un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fashion Days împlinește 5 ani, micșorează timpul mediu de livrare la 5 zile

10 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Fashion Days a deschis depozitul lor logistic de lângă București pentru bloggeri și presă, dar chestia asta a coincis cu lansarea Vodafone VoLTE, așa că n-am ajuns la primii. Ce văd în imagini, însă, arată impresionant, iar centrul logistic din România deservește și alte țări din lume.

Apropo, dacă nu aveți deja cont pe Fashion Days, vestea bună este că de ceva timp s-a schimbat sistemul și nu mai aveți nevoie de unul pentru a le vedea ofertele și discount-urile zilnice la zeci de branduri mari de haine, încălțăminte, accesorii și mai nou și decorațiuni.

Eu am cumpărat de câteva ori de acolo (și verific magazinul la 1-3 zile) inclusiv ghete, deoarece am încredere că pot returna orice nu-mi vine bine, iar Matilda cumpără cel puțin o dată pe lună. Ultimele noastre achiziții au fost niște lenjerii de pat de bumbac, foarte frumoase, găsite la un preț foarte bun pentru un set întreg.

Compania a avut o creștere de 250% pe an în ultimii trei ani și timpul de livrare a comenzilor a scăzut la 5 zile. Într-adevăr, la sus-numitele lenjerii de pat ne-am mirat și noi când au sosit foarte rapid, eram obișnuit cu 2-3 săptămâni de așteptare. Micșorarea acestui timp de livrare face ideal site-ul și pentru achiziția de cadouri, că vin rapid și ai timp să vezi dacă e ce trebuie sau să returnezi produsul.

Cu această ocazie au deschis și platforma #HiFive pentru clienți, unde poți câștiga diverse premii. Sper că Daniel Buzdugan n-a furat nimic din depozit, că de pe net mai are obiceiul să facă asta cu glume bune găsite la alții.

Mai jos sunt și fotografiile oficiale din depozit.

Uitați-vă la numărul liniilor paralele de ambalare a produselor și veți înțelege cât de mare este volumul de comenzi zilnice la Fashion Days. V-am spus anul trecut, când am fost cu un curier DPD pe teren, aproape jumătate din tot ce încărcau mașinile erau colete F.D.

Din fotografii remarc și că au un studio foto, deci toate acele fotografii de pe site sunt făcute în România.

Un clip cu depozitul puteți vedea pe Digi24. Este de apreciat profesionalismul postului TV: au fost acolo, n-au spus nimic pe post de Fashion Days, nici măcar sigla lor n-a scăpat în vreo imagine, iar apoi vorbind despre magazinele online de haine au arătat sigla Asos și ceva de pe Kurtmann.

    14 comentarii

  1. si eu care credeam ca Fashion Days este un simplu magazin online cu haine din Dragonu sau de la 13 lei…

      (Citează)

  2. Am fost la deschidere si am fost placut impresionat de profesionalismul angajatilor. Pana la urma, la nivelul asta, daca nu esti profesionist, dispari, atat de repede se intampla lucrurile :)

      (Citează)

  3. Radu, preturile lor sunt o gluma…M-am uitat la brandurile mai mari pe care le vand, gen Diesel…Sunt produse din colectii de acum 2-3 ani si le vand cu acelasi pret cu produsele din colectia primavara-vara 2015 ale producatorului care la ei vor ajunge prin 2017 probabil :)

    Pur si simplu cumpara cu 50 de euro perechea de jeansi sau ghete de acum 3 ani de pe la diversi retaileri si le vand cu 150-200 euro…

    Nici nu mai are rost acum sa cumperi de pe site uri de genul astuia cand poti cumpara de oriunde din europa si surpriza, tot in 5 zile ajunge produsul la tine.

      (Citează)

    • @Andrei: da, dar de pe Asos sau Mango mult mai rar am găsit ceva să-mi iau, în timp ce de pe Fashion Days aș cumpăra mult mai des. Unele articole sunt prohibitive la preț, dar vezi că nu la toate au reduceri, pe unele le vând pur și simplu ca un magazin normal.

        (Citează)

  4. un gunoi de site.

      (Citează)

  5. cu articole atractive cocalarilor, eu asa consider.

      (Citează)

  6. Ma intrebam zilele astea daca la mine in cartier mai este loc de magazine care vand haine la mana a doua si asta pentru ca in ultima jumatate de an second hand-urile s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Ei bine, in dimineata asta am dat peste o stire care m-a luminat nitel: http://www.capital.ro/afacerea-cu-haine-second-hand-creste-in-europa-de-est.html Deci carevasazica e un fenomen ce a luat amploare in toata Europa de Est si nu numai in cartierul Militari. Nu stiu, prevad un viitor cam trist pentru mall-urile din Romania dar si pentru de-al de Fashion Days.

      (Citează)

  7. Radu poti sa-mi dai sfaturi privind achizitionarea de seturi pentru pat ( lenjerie etc ) ? Nu-mi dau seama cum sa aleg ceva fara sa testez inainte materialul .

      (Citează)

    • @Andreiexe: să fie bumbac 100%, nu poliester cum sunt 80% din ce găsești în comerț. Altfel, depinde ce lățime ai la pat și ce model îți place.

        (Citează)

  8. Liviu babanu'

    10/11/2014 la 6:45 PM

    Asta chiar a fost tare cu lenjeria de pat. Omul testeaza routere si are reviewuri despre destinatii turistice si tot felul de lucruri si apare nea gigi care vrea si el niste sfaturi pentur o lenjerie de pat…

      (Citează)

  9. Da Radu, tocmai asta e, le vand ca un magazin normal desi sunt colectii de 2-3 ani. Daca cereau aceste preturi pe colectiile actuale nu mai comentam aiurea aici :)

    Ei sunt un fel de Yoox doar ca au preturile mult mai mari ca aia.

    Si legat de Asos, pe bune acum… Acolo gasesti orice au astia de pe fashion days + mii de alte produse. Sa nu mai vorbim si de faptul ca Asos are toate marimile.

    Serios, nu vreau sa-ti stric dealul de publicitate cu fashion days dar nu merita atatia bani. Mai ieftin cred ca le iei de la Colective din mall cand sunt reduceri.

      (Citează)

  10. Am cumparat si eu de doua ori de la ei. Prima comanda, o pereche de incaltaminte am returnat-o, pentru ca exista o diferenta vizibila intre stangul si dreptul, unul fiind mult mai ingust decat celalalt, neputand fi incaltat. A doua comanda, pulovere ale unei marci cunoscute si destul de scumpe pe piata romaneasca, nu am returnat-o, dar din pacate etichetele sunt prinse foarte prost, cea laterala in 2 ate si cea de sus cu defect. O cusatura pe o parte diferita de cusatura de pe cealalta parte. Materialul s-a scamosat dupa 3 spalari. Nu cred ca o astfel de marca isi permite sa vanda asa ceva pe piata. Cred ca etichetele sunt aplicate pe niste produse de slaba calitate si nu au nici o legatura cu marca respectiva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus