un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ochelarii Ray-Ban contrafăcuți sunt la mare căutare

2 Dec 2014  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

Joi mi-au arătat mai mulți prieteni site-ul rayban-romania.com cu întrebarea clasică “băi, oare ăsta e fake?”.

Evident că este fals.

feat_ochelari

În primul rând, prețurile ar trebui să vă dea de gândit. Gama Aviator la 72 de lei, redusă de la 866 lei? Come on, trebuie să fii naiv ca să crezi orice explicație privind lichidări de stoc, “e ziua fondatorului” și “am eu o rudă care a luat cândva la acest preț și sunt originali garantat”. Sper că nu e cazul.

Doi la mână, am scris celor de la Luxottica, deținătorul mărcii Ray-Ban. Mi-au confirmat că acel site nu este unul oficial, nu se știe ce vinde și de unde și că vor începe procedurile de închidere a site-ului respectiv pentru protecția brandului.

Am primit și o prezentare despre campania Never Hide desfășurată de Luxottica în lume tocmai pentru a închide astfel de site-uri de ochelari contrafăcuți, iar cifrele sunt interesante:

  • în perioada ianuarie-iunie 2014 au fost activate 1714 astfel de site-uri și închise 1339
  • primele trei țări ca număr de site-uri sunt China, SUA și Germania
  • peste un milion de produse au fost confiscate
  • piratarea ochelarilor Ray-Ban crește de la an la an
  • în România peste 120 de site-uri false vând sau vindeau ochelari contrafăcuți

Lista dealerilor Ray-Ban autorizați în România:

Opticris, OPTIblu, Optiplaza, Plus Optic, Optica Express (cu magazine la nivel naţional), ONO Quality Sunglasses (București si Constanța) Orange Optic, Legend Optic, Focus Optic, Medical Optik, L’óptique Optică Medicală (Bucureşti), Optic Star, Ivet Optic (Constanţa), Onioptic (Craiova, Târgu Jiu), Optika 88 (Odorheiu Secuiesc), San Remo (Galaţi), Optica Tehnico-Medicale (Braşov), Opticon (Cluj Napoca), Belle Optique, Nippur Pharm (Sibiu), Vision Optix (Baia Mare), Optimoda, Opticlass, Eurooptik (Bacău), Optimoda (Focşani), Platinum Optik (Piatra Neamţ , Iaşi, Roman), Optimed (Buzău), Focus, OpticaVeszi (Arad), Interoptik Shops, Beta Optic (Timişoara), Dr. Lentila (www.drlentila.ro) şi pe site-urile partenerilor autorizaţi.

Este din aceeași sursă oficială, dar lista crește și noi parteneri se pot adăuga în timp. Magazinele prin care operează aceste firme nu le știu, dar ca exemplu mi s-a spus că în București magazinul Sole de pe Magheru are o selecție mare de modele.

Culmea, în cazul de mai sus, de la care a pornit ideea, prețul mult prea mic dădea de bănuit. E o adevărată artă și cât să ceri pe chinezării din acestea pentru a nu da de bănuit.

    29 comentarii

  1. Stiu oameni care se bucura ca au luat asa ceva. Le este clar ca au luat un produs contrafacut si ca au fost tzepuiti pe fata, dar tot se bucura ca nu au dat banii pe un Ray Ban original.

      (Citează)

  2. cel mai mult se bucura cocalarii, ca ii admira lumea.

      (Citează)

  3. Cocalarii nu poarta Ray-Ban, zic ca e prea low-cost. Versace, Chanel (cu varianta Channel) si alte marci “consacrate” sint pentru ei.

      (Citează)

  4. Pe mine au inceput sa ma streseze gagicile care poarta Aviators.

      (Citează)

  5. Cel mai tare a fost cand un tip luase tot asa la pret bun de la “un baiat” care ii aducea “furati de afara”, dar imi explica ca sigur sunt originali, ca uite, au seria scrisa pe rama, si poti sa intri sa-i verifici dupa seria asta !

    De parca cei care faceau imitatia nu copiau si seria, din obligatie morala :)

      (Citează)

  6. http://www.rayban-classic.ro
    raybanstore.ro
    http://www.rayban-world.ro
    http://www.raybanfun.com
    la o simpla cautare pe google apar si alte magazine care ar putea fi inchise “pentru protectia brandului”, dar la astea nu se sesizeaza nimeni, s-a sesizat cineva sa inchida magazinul care vinde aceleasi chinezarii la un pret corect cat de cat pentru ceea ce sunt.

      (Citează)

  7. Eh, lasa ci nici cu Luxottica nu mi-e rusine, sunt niste mafioti care incalca toate regulile antitrust si tin preturile umflate artificial.

    http://www.reddit.com/r/todayilearned/comments/1infec/til_eyeglasses_and_sunglasses_tend_to_cost_so/

      (Citează)

    • @Mihai: parcă vreun brand de lux are prețuri reale? Ce, un portofel LV face 2000 de lei dacă-l analizezi doar ca materiale și fabricație? Dacă adaugi elementul de exclusivitate, e altă treabă.

        (Citează)

  8. Io am avut o problema destul de nasoala la ochiul drept cand aveam vreo 10 ani asa ca am ramas cu sensibilitate sporita la lumina, drept urmare trebuie sa port ochelari de soare cam tot timpul, sau sa tin ochiul respectiv inchis. Acest fapt m-a facut cu timpul un mic expert in depistarea aviatorilor si wayfarerilor naspa (si nu numai).
    Am vazut replici A++ vandute prietenilor pe 4-500lei, insa asta acu’ vreo 3-4 ani, cand toata treaba era la inceput. Ma intreaba lumea constant de diferite saituri daca sunt pe bune sau nu, iar chestia care m-a dat pe spate a fost cand i-am zis unei amice ca probabil sunt bombe, insa tot a comandat. A venit cu ochelarii, erau falsi, insa a zis ca n-o intereseaza, macar a dat (doar!!) 200 lei pe ei. Asta in ideea in care se gasesc pe o gramada de saituri serioase de optica cu preturi incepand de la 500.
    Incheind, de cand au fost luati de Luxottica au lentile din ce in ce mai proaste, incomparabile cu lentilele vechi pre 2000 BL. Ca posesor de 3 perechi de Ray-Ban si multe altele de la alte firme pot sa spun ca au lentilele cele mai nasoale din gama asa-numita ‘premium’. Persol se poarta tare pe la noi de un an-doi, si au lentile mult mai misto. Ochelarii de designer la fel, pentru preturi comparabile. Spre exemplu, cea mai misto lentila pe care am probat-o eu vreodata a fost la o pereche de Gucci. La naiba, pana si Polaroid se vad mai bine, cel putin modelele pe care le-am probat eu.
    A, si e sfanta urmatoarea regula: iarna se vand UGG-uri false, vara ochelari.

      (Citează)

  9. ochelarii aia sunt 5-10$ pe aliexpress.

      (Citează)

  10. Ray-ban – First world problem.
    Ochelarii de soare ii porti doar vara, asta daca nu esti cocalar sau ai probleme cu vederea, din poze nu mi se par ochelari deosebiti, cu 866 ron iti cumperi Google Glass.

      (Citează)

  11. Apropo, si la bulgari e plin de replici slabe tare, incepand de pe la 5e.

      (Citează)

  12. @marius2: ochelarii de soare se poarta, asa cum le spune si numele, cind e SOARE puternic. Asta se intimpla si iarna! Incearca sa stai la pirtia de schi pe soare fara asa ceva, sa vezi, e bine?
    Ochelarii de firma sint prea scumpi oricum, fiindca nu sint un produs care inglobeaza vreo mare tehnologie si se fabrica in cantitati mari. Cum de altfel sint multe alte produse vindute la suprapret: haine, incaltaminte, gadgeturi…

      (Citează)

    • @Emil: anul trecut m-am întors din provincie pe zăpadă cu soare puternic și, fatalitate!, nu aveam ochelarii de soare la mine. Am purtat până la București o pereche de ochelari 3D pe care-i am în mașină, din ăia de cinema, că mă termina lumina.

        (Citează)

  13. La o cautare rapida a domeniului scapi de orice indoiala … http://whois.domaintools.com/rayban-romania.com

      (Citează)

  14. Eu am doua perechi de RB, dintre care una cu dioptrii, pe o tenta de maro mai deschis. Sunt super odihnitori, mai ales la condus.

      (Citează)

  15. Polaroid au rame nasoale, asta lasand de-o parte faptul ca eu am capul foarte mare si sunt foarte, foarte putine rame care imi vin. Ca idee, aviatorii large (62) imi sunt mici initial, trebuie modificati un pic. Oricum, in ultimii trei ani am purtat aproape exclusiv http://www.amazon.co.uk/Giorgio-Armani-Sunglasses-GA-820/dp/B004BCH2WW . Sunt foarte gravi din toate punctele de vedere.

      (Citează)

  16. Mihai, parca sunt ochelarii lui bunica-miu, Dzeu sa-l ierte. Dar pt hipsteri sunt ok :)

      (Citează)

  17. Majoritatea cumpara, desi stiu ca sunt fake-uri, doar ca sa vada lumea pe strada si prietenii ca au Reibeni :)

      (Citează)

  18. Mi s-a mai spus ca arat ca un producator de filme porno din anii ’70 :p. Mie imi plac tare, plus ca-mi vin turnati pe fata, ceea ce nu mi s-a intamplat cu nici o pereche. Pe fete normale arata hipstereste, e adevarat, insa cum am mai zis, eu am capul foarte mare si e diferit.

      (Citează)

  19. Te-ai bagat in asta , doar ti-o iesi si ti-e , de-o pereche, moca !

      (Citează)

  20. @Mihai, nu ai cum sa tii preturile umflate artificial la nesfarsit , sunt o gramada de branduri ce au mers in cap . Degeaba vinzi tu la preturi de productie daca nu sunt persoane interesate in produsul tau, la fel te poate costa 10 $ si poti vinde la 200$ daca sunt detui care sa plateasca si sa continui in business. Si un US sunt cateva site-uri de genul asta.

      (Citează)

  21. Am ochelari de vedere cu antireflex si un strat fin de heliomat, pana acum nu am simtit nevoia unor ochelari de soare, mai ales daca sunt 800 Ron.

      (Citează)

  22. Optica Shades din bucuresti este dealer autorizat? http://www.opticashades.ro/
    Nu l-am vazut in lista.

      (Citează)

  23. Dintotdeauna “facaturile” au fost la mare cautare. Mi se pare (daca nu ai bani) aiurea sa arunci sute de lei pe o simpla pereche de ochelari, ca mai apoi sa repeti alfabetul mancand supa la plic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus