatea in timp.

      (Citează)

  3. Draga, ti-ai pus geanta la incarcat?

      (Citează)

  4. branturile alea nu sunt deloc o idee rea, dar ma sperie pretul

      (Citează)

  5. Intel-ul m-ar interesa, as pune ubuntu pe el just for fun…
    E cam aproape de 500 si ceva de lei… foarte bun zic eu.

      (Citează)

  6. Auzi, dar nu e mai simplu sa pui o baterie intr-o poseta decat sa iti cumperi o poseta cu baterie?

      (Citează)

  7. Eu nu inteleg de ce aia e numita lanterna. De la Nokia 1100 incoace, e destul de natural sa ii spui “walkie talkie cu lanterna” nu “lanterna cu walkie talkie”

      (Citează)

  8. @Tim, daca citeai articolul din link vedeai a exista si versiunea cu Linux, mai ieftina.

      (Citează)

  9. Da, dar fetele vor mereu să-şi schimbe geanta. Ar fi mai încântate de ideea de a-şi pune o baterie externă în ea.
    Şi eu am mai auzit de branţuri cu încălzire. Parcă a scos şi Colombia nişte ghete cu încălzire.

      (Citează)

  10. Ce m-a impresionat pe mine : (am sa las youtube links)

    Razer Nabu , bratara fitness ieftina 19 $ https://www.youtube.com/watch?v=vetBP8AHWUM .

    Razer Forge , consola Android 99 $ , iti face un tv smart , poti sa joci joculete android daca ai copii mici , iar daca ai un PC poti sa faci stream la jocurile de pe el pe tv similar cu Nvidia Shield : https://www.youtube.com/watch?v=HZyXG83pFyU . Razer m-a impresionat cu setul de Keyboard + mouse Razer Turret facut special pentru gaming pe TV .

    Hardiskurile externe de la Seagate 100 $ 500gb : https://www.youtube.com/watch?v=m3kELHEWQG4

    Gaming Laptop de la MSI cu tastatura mecanica 6000 $ , la care poti sa faci upgrade pana la 2 generatii de placa video https://www.youtube.com/watch?v=RIE8h45r9Pk .

    PS : @Mircea de unde ai facut rost de branturi ? Am luat si eu acum ceva vreme de la lidl dar s-au ars intr-o saptamana .

      (Citează)

  11. @mircea(primul) : un link, ceva? si eu sunt interesat de branturi de 20 de ori mai ieftine :)

      (Citează)

  12. branturi de-alea am si io din germania de cel putin un an. bine, nu se controleaza din telefon, da’ au un acumulator pe care il pui la incarcat si isi fac treaba. au costat ceva la genu 20-30e.

      (Citează)

  13. Pe branturile alea, daca vor sa vanda ceva, trebuie sa puna un mar muscat, altfel nu cred ca e vreo sansa sa vanda cu 200$ ceva ce poti lua cu maxim 30-40$

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus