un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Blackberry Passport, mare cât o zi de luni

30 Dec 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Am văzut un Blackberry Passport. Telefonul este îngrozitor de mare, e cât un șervețel de fast-food (poate juca și rol de tavă la KFC), cât un iPhone 6, doar că și pe lățime e ditamai telefonul.

Nu-l poți ține decât în buzunarul de la spate al pantalonilor, deși cred că este gândit pentru sacouri de manager. O avea diverse funcții inedite și acel ecran pătrat ce poate fi mult mai util în anumite situații (măcar nu mai ai de ce să rotești telefonul), dar nu cred că-l vrea nimeni. Noi ne-am uitat vreo 10 oameni la el și nu i-a plăcut niciunuia dintre noi.

Are o nișă a lui, dar e mică. Este scump, bine făcut, gândit probabil pentru manageri, dar mulți manageri probabil că vor dori un iPhone 6 (Plus), ceea ce-i face nișa și mai mică. Rămân la părerea mea inițială.

    13 comentarii

  1. Am vazut deja “manageritze” pe fb cu asa ceva, in selfie-urile obligatorii de prin locuri gen Chaboo samd. Exista clar un public care va cumpara cea mai scumpa prostie pentru ca este scumpa si pentru ca nu o au altii, dar mai ales nu o au altele.

      (Citează)

  2. Am eu unul de două luni și după câteva zile în care mi-a fost mai ciudat să-l manevrez m-am obișnuit cu el. Îl port prin toate buzunarele de la blugi și stă fără să mă deranjeze în vreun fel. Acum dacă folosesc un telefon obișnuit mi se pare ciudat, prea îngust ;). Mi-a fost peste mână și tastatura inițial, e diferită față de modelele anterioare de la BlackBerry, acum sunt mult mai rapid decât eram pe q10. Bateria este excelentă, nu există să nu mă țină măcar o zi (gen 7am-12pm) indiferent de cât de mult îl folosesc (și îl folosesc intensiv).
    E drept, un telefon mai ciudat ;). Eu sunt perfect mulțumit de el.

      (Citează)

  3. Daca si astea se strica si au problemele celorlalte modele… atunci e clar.
    din experienta proprie zic ca-s unele dintre cele mai nasoale telefoane… cel putin la momentul asta, nu isi au rostul.

      (Citează)

  4. Sa stii ca s-a vandut peste asteptari (sute de mii de unitati) si nu cred ca este chiar atat de urat, mare, inutil pe cat zici tu ca e. Daca Passport este mare cat o zi de luni, iPhone 6 Plus este mare cat o zi de luni dupa concediu. Daca nu e bun pentru tine sau daca nu iti place tie nu inseamna ca nu e bun pentru nimeni.

      (Citează)

  5. Gabriel, nu vreau sa intru intr-o polemica, dar evident ca este vorba de gusturi in primul rand.
    Apoi, eu, din experienta mea de peste un an de mentenat, configurat si altele la rahaturile de BB… mi se par inutile. Si nu o zic intr-un mod tendentios, dar sunt rudimentare, limitate la foarte multe capitole.
    Cum a zis si Radu, exista o nisa… Iar…sute de mii de exemplare…. really? Asta numesti tu telefon de succes?

      (Citează)

  6. @Vlad Nu am spus ca este un telefon de succes; doar ca s-a vandut peste asteptari. Legat de software nu sunt perfecte, e adevarat, dar hai sa nu ne mai grabim sa ingropam companiile doar de dragul articolelor pe blog.

    Nu sunt fan Blackberry, doar vreau putina diversitate. Ce ziceti ?

      (Citează)

  7. das ist eine katastrophe

      (Citează)

  8. Astia numa nu o nimeresc cu telefoanele lor.
    Pacat.
    Porsche design :))

      (Citează)

    • Eu sunt fan Blackberry, eram foarte mulțumit de cel pe care-l aveam eu, era excelent pentru muncă. Passport mi se pare dus prea departe într-o direcție greșită.

        (Citează)

  9. sa mor de ras la fraza de mai sus “Bateria este excelentă, nu există să nu mă țină măcar o zi (gen 7am-12pm) indiferent de cât de mult îl folosesc (și îl folosesc intensiv).”
    Am o veste pentru tine: “batranul” meu Note 2 ma tine lejer o zi jumate folosit intensiv :)
    Da, mi-e dor de Blackberry-uri doar pentru bateria grozava pe care o aveau, e drept ca m-am oprit la Bold 9700 si care ma tinea 5 zile. Insa in afara de 3 conturi de mail / YM, browsing (!? sa zicem browsing) ocazional si vorbit nu prea puteai sa faci altceva. N-am mai urmarit ce au facut pe partea de software dar deviza Legiunii Straine se aplica perfect si aici : mergi sau crapa ! inovezi si ajuti utilizatorul meriti sa traiesti altfel nu are sens sa existe o tehnologie invechita si rudimentara.
    Insa intotdeauna vor fi “shmecherii/ele” de Chaboo :) Un fel de cel mai tare din parcarea goala.

      (Citează)

  10. Ar fi interesant sa vad cum e, dar probabil directia BlackBerry ramane aceeasi -> faliment iminent.

      (Citează)

  11. @AdrianX batranul tau Note2 sunt convins ca te tine cat spui. Mai noul meu Note3 , pentru ca 2 n-am avut (am incercat sa trec de la BB la Android/iOS de fiecare data cand a aparut cate un telefon interesant) nu ma tinea cat ma tine Passport in aceleasi conditii de utilizare, am avut zile in care la 6 seara trebuia sa-l bag la incarcat.
    Nu fac apologia Blackberry, are o groaza de minusuri, cu siguranta, pe mine ma tin agatat hub-ul si tastatura fizica, nu ma pot obisnui cu full touch sub nicio forma. Dar bateria ma tine mai bine decat la Note :).

      (Citează)

  12. Am blackberry passport de 7 luni. De ar fi sa aleg din nou tot blackberry passport as alege. Imi place tastatura fizica, iar faptul ca tastatura e senzitiva e ceva deosebit. E mare? Da, e mare. Nu incape in buzunar! FALS, imi cer scuze ca nu pot sa-l bag in buzunarul de prezervative de la jeans. Multora li se pare ciudat, nu-mi pasa. Isi face treaba excelent. Aud posesori de iphone ca spun ca blackberry e aiurea. Serios??? V-ati gasit sa vorbiti voi posesorii de telefoane carora li se blocheaza inboxul la mesaje de la un rahat de mesaj text in araba. E clar ca e un smartphone pentru clienti tinta. Cine cunoaste telefoanele blackberry stie ce sunt de fapt si ce pot face. Nu vreau sa-l ridic in slavi dar cand restul smartphoneurilor vor avea un sistem mai puternic de protectie si criptare decat blackberry vom putea discuta. Nu cumperi blackberry ca sa joci Fifa, nfs, angry birds sau alte minunatii. Il cumperi ca lucrezi usor, eficient si sigur. Fiecare isi cumpara ce I se potriveste. Nu esti mai jmecher daca ai iphone si nici mai destept ca ai blackberry, e pur si simplu o alegere. Cine gandeste altfel are un orizont destul de ingust. Numai bine si spor la tastat indiferent ce telfon folositi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus