un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un bec LED Philips în acțiune – review mai mic

9 Dec 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

65 comentarii

bec_led_philips_03

În ceea ce va fi cel mai inedit review făcut până acum, am primit de la Philips un bec LED de culoarea luminii naturale. Îmi plac becurile LED, sunt convins că tehnologia aceasta reprezintă viitorul iluminatului de toate tipurile prin avantajele pe care le are, așa că iată-l prezentat mai jos:

Specificații bec Philips 13W LED (echivalent 75W):

  • fasung “gros” tip E27
  • consum 13W (de aproape 6 ori mai puțin decât un bec clasic), clasa energetică A+
  • 1055 lumeni, aceeași luminozitate ca un bec de 75W cu incandescență)
  • lumină de culoare naturală, 2700K (“alb cald”, adică un pic gălbui)
  • aprindere instantă
  • durată de viață 15.000 ore (echivalentul a 13,7 ani cu o utilizare zilnică de 3 ore)
  • 50.000 de cicluri de aprindere/stingere
  • lungime 132 mm

Preț: în jur de 58 de lei preț recomandat. Până la 15 decembrie Philips derulează o promoție prin care poți testa becurile pentru maxim 14 zile și, dacă nu ești mulțumit de ele, primești banii înapoi. Le puteți găsi la eMAG și la alți distribuitori Philips, lista lor lungă, pe orașe, este pe site-ul Philips.

AMBALARE

Ambalajul de carton îți arată chiar becul real, protejat de un plastic transparent ce trebuie rupt pentru a-l scoate de acolo.

bec_led_philips_01bec_led_philips_02

Cutia precizează clar toate caracteristicile becului: consum real, cât ar consuma un bec cu incandescență pentru a da aceeași lumină, culoarea luminii, fasungul și restul caracteristicilor de mai sus.

CONSUMUL

bec_led_philips_05Ideea este că becurile LED consumă mult mai puțin curent electric decât un bec cu incandescență, chiar dacă prețul lor de achiziție este mai mic. În timp vei recupera investiția.

Ca să vă dau un exemplu de la acest bec, Philips spune că are un consum de 13 W și oferă aceeași lumină ca și un bec clasic de 75 W.

Asta înseamnă că va consuma 13 Watti pe oră. În 1000 de ore asta înseamnă 13 kilowatti, deci vei plăti curent electric 13 kWh x 0,5 lei/kWh = 6,5 lei pentru aproximativ un an de utilizare tipică.
Un bec clasic de 75W te-ar fi costat, prin același calcul, 37 de lei.

ASPECT

Becul este mărișor, ca toate becurile LED pe care le-am văzut până acum. Aveți grijă la asta dacă utilizați vreo lustră, veioză sau aplică cu socluri mai tubulare și luați în considerare diametrul ceva mai gros al becului față de unul clasic, precum și lungimea sa mai mare.

Iată-l mai jos tot lângă un Philips cu incandescență.
bec_led_philips_04

Și iată-l lângă un alt bec LED de-al meu, de putere mai mică, așa că și dimensiunile sale sunt un pic mai mici.
bec_led_philips_13

LUMINĂ

Becul LED Philips generează o lumină alb-gălbuie. “Alb cald” îi spun ei, fotografii i-ar spune “daylight warm” în setarea de balans de alb. Iată diferența față de un bec economic cu lumină rece, care are un alb destul de nenatural, spre albastru.
bec_led_philips_15

În imaginea de mai jos sunt două becuri, cel Philips în plan îndepărtat și unul IKEA în plan apropiat. Nu se vede foarte bine în fotografie, dar cel Philips este un pic mai alb. Din păcate, n-am aparat de măsură a luminii ca să verificăm exact temperatura de culoare și luminozitatea.

bec_led_philips_14

Ca să vă dați seama cum iluminează acest bec, l-am pus în tavan și am făcut fotografii la aceleași setări cu becul stins și cu el aprins.
bec_led_philips_12bec_led_philips_11
bec_led_philips_10bec_led_philips_09
bec_led_philips_08bec_led_philips_07
bec_led_philips_06

LAMPA DE MASĂ DYNA

Tot de la Philips am primit și această mică lampă de birou cu LED-uri. Se numește Dyna și are LED-uri ce consumă în total 3 W, echivalentul unui bec clasic de 25 W.

La fel ca și la bec, cutia vă spune toate informațiile de care aveți nevoie la achiziție, inclusiv temperatura de culoare și consumul, durata de viață de 15.000 de ore și dimensiunile sale.

Lampa are un picior verde transparent, cu mici cleme de prindere a cablului în el, picior care se fixează în baza albă. Cablul de alimentare are o lungime de aproape 2 metri și întrerupător pe el.
lampa_birou_philips_dyna_led_05lampa_birou_philips_dyna_led_06

Capul este mobil cu o singură axă de rotație și-l poți da în sus sau în jos. Are în el multiple LED-uri ce nu pot fi înlocuite, așezate sub formă de stea.

Iată fotografii cu și fără lampa aprinsă. Pentru un birou oferă o lumină suficientă și o dispersie bună: nu iluminează întreaga cameră, dar nici nu are un con de lumină prea îngust. Mi-ar fi plăcut un picior mai înalt, ca să bată de mai sus lumina. Lumina este tot alb cald.

lampa_birou_philips_dyna_led_11lampa_birou_philips_dyna_led_12
lampa_birou_philips_dyna_led_13lampa_birou_philips_dyna_led_14
lampa_birou_philips_dyna_led_10

Dyna poate fi găsită la eMAG (unde scrie că are 4 W, probabil cadou de la ei încă un watt) pe diverse alte culori sau la alți distribuitori ce-i puteți găsi pe site-ul Philips.

    65 comentarii

  1. 14 zile in care poti face retur…raluxa e bucuroasa:))

      (Citează)

  2. pana o sa coste cat un bec normal, adica maxim 10 lei, n-o sa le foloseasca decat voi cobaii.

      (Citează)

  3. Eu am incercat unul zilele trecute (ce-i drept, nu era Philips pentru ca nu pot da atata amar de bani pe un bec, totusi). Insa am renuntat la el dupa cateva zile, pentru ca lumina era totusi prea slaba (era de 900 lm, poate unul de 1140 cum zici tu ar merge mai bine).

      (Citează)

    • @Alin: în general un bec echivalent 65W, să zicem, este slab pentru o cameră. Trebuie să pui mai multe. Eu de exemplu folosesc un bec LED și unul economic alb, ca în fotografia din articol.

        (Citează)

  4. 2700K au și becurile tungsten, e alb natural mai spre apus așa, prea gălbui, bun mai mult pt o lumină ambientală caldă și relaxantă. Pt o cameră în care să fac și altceva în afară de adormit prefer un bec de 4000K, e mai apropiat de lumina naturală din timpul zilei.

      (Citează)

    • @FlorinM: da, și eu l-am împerecheat cu un bec alb rece. Depinde și de cum ai pereții, dacă sunt albi mai reglează un pic culoarea.

        (Citează)

  5. Numai ca modelul prezentat de tine, nu e pe stoc la eMag. Iar store locater-ul Philips nu gaseste niciun magazin. Way to go Philips!

      (Citează)

  6. Am aplice de tavan in care nu incap becuri cu LED suficient de puternice. Am cumparat din Dedeman cateva inguste dar s-au ars repede. Dupa ani de utilizare acasa, cele mai ok s-au dovedit a fi becurile “porumb” luate de la poarta fabricii Electromagnetica, fabricate acolo. Dar sunt prea voluminoase pentru aplice.

      (Citează)

  7. Ikea are cele mai bune preturi la becuri led.

      (Citează)

  8. Se pare ca tu n-ai auzit ceea ce orice internaut din romania stie: becurile astea economice (fie cu leduri, fie cfl) sunt proaste si nu dau lumina calumea. Ala cu incandescenta rulz, iar faptul ca transforma sub 5% din energie in caldura e mituri urbane dom’le. Minte astia, ei vrea doar sa fure banii, dom’le.

    BTW, eram sarcastic. Sa n-ajungem la discutii :D.

      (Citează)

  9. Cand m-am mutat in casa noua am zis sa fiu si eu eco si sa iau becuri de-astea. Am luat doua de 13W (nu Philips dar care au aceleasi specificatii cu ce prezinti in articol) pe care le-am pus la bucatarie in aplica de pe tavan. Pot sa spun ca daca nu era perfect intuneric afara nu stiai ca sunt aprinse. Pe inserate le aprindeam degeaba. Asa ca le-am mutat la baie ca e camera mai mica si acolo se vad.
    In bucatarie am revenit la becuri normale si am unul clasic de 100W plus unul cu halogen (precum cel din imaginea comparativa) si sunt relativ multumit. Cel cu halogen clipeste cam 2 secunde pana se incalzeste.

      (Citează)

  10. Becurile LED au o singura problema: daca ai lumina de veghe la intrerupator iti trimite un mic impuls pe circuit (circuitul este inchis), ceea ce face ca becul sa palpaie cand e stins. A trebuit sa returnez toate becurile din gama Ledare luate de la IKEA.

      (Citează)

  11. speedy gonzales

    09/12/2014 la 12:32 PM

    trebuia sa spui de la bun inceput ca acesta este un advertorial (o reclama).
    am mai vazut si pe alte bloguri articole la becuri philips cu led si deja nu mai bun botul.

      (Citează)

    • @speedy.gonzales: oamenii mi-au trimis un bec, nu mi-au spus ce să scriu sau cum, ci doar să pun nișțe linkuri și spre site-ul lor. Acum tu crezi sau nu ce blog vrei.

        (Citează)

  12. E vreo smecherie cu titlul articolelor sau doar o coincidenta mai mica?

      (Citează)

  13. Sa strecurat o mica eroare, acolo unde zici: ” de aproape 6 ore” înclin sa cred ca varianta corecta este: “de aproape 6 ori”.
    Off topic:
    – bicicleta aia pare cam nefolosita de mult…
    exact ca si a mea..
    – sunt prin Portugalia momentan si iti recitesc cu drag postarile tale despre tara asta. Multumesc pt ele.

      (Citează)

  14. Urmeaza review-ul la franzela de Titan?

      (Citează)

  15. @coco moll, “sa” strecurat o mica eroare acolo unde ai scris “sa strecurat o mica eroare” :)

      (Citează)

  16. 1.Am o intrebare: vad ca la clasa energetica becul acesta este A+, iar deasupra mai este categoria A++. Ma intreb ce conditii trebui sa indeplineasca sau ce tip de bec trebuie sa fie ca sa fie A++ ? (becuri <10W?)

    2. Am testat si eu un bec led din Ikea de 13W si pot spune ca e numai bun pentru un dormitor/camera mica. Exclus living. Lumina calda placuta, nici nu am observat diferenta fata de un bec normal.

    3. Am comandat de la chinezi ( sa testez ) un bec led de tip stiulete de porumb, de 15W ( zic ei ). Ei bine e mult mai slab si ma asteptam sa fie, avand in vedere ca am dat 10 lei pe el. As estima ca real are cam 7-8W si ofera o lumina difuza in living, atomsfera placuta daca vrei sa vezi un film sau ceva.

    Daca imi permite Radu sa pun link, de aici am comandat: http://www.aliexpress.com/item/220V-SMD-5730-E27-LED-Bulb-9W-12W-15W-18W-LED-bulb-lamp-24-LEDs-36LEDs/1989161345.html

      (Citează)

  17. @nwradu: am observat ca review-urile sunt cu titlul “mai mic” si eram curios daca e doar o coincidenta sau vreo aluzie la ceva

      (Citează)

    • @AdrianG: pentru mine nu sunt review-uri în stilul cu care sunt obișnuit, că n-am atât de multe de spus. Le-am numit “mai mici”.

        (Citează)

  18. Infirm durata de viata, se ard fix la fel de repede ca un bec normal. Daca ai noroc te tine 10 ani, daca n-ai noroc te tine o luna. Mi s-au ars cateva becuri cu LED pana acum.

      (Citează)

  19. au vreun soi de garantie? ca pana la urma is niste chestii electronice.

      (Citează)

  20. mircea (primul)

    09/12/2014 la 2:27 PM

    am dat pe 6 becuri vreo 300 de lei, philips si osram. n-are sens sa mai spun ca mai am 2 functionale. alea la 10 lei bucata tot la fel de repede s-au ars. diferenta de pret o amortizez pana la pensie, daca traiesc atat. dpmdv becurile scumpe nu merita.

      (Citează)

  21. @Costin, multumesc, mea culpa. S-a strecurat tocmai când nu trebuia.. :)

      (Citează)

  22. Salut,

    Sunt pro surse de iliminare alternative.
    Mi se pare rau pentru ecosistem sa consumam energie multa pentru iluminare (becuri cu incandescenta) cand avem optiuni alternative.

    Totusi, sunt aplicatii unde pur si simplu nu merg, becurile cu incandescenta fiind net superioare.
    Pentru cine nu stie, becul cu led ofera un specru discret de lumina, spre deosebire de becul cu incandescenta care emite un spectru continuu. Anumite frecvente, chiar daca inutile la prima vedere, completeaza un mix esential in a forma o imagine mai buna, in anumite situatii.
    Tehnologia evolueaza, ma astept ca spectrul unui bec cu led sa devina suficient de variat astfel incat, chiar daca discret, sa nu mai conteze asa mult. Astazi insa, mai are de asteptat.

    Exemple de aplicatii unde becurile cu incandescenta sunt net superioare:

    1. acolo unde ai nevoie sa vezi detalii si conteaza enorm cat de bine le vezi (lapmpa de citit, lampa de lucru, faruri masina, lampa laborator, etc)
    2. lampi ambientale
    3. lampi care folosesc variator (becul cu led este in general “non dimmable” iar cele dimmable sunt mult mai scumpe iar la niveluri mai mici in general emit spectre diferite)

    Pentru iluminare si atat, sunt super ok becurile cu led.
    Pretul este cam mare insa (justificabil, avand in vedere electronica din ele). Momentan, diferenta de 30+ lei fata de un bec cu incandescenta (care costa 10 lei ca deh, e cu halogen acum, tine mai mult si e mai eficient) se recupereaza foarte greu, ba chiar cateodata deloc, intrucat becul cu led de multe ori cedeaza prea devreme (ori ledul care merge relativ in “fortaj” ori electornica din el).

    Merci

      (Citează)

  23. @alexEAT: si eu aveam unul original cu garantie 3ani si durata de viata de 15 in specs si s-a ars fix cand a iesit din garantie.

      (Citează)

  24. Salut, am vazut mai demult un un film in care un tip analizeaza mai multe surse de lumina din punctul de vedere al spectrului. Pentru ca tot sunt atatea discutii pe tema asta va invit sa il urmariti pentru a avea o imagine mai cuprinzatoare despre subiect.
    https://www.youtube.com/watch?v=7rXAP-voWfI&list=UUMdOWi6nBZJ3Q0tHNQIOUVA
    incepeti cu minutul 1:27

      (Citează)

  25. Durata aia imensa de viata e calculata daca becul sta aprins non-stop. Insa, in viata reala, il aprindem si stingem de multe ori, ceea ce face ca electronica din el sa cedeze mai devreme sau mai tarziu, nu se arde led-ul in sine. Acelasi lucru se aplica si la becurile economice, doar nu credeti ca se termina gazul din ele, doar se arde electronica.
    Momentan nu prea merita becurile led, la acelasi consum nu au chiar asa multi lumeni in plus fata de un bec economic, poate o sa merite cand vor avea dublu fata de economic la acelasi consum si un pret nu cu mult mai mare.

      (Citează)

  26. @razorsbk
    3 ani mi se pare rezonabil pentru un bec, fie el si LED. Problema e ca multe se strica sub un an (mie cel putin mi s-au stricat cateva).
    Mai e si treaba cu garantia… la un bec e un pic ciudata. Se arde becul din dormitor de exemplu: il duci la garantie si astepti 14 zile sa il primesti inapoi? Trebuie sa ai un bec de rezerva? Logic ca te duci si-ti iei altul.

      (Citează)

  27. Ar fi normal sa-ti dea naibii un bec la schimb pe perioada reparatiei…

      (Citează)

  28. Poate să-mi spună cineva dacă un bec LED pus pe un corp de iluminat de exterior atrage la fel de mult gâzele în nopțile de vară ca un bec normal?

      (Citează)

  29. Ignorand faptul ca de fapt ai facut reclama ci nu review, o sa iti dau tema de casa cateva teste.

    1. Ce se intampla cand becul e conectat la un intrerupator cu led. Palpaie cand e stins? Sta aprins la nivel minim de luminozitate? Sau nici una din ele? etc…

    2. Ce se intampla cand punem 5 astfel de becuri pe o aplice si avem un inrerupator led? Palpaie unul sau doua? sau stau toate 5 aprinse la minim? (stiu cazuri unde stau aprinse doua mai tare si doua la minim)

    3. Compatibil cu intrerupatoare cu led? (ar trebuii sa aiba rezistenta “built in”)

    4. Compatibil cu intrerupatoarele cu lumina reglabila? Daca da, la nivelul oprit nu sta becul la minim? sau e “off”

    Lista poate continua, dar personal sunt multumit de ele. Mentionez ca palpaie rau la intrerupator cu led. Eu am dat 70 ron pe bec ca sa aiba rezistenta pe ele, astea sunt sigur ca nu au asa ceva.

      (Citează)

  30. @Costin

    Orsice lumina atarage “gaze”, nu e importanta sursa.

      (Citează)

  31. Hai ma Radule!
    Deci 58 de lei un amarit de bec echivalentul unuia de 75w? Adica ca sa am putin lumina in bucatarie sau camera imi trebuie minim doua.
    Si marca philips nu e cea mai recunoscuta pentru eficienta si durabilitate la becuri.
    Vorbesc din proprie experienta. Ca am tot testat becuri de la ei.

      (Citează)

  32. @jules

    Atunci spune “Si marca philips imi e cea mai cunoscuta pentru eficienta si durabilitate la becuri”!

    Eu am avut doar experiente OK cu ei la becuri economice. Am avut unul care a rezistat 7 ani. (Ce-i drept, era cumparat inainte de 2000).

      (Citează)

  33. Un calcul un pic mai complet Bec LED vs bec Halogen (incandescent dar nu “clasic”)
    1KWh=0.442572 Ron
    1 bec Led 58Ron 13W->75″W echivalent”
    1 bec Halogen 5Ron 53W-> 75″W echivalent”

    pt 30.000h funtionare:
    2 Bec Led + 390Kwh=288.6RON vs
    15 Bec Halogen+ 1590KWh=778RON.

    Aparent QED.

    Totusi: cele 50.000 de cicluri se termina mult mai repede decat cele 15.000 ore proetate de funtionare (functionarea medie nu e de 36 de minute ci mult mai putin), As pune ca durata medie de viata este in mod real cam 10.000 din cauza asta.
    In plus, la becul cu incandescenta folosesc feature-ul “dimable” ceea e ii creste eficienta pana la 3000h, la becul cu incandescenta, 6 luni pe an folosesc si caldura data de bec (poate ineficient datorita convectiei porate, dar macar 66% tot e castigata)

    Calculul refacut:
    pt 30.000h funtionare:
    3 Bec Led + 390Kwh=346.6RON vs
    10 Bec Halogen+ 795KWh (530KWh neconsumati deoarece becul e “dimmed”+ 285kwH castigati prin folosirea caldurii emise) =401RON
    Becul LED ramane in avantaj insa e unul relativ limitat
    Mizam pe cresterea pretului la energie sau cresterea dobanzilor la economii? :P

    Nu am pretentia ca am facut un calcul riguros ca mai sunt si alte variabile (de exemplu becul incadescent emite aceeasi cantitate de lumina pe intreaga durata de viata becului LED ii scade intensitatea luminoasta in timp).
    Pana cand nu va exista un LED care sa fie suficinet de ieftin/fiabil investitia initiala si discomfortul sunt piedici destul de mari ca becul LED sa fie de succes.

    P.S. Despre diferenta spectrala, linkul lui Valentin de mai sus este excelent.
    In cazul meu, daca becul CFL este absolul insuportabil, un bec LED adaugat unuia cu halogen este in regula.

      (Citează)

  34. CRI, temperatura de funcționare, direcționalitatea luminii, performanța radiatorului (e ceramic, metalic, plastic), electronica folosită (doar o simplă punte redresoare sau ceva mai mult)? Nimic?

      (Citează)

  35. 1) BTW sînt şi becuri cu LED la care toată suprafaţa becului e luminoasă… nu ca la ăsta, care are juma de calotă luminoasă şi restul… e un soi de soclu.

    2) la orice fel de bec cu descărcare (tub fluorescent clasic sau CFL) aprinderea e un regim tranzitoriu care “consumă” catozii şi/sau filamentele becului. De aceea, nr. de aprinderi la un astfel de bec este limitat. La LED însă, nu există nici o limită fizică, dacă electronica aia e proiectată ca lumea poate să fie aprins de o infinitate de ori fără să-i afecteze viaţa. Vorba ceea, sînt aplicaţii cu LED care-s făcute să clipească (reclame, etc) toată viaţa.

      (Citează)

  36. destul de scump 58lei, mai pui niste bani si iei Hue

      (Citează)

  37. @alias: Fibra optica ce pleaca de la tine din casa are are un LED care aprinde si se stinge de 100 de milioane de ori pe secunda, si face asta ani la rand.
    Totusi, din moment ei spun acolo ca rezista la 50.000 de aprinderi nu spun degeaba chestia asta, nu?

      (Citează)

  38. Daca le-ar face sa dureze o vesnicie ar intra in faliment dupa o perioada, asa ca le proiecteaza special sa moara la un moment, se cheama afacere, nu binefacere. Era un film interesant despre povestea becului cu filament, se aplica la tot ceea ce cumparam.

      (Citează)

  39. Becurile LED sunt foarte bune pentru economisit la factura de curent si au durata de viata mai mare decat un bec cu incadescenta. Dar acest Philips este o bataie de joc pentru ca durata lui de viata de 15.000 de ore este doar ceva mai mult de o treime din cele 40.000 de ore pe care le are durata de viata a unui bec cu LED chiar BUN.

    Deh, scrie Philips pe el si costa pe masura, dar fiabilitatea lasa de dorit, daca e sa ne luam dupa speranta lui de viata.

      (Citează)

  40. @Tudor: eu pe multe becuri cu LED am văzut specificat nr. de ore de funcţionare (15.000 – 50.000), nu nr. de aprinderi. Pe multe chiar scrie că nr de aprinderi e nelimitat. Nr de ore este specificat pînă cînd lumina scade sub un anumit procentaj (75% sau cît o fi, nu mai ştiu), nu pînă se “arde” efectiv. În timp ce aprinderea e altă poveste. Repet, nu există nici o proprietate a circuitelor electronice care le împiedică în mod intrinsec să comute de oricîte ori e nevoie. Totul ţine de grijă, dimensionare şi implicit cost.

      (Citează)

  41. @FlorinM: am văzut şi eu filmul ăla şi e o MARE prostie. De aia e bine să fii inginer sau măcar să-ţi placă să te informezi în domeniul tehnic, ca să nu crezi toate prostiile pe care le vezi/auzi despre conspiraţii…

    Pe scurt: la becurile cu incandescenţă FIZICA îţi impune să faci un compromis între luminozitate (implicit eficienţa energetică) şi durata de viaţă. Există becuri incandescente care ţin zeci de mii de ore (pt. aplicaţii de gen balizaj în vîrful catargului) dar care au un randament foarte prost, şi din contră becuri foto cu randament foarte bun (şi implicit mult mai luminoase la acelaşi consum decît un bec clasic) doar că ţin doar ZECI de ore.

    De aceea pt becurile de uz general industria a trebuit să găsească un standard şi să-l respecte cu toţii, pentru a nu induce consumatorii în eroare. Pt. că consumatorul nu are cum să măsoare randamentul. Consumatorul vede doar că becul se arde mai repede sau mai încet. Deci standardizînd randamentul şi implicit durata de viaţă, se asigură că firma concurentă nu mai “păcăleşte” consumatorul. Toţi fac de 1000 de ore şi randament de aprox. 4%. În felul ăsta consumatorul ştie că atîta durează orice bec, nu vine firma X şi zice că stai că al nostru durează mai mult. Pentru că pur şi simplu nu e nici o metodă să-l faci să dureze mai mult (mă refer la cele cu filament clasic) la acelaşi randament.

    La fel cu acel bec din garajul unor pompieri care arde din anul 1900. Aşa o fi, dar aţi văzut ce lumină dă becul ăla ? nici frigiderul nu-l luminează cît trebuie, darămite o cameră. Becul ăla nu are randament nici 1% probabil. E doar un filament roşiatic bun numai de atmosferă.

      (Citează)

  42. Eu am avut doua becuri Phillips, le-am orimit, ca nu mi-as permite sa dau 60 de lei pe un bec….si intr-adevar….am fost multumita, plus ca unul dintre ele s-a ars dupa vreo 4 ani de folosinta….

      (Citează)

  43. In decembrie, eu si toti colegii din birou, ne-amcumparat becuri cu led Osram,
    fiind promotie la Mol.

    Pana acum s-au ars 6 bucati. Mie aseara mi s-a ars primul, mai am 8 bucati in apartament.

    Maine il desfac sa vad de ce s-a ars si o sa-i fac si reverse engineering.

    O sa-ti dau mail, cu rezultatul.

    Osram cica….

    P.S. Toate becurile arse sunt “Made in Romania” cele chinezesti inca rezista.

      (Citează)

  44. mircea (primul):
    am dat pe 6 becuri vreo 300 de lei, philips si osram. n-are sens sa mai spun ca mai am 2 functionale. alea la 10 lei bucata tot la fel de repede s-au ars. diferenta de pret o amortizez pana la pensie, daca traiesc atat. dpmdv becurile scumpe nu merita.

    Mai ai becurile arse? As vrea sa demontez cateva sa vad de ce s-au ars?

      (Citează)

  45. Eu mi-am pus in casa tot becuri Osram LED dar nu de la MOL, ci de la Zexstar, la un pret similar cu cel de la “promotie” de la MOL si pana acum nu mi s-a ars nici unul.
    Probabil “promotia” de la MOL a fost o pacaleala, vre-un lot nasol…

    La Zexstar le gasiti aici:
    http://www.zexstar.com/becuri-si-benzi-cu-leduri/becuri-si-spoturi-cu-leduri/

      (Citează)

  46. Eu am luat niste becuri Philips de la astia:

    http://light-concept.ro/Becuri-LED

    Sunt foarte ok becurile si mi-au dat garantie 2 ani in care le schimba daca patesc ceva.
    Am mai incercat si altele la 10W, alt brand si sunt ok, nu pare asa mare diferenta in afara de pretul mai mult decat dublu ale celor Philips.

      (Citează)

  47. Se estimeaza ca prin folosirea unui bec cu LED de 25 de W se economisesc intr-un an aproximativ 35 de kilograme de carbune necesar pentru producerea energiei folosite la iluminatul cu un bec corespondent incandescent (100W).
    La fel ca in domeniul geamurilor termopan sau al panourilor solare, in fiecare an apar noi inovatii tehnologice care determina ca tehnologia LED sa fie tot mai eficienta, astfel incat va inlocui in curand alte solutii de iluminat cu care suntem obisnuiti in prezent.

      (Citează)

  48. daca mai aveti becuri osram cu led made in romania ,defecte, le cumpar eu pe toate sa le iau ledurile si sa le fac aplici …adresa mea de yahoo mesenger este ovidiu 7140 si putem discuta acolo.va multumesc mult!

      (Citează)

  49. osram e o firma cu produse de ff proasta calitate , mi-am luat si eu teapa cu niste neoane :(

    costi:
    In decembrie, eu si toti colegii din birou, ne-amcumparat becuri cu led Osram,
    fiind promotie la Mol.

    Pana acum s-au ars 6 bucati. Mie aseara mi s-a ars primul, mai am 8 bucati in apartament.

    Maine il desfac sa vad de ce s-a ars si o sa-i fac si reverse engineering.

    O sa-ti dau mail, cu rezultatul.

    Osram cica….

    P.S. Toate becurile arse sunt “Made in Romania” cele chinezesti inca rezista.

      (Citează)

  50. Am 3 becuri economice Osram de 15 ani, inca functioneaza, sunt fabricate in Germania, abia aparusera in Romania genul acesta de becuri au costat o groaza de bani iar apropiatii mi-au zis ca sunt nebun sa dau atatia bani pe niste becuri fie ele si economice. Acum 5 ani am mai cumparat 3 becuri Osram, fabricate in China doua s-au ars dupa vreo 2 ani, unul inca rezista. Indiferent ca sunt cele fabricate in Germania sau China lumina emisa este placuta si puternica. Orice alt bec economic noname am mai cumparat a tinut intre 6 luni si 1 an si a luminat groaznic de prost raportat la puterea inscriptionata pe el si s-a dovedit o alegere neinspirata, adica eram mai castigat daca cumparam becuri cu incandescenta. De curand am cumparat un bec led de 12W cu 25 de lei lumineaza bine dar sunt curios cum se va comporta in timp si daca merita banii.

      (Citează)

  51. Eu mi-am pus becuri cu led in casa dar nu stiu ce sa intamplat in bucatarie. Am doua sloturi da cate 60w…eu am pus doua cu led de cate 5w. Tocmai unu din ele a inceput sa licareasca si sa faca un zgomot ca si de scurt circuit si se stinge intrun minut doua. Cand am dat jos globu ala de sticla am observat ca mi-a topit firele ce merg la dulii. Oare de ce? Din moment ce duliile erau facute sa reziste la cate 60w fiecare, de ce la 5w fiecare nau rezistat? Poate nu toate becurile cu led sunt asa sigure. De unde le-am luat au zis ca au 2 ani garantie si ca mi le schimba daca se strica in 2 ani. Am dat 37 lei parac pe un bec.

      (Citează)

  52. Becurile LED ajuta la crearea unor iluminari diferite in functie de necesitatea anumitor incaperi sau zone (iluminat perimetral, de avertizare, de permanenta); de asemenea, solutiile LED pot fi adaptate la schimbarile de lumina necesare in una si aceeasi incapere (lumina redusa sau difuza in cadrul unei prezentari, intr-o sala de sedinta); nu in ultimul rand, iluminatul LED confera eleganta deosebita obiectelor si amenajarii interioare a unei cladiri de birouri si este foarte confortabil pentru ochiul uman.

      (Citează)

  53. Problema este ca un procent important (cam 20-25%) se defecteaza repede (dupa aprox 6 luni – 1an) , uneori cu efecte pirotehnice deosebite…
    Iar daca platim pentru ele de de 20 de ori mai mult decat pe un bec obisnuit … nu prea vad economia … acest bec , doar cu greu isi scoate banii pe care i-am dat pe el.

    E bine si cu garantia si cu inlocuirea, dar uneori asta e dificil, te intreaba de bonul de acum 6 luni/1 an , de ambalaj etc etc – uneori solutionarea dureaza pana la 30 de zile … Complicat si cu pierdere de timp = iarasi pierdere de bani …

      (Citează)

    • Lamp Utsa-Ionel

      14/05/2016 la 10:57 PM

      De acord 100%, asta as fi vrut sa zic si eu. Durata de viata nu amortizeaza costurile si in final ajunge o lamputsa de fite. Dar.. e frumoasa. Asa ca probabil cine o cumpara, o cumpara mai mult pentru design

        (Citează)

  54. Lamp Utsa-Ionel

    14/05/2016 la 10:54 PM

    Exagerat de scumpa, plastic ordinar, platesti brandul. Lampa din metal, mult mai solida, cu design asemantor, 11 leduri – 40 de lei. Phylips Dyna insa e mai frumoasa.

      (Citează)

  55. 2700 nu este lumina naturala

      (Citează)

  56. cris196717@yahoo.com

    05/02/2017 la 12:47 AM

    V-TAC becuri de o calitate deosebita. ex. : 6w 2 ani aprins continu. S-au ars

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus