un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fă o faptă bună de Black Friday și ajută-i și pe alții să câștige (concurs!)

18 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

86 comentarii

Update: Am făcut tragerea la sorți acum câteva zile, câștigător a ieșit “mario”, comentariul nr. 13. L-am contactat deja pentru adresă, a răspuns, probabil va primi direct produsul de la PCG.

Mulțumesc tuturor pentru participare și țineți-o tot așa cu faptele bune.

PC Garage are o idee inedită de Black Friday. Știam de ea de ceva vreme și mă bucur că în final v-o pot comunica și vouă.

Eu simt că de Black Friday clienții ies în câștig. Eu, de exemplu, am de cumpărat frigider, plită și cuptor și sper să le iau la o reducere bună de preț față de restul anului, așa că aștept cu entuziasm această zi. Câștigă și magazinele, câștig și eu.

PC Garage vrea ca de Black Friday să câștige și o a treia parte: copiii de la Fundația Sf Dimitrie, care de 18 ani activează pe două planuri: întâi oferă asistență, educație, supraveghere și consiliere pentru copii și familii, apoi ajută tinerii cu dizabilități să învețe o meserie, handicapul lor nepermițându-le să găsească un loc clasic de muncă în România.

Pentru ei, de Black Friday pe site-ul PC Garage veți găsi la vânzare și produse lucrate manual ce acești tineri, produse pe care le veți putea cumpăra. Toate veniturile merg în întregime către Fundația Sf Dimitrie. Mi se pare o ocazie excelentă ca, în ziua când eu câștig ceva prin reducerile de preț, să-i ajut și pe alții să câșțige.

Cu această ocazie am și un concurs pentru voi cu premiu un SSD Intel de 240 GB: spune-mi când ai făcut ultima oară o faptă bună. Lasă un comentariu mai jos, iar pe câștigător îl trag la sorți mai târziu.

Eu, de exemplu, v-am povestit pe blog câteva: dat jos pisica din copac, umblat două ore să-i returnez unuia un portofel pierdut, cândva am făcut pachet niște mâncare și am lăsat-o pe un gard pentru niște oameni de-ai străzi din zona aia, împreună cu un bilet pe care scria ce-i în pachet. Luna trecută am găsit o babă tremurând de frig în timp ce vindea niște buchete de flori de câmp și i le-am cumpărat pe toate, ca să se ducă acasă și să nu mai înghețe în stradă.


PC Garage a anunțat și detaliile despre ofertele lor de Black Friday, cu reduceri de până la 70% la zeci de mii de produse, din care:

  • laptop – 5000 bucăți
  • televizoare – 2000 bucăți
  • tablete – 2000 bucăți
  • smartphone – 1500 bucăți
  • periferice și hardware gaming – 4000 bucăți
  • componente PC – 15.000 bucăți
  • alte 25.000 de produse din diverse categorii

Vor lucra apoi non-stop pentru livrarea comenzilor, începând chiar de vineri pentru unii clienți din București, și vor putea fi contactați inclusiv prin chat. Iepurele deghizat în Vader promite asta.

GarageMall.ro participă de asemenea cu oferte la electrocasnice mici și mari, incorporabile, anvelope și alte produse specifice acelui magazin.

pc_garage_black_friday

    86 comentarii

  1. Cred că săptămâna trecută, când am ajutat o tanti să coboare căruciorul copilului pe scări, pe peron la Unirii 2.
    Am mare noroc cu prietena, că ea e cea care vede oamenii ce au nevoie de ajutor. Eu merg pe stradă prins în gândurile mele și nu prea observ lucruri de genul acesta :(

      (Citează)

  2. Anul acesta am intrat in biserica Coltea de langa Universitate. La iesire am vazut un batranel care statea la intrare, am scos portofelul si i-am intins cativa lei. In momentul in care a auzit ceva, s-a intors spre mine si mi-a zis: “Doamna, doamna – ma duceti si pe mine pana in statia lui 123?”
    Spre marea mea uimire mi-am dat seama ca domnul nu dorea bani si de asemenea era orb. Am inghitit in sec, mi-am retras mana si i-am explicat ca nu sunt o doamna si din pacate sunt in graba.
    M-a rugat din nou sa il duc la statia lui 123. L-am luat langa mine (nu dorea sa-l tin, dorea sa ma tina el de brat) si am mers usor pana la Unirii. Desi i-am oferit de mai multe ori sa-i platesc un taxi, m-a refuzat si a preferat sa mearga la autobuz.
    In cele 20-30 de minute cat a durat plimbarea noastra mi-a povestit multe din problemele lui si atunci cand s-a urcat in autobuz mi-a zambit si mi-a multumit.

      (Citează)

  3. De câțiva ani de zile port mereu în portbagajul mașinii mâncare pentru animale în special pentru atunci când merg la supermarketuri, în ale căror parcări încă sunt zeci de căței înfometați, dar și pentru când plec în concediu. Deja la munte la Sinaia am clienți fideli an de an.

      (Citează)

  4. Acum o saptamana am donat sange.

      (Citează)

  5. Categorisite dupa cele mai recente:
    Am ajutat un batran sa schimbe roata la masina dupa ce i-a explodat pneul pe bulevardul Regina Elisabeta, dupa Kogalniceanu. Nu se mai oprise nimeni.
    Am lasat o suma modica de bani in buzunarul unui homeless care dormea intr-o statie de RATB. Si mie imi place sa gasesc bani in buzunarele hainelor mele :).
    Am platit cursa de taxi unui cuplu care avea multe bagaje si nu stia cum sa ajunga la gara Obor de la Unirii prin intermediul RATB. Era prea mult de explicat si nu s-ar fi descurcat, asa ca am oprit un taxi si i-am platit in avans soferului.
    Am ajutat o batranica sa o duc pana in fata usii apartamentului, dupa ce nu a mai putut sa se ridice dupa scarile din fata blocului.
    Am ajutat o femeie care si-a rupt piciorul in liniile de tramvai de la capatul lui 32, la Unirii. Trebuia sa se intalneasca cu sora ei pe peron la metrou la Unirii 1, insa niciuna nu avea telefon mobil si doamna nu putea sa se deplaseze. Am sunat la 112 dupa salvare in timp ce m-am dus pe peron la Unirii 1 si am inceput sa strig dupa sora ei.
    Am oprit un tramvai in care se afla o tanara inconstienta/lesinata aflata in stare de ebrietate si am sunat la salvare.

      (Citează)

  6. Pe scara mea sunt multe familii tinere cu copii. Ieri am ajutat-o pe-o vecina sa coboare caruciorul pe scarile de la iesirea din scara. Se intampla destul de frecvent.

      (Citează)

  7. Am returnat niste bani gasiti pe jos la casa, la Lidl. Sper ca i-a gasit persoana care ii pierduse…

      (Citează)

  8. Ultima faptă bună a fost ieri, când am trimis un mesaj de corectură unei persoane care scrisese ceva greșit pe un site.

    Poate nu văd cu toții asta ca pe o faptă bună, dar pentru mine este. :)

      (Citează)

  9. intr-o dimineata am vazut o tanara la metrou care avea probleme cu cartela. tot dadea eroare. asa ca am introdus cartela mea si am poftit-o sa treaca

      (Citează)

  10. Eu cred ca fac fapte bune zi de zi :-), dar sa ca mentionez o fapta buna facuta recent, ar fi faptul ca i’am dat voie in fata la casa de marcat unei batranele si am ajutat’o sa care pungile pana la carut afara. !

      (Citează)

  11. Vineri se plangea un coleg ca baiatul lui si-a spart ecranul tabletei, Serioux de 10″ si cauta sa ii schimbe ecranul. L-am sfatuit sa nu faca asa mare prostie si sa ii cumpere alta tableta copilului, mai ales ca a doua zi era ziua lui. Asa ca am mers cu el la Altex, de unde a luat o tableta Samsung Tab4 de 7″ la 550 lei, cel mai bun raport pret/performanta pe care il putea gasi la suma asta.
    Cu ocazia asta a inteles si el pe viu diferenta dintre tabletele care merita cumparate si cele care sunt ieftine si proaste. Fosta tableta se bloca des si nu era atat de performanta, desi ca bani osta la fel ( http://goo.gl/4yRTRN ). Daca nu as fi intervenit, probabil ca schimba ecranul si ajungea tot pe acolo cu cheltuielile.

      (Citează)

  12. Luna trecuta am alergat la Maratonul Bucuresti in numele fundatiei Inima Copiilor, ajutandu-i sa stranga peste 100 lei din donatii.

      (Citează)

  13. Tot cu o babuta care vindea flori am facut si eu o fapta buna, avea buchetul de flori la 2 lei; i le-am luat pe toate 3 cu 10 lei.
    Suma nu e mare pt mine, dar poate ca pt dansa reprezinta ceva.

    Acum ~1 luna am donat sange.

      (Citează)

  14. AZI : In incinta spitalului Sf Ioan , am ajutat o femeie cu sotul care-i facea accident vascular pe loc si a cazut din picioare ! L-am tinut ca era destul de greu si ea nu putea , ne-au ajutat cei de la primiri urgente foarte repede ! Nu cred ca e neaparat o fapta buna , dar pe viitor mi-as dori mult mai multi oameni doritori sa ajute .
    Am dat la lopata la ultima zapada pentru altii care nu erau pregatiti , am impins masini care se oprisera si nu mai porneau si alte cateva . Vreau o tara mai buna ! Succes

      (Citează)

  15. In vara, am donat pentru Hospice Casa Sperantei (bolnavi incurabili)

      (Citează)

  16. Sambata trecuta cand ma intoarceam de la Lan party , la metrou la unirii am ajutat o doamna sa coboare cu 2 carucioare scarile si apoi sa urce si sa coboare din metrou .

      (Citează)

  17. Saptamana trecuta, cand am reparat calculatorul copilului unui coleg mai amarat de la mine de la munca.
    Venise cu el la mine cica “este virusat” si i se restarta continuu, de fapt avea placa de baza cu condensatorii busiti.
    I-am facut un mic upgrade, de la un Athlon XP / 256 RAM la un P4 pe sk 775 si 1 GB RAM, plus SO si ce mai avea nevoie. Evident, am refuzat sa-i iau vreun ban.

      (Citează)

  18. Duminica cand am votat.

      (Citează)

  19. Am citit articolul si mi-au venit in minte 3 fapte bune recente. Sper ca si tu si restul sa le considere asa.

    1. Duminica un prieten m-a sunat ca nu se simte bine deloc si daca as putea sa-l ajut la livrari. Sigur, era ziua mea libera dar am mers impreuna cu el si mi-a facut mare placere desi mi-am ocupat aproape toata ziua, am ajuns in jur de ora 0 acasa si a fost extrem de obositor.
    2. Acum cateva saptamani am vazut in o amica ce se ocupa de makeup ca isi pune un fel de foi a4 ca reclama. Un text lung scris mic pe care probabil nimeni nu il va fi citit vreodata. I-am facut un afis/poster care sa atraga cu adevarat privirile si sa fie vazut de departe. S-a bucurat tare de surpriza.
    3. Pe scara noastra e o femeie in varsta care face curatenie si singurul ei castig este cei 5 lei pe care ii primeste de la fiecare apartament. Si nu, nu e un bloc mare. Avem doar trei etaje. I-am lasat dublu asa cum fac de cele mai multe ori, desi uneori s-a intamplat ca aceasta mica suma sa-mi fie chiar si mie necesari.

    Intre timp mi-am adus aminte si de a4-a cand saptamana trecuta varul meu cel mic isi dorea foarte mult sa ma vada ca sa ne jucam sau sa-mi arate ce jocuri mai joaca el. I-am dat un telefon si i-am facut o vizita surpriza. Cred ca nimeni nu-si inchipuie cat de mare i-a fost fericirea.

    Pe mine chiar ma face sa ma simt bine facand altora bine.
    Stiu TL;DR dar e un stil de viata fain si recomand tuturor sa faca asta.

      (Citează)

  20. Best comentarii ever :) Am dat like aproape la toate. Saptamana trecuta am lasat bani catorva oameni fara adapost. Donez o suma lunar catre Unicef. Mai hranesc ocazional animalele de pe langa bloc – dar mi-am propus sa fac ceva mai organizat asta. As vrea sa fac macar o donatie pe luna pentru oamenii fara adapost si/ sau pisici.

      (Citează)

  21. donat sange.

      (Citează)

  22. Acum 2 ani cand ne-am renovat apartamamentul, am donat TOT ce aveam, mobila, masina de spalat, aragaz, absolut tot, unei familii de tineri care aveau un copil nou nascut si carora le luase foc casa.

      (Citează)

  23. Acum cam o luna eram la supermarket si in fata mea era o babuta (nu stiu daca era homeless sau nu) care voia sa cumpere o paine si o cutie de icre dar nu avea decat un leu si ceva. I-am cumparat eu paine, icre si ceva pateu parca.
    Faza pe care ai facut-o tu cu florile am vrut si eu s-o fac (tot asa, este o doamna invarsta care sta aproape in fiecare seara langa o intersectie din BT), dar n-am avut prea multi bani la mine si n-am putut sa cumpar toate florile pe care le avea asa ca m-am limitat la cateva buchete (asta desi mie nu imi plac florile).

      (Citează)

  24. Acum o luna cineva m-a rugat daca pot sa ajut un copil foarte istet din cl a III-a, dintr-o familie defavorizata, cu un PC. Din pacate nu detineam vreun PC pe care sa i-l pot dona, dar parca nu am putut sa stau deoparte, in schimb mi-am contactat toti prietenii (care lucreaza in industria IT) si i-am rugat sa ma ajute cu componente PC second/noi pe care le au si nu le mai folosesc, sau de care se pot lipsi. Cu componentele donate si altele cumparate, am reusit sa asamblez un pc pe care l-am donat.

      (Citează)

  25. Duminica aceasta am lucrat ca voluntar la Organizatia Ajutati-l pe Labus din Galati. Este o organizatie care are grija de animalutele de pe strazi. Ma mai duc sa ii ajut in unele duminici pentru ca nu mai fac fata la cate animalute au in grija. Am facut curat intr-o hala unde sunt tinuti mai multi catelusi, m-am jucat cu ei, le-am dat de mancare.

      (Citează)

  26. Acum 3 saptamani am strans niste haine pe care eu si familia nu le mai foloseam. Le-am curatat, le-am impachetat si le-am dus la un centru pentru persoanele nevoiase si fara adapost. Am ramas profund impresionat de oamenii pe are i-am gasit acolo si care se bucurau pentru fiecare obiect pe care il puteau lua cu ei. Am zis ca as putea sa fac un pic mai mult, asa ca am facut un efort si am mers pe la fiecare ruda, prieten de familie sau amic si am luat de la fiecare cate ceva. Am strans si am donat aproape 10 saci mari cu haine, paturi si jucarii.

      (Citează)

  27. Acum cateva saptamani cand s-a stricat vremea (frig si ploaie urata), am chemat autoritatile sa ia o batranica ce zacea la usa unui bloc.. cred ca acolo ar fi murit..

      (Citează)

  28. am dat mancarea mea unei batrane care statea in frig. am salvat doi pisoi din fata blocului (unul a fost adoptat de o colega si pe celalalt l-am pastrat eu <3). am donat haine si incaltaminte de iarna unor nevoiasi.

      (Citează)

  29. Vineri merg impreuna cu, clasa la centrul de plasament “Elena Doamna” unde o sa am placerea de a darui copiilor de acolo fructe, legume, incaltaminte. Facem acest lucru periodic si suntem bucurosi de fiecare data sa-i vedem pe cei de acolo fericiti.

      (Citează)

  30. ba… eu am gasit o cioara care tot dadea drumul unei nuci pe caldaram si mi-am facut mila si-am calcat-o. Nuca.

      (Citează)

  31. am donat haine unor familii mai putin norocoase si incerc sa hranesc catelusii din spatele blocului cat de des pot

      (Citează)

  32. Am votat Iohanis.

      (Citează)

  33. Nu vreau să îmi expun faptele bune, însă cred că e esențial ca fiecare dintre noi să conștientizeze faptul că ceea ce rămâne în urma lui sunt faptele bune, vorbele calde și lucrurile făcute cu pasiune. Spor la fapte bune :)

      (Citează)

  34. Daca promiteti ca nu ma dati de gol, recunosc ca mai fac si fapte bune :)

    Acum 2 luni aproape, la cateva zile dupa ce mi s-a prapadit Mr. B., am gasit in strada un pisic racit si buhait si intr-o mare nevoie de a fi si deparazitat. L-am plimbat pe la cabinete, pentru ca acasa nu puteam sa aduc pisic bolnav langa Mr. G si multi doctori nu au vrut sau nu au putut sa il tina.
    (Mr. B a fost un motan birmanez si Mr. G. e un british shorthair)

    Pana la urma i-am gasit cabinet unde a stat pana s-a facut bine si a fost adoptat aproape de 6 saptamani a durat. Toate cheltuielile le-am platit eu, tratament, mancare, vaccin, cazare. Mi se spune ca a ajuns bine, e tare jucaus si torcacios, asa ca sper fi facut o fapta buna ca l-am luat de pe strada.

      (Citează)

  35. Stevie von derr

    18/11/2014 la 5:48 PM

    Am vazut si la Arhi acest concurs si initial am zis ca nu ma bag sa ma laud. Si fiindca tu esti axat mai mult pe tech, arunc si aici 2 randuri.

    Fiind de aceeasi varsta cu var-miu, a fost o oarecare competitie nescrisa intre noi.

    In timp ce el taxa vecini ci colegi pentru ajutorul acordat ( a se citi inscriptionari cd-uri, bla bla-uri ), eu mereu m-am oferit sa ajut cunostintele din pura curiozitate si placere pentru ceea ce faceam. Cd-uri, dezansamblare-curatare, evaluare probleme..etc.

    Desi nu regret ajutorul acordat de-a lungul timpului, pot sa recunosc ca varianta lui a fost mult mai eficienta.

      (Citează)

  36. Cel mai recent Sambata cand am schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna si i-am lasat baiatului care a efectuat operatiunea asta jumatate din suma bonus. Nu as fi facut asta daca nu m-as fi vazut oarecum pe mine in persoana lui, si daca nu ar fi fost respectuos si cu bun simt.
    Era atat de frig afara si batea vantul de imi era mie frig cu mainile in geaca. Poate ca si asta m-a motivat.

      (Citează)

  37. Au mai dat astia BMWul la Emag?

      (Citează)

  38. Vineri am fost in parc sa ma joc tenis de masa si am dat un set de 3 mingi copiiilor de la masa alaturata pentru ca au reusit sa-si sparga singura minge pe care o aveau.

      (Citează)

  39. Eu pot sa zic ca am ajutat un cuplu dupa un accident stupid pe serpentinele alea nebune de pe drumul spre Sighisoara (dinspre Brasov) acum multi ani cand inca mai mergeam la festivalul medieval (cred ca se intampla prin 2002-2003). Saracii s-au intalnit cu un drifter pe serpentine, il evitasera (logic ca tipul se tirase rapid, nu a avut nici o intentie sa opreasca) iar ei s-au oprit intr-un parapet din curba.
    I-am ajutat sa traga masina pe sosea, am stat cu ei vreo 230-40min pana s-au linistit si cam asta a fost tot.

      (Citează)

  40. Prin septembrie anul acesta, stateam pe o banca langa spitalul Municipal din Severin cu un prieten, intre timp a venit un om simplu nu era imbracat prea bine si ne-a cerut daca putem sa-l ajutam cu niste apa si mancare ca nu mai are bani, nu era din oras si sotia era in spital. Am fost cu el la cel mai apropiat magazin mixt si i-am cumparat o sticla de 2l de apa, o paine, 4 carnati si jumate de bara de salam. Omul era cu lacrimi in ochi si ne-a multumit din toata inima.

      (Citează)

  41. De cateva ori pe an ajutam cu bani si alimente o asociatie de tineri din Huedin care au parasit casa de copii la 18 ani si se gospodaresc impreuna.

      (Citează)

  42. saptamana trecuta, cand m-am reintors la nevasta si la cei 2 baieti ai mei, dupa ce ma lasasem pacalit sa renunt la familie de farmecele unei fufe cu fund tare. inca m-ai sper sa ma ierte nevasta.

      (Citează)

  43. Ultima data ar fi saptamana trecuta cand m-am dus sa arunc punga cu gunoi a unei vecine in varsta, ca sa nu mai fie nevoita sa iasa ea afara in frig.

      (Citează)

  44. De ceva vreme nu mai dau DELOC bani la cersetori, am avut vreme de 7 ani biroul vis-a-vis de o biserica am vazut toate soiurile de cersetori, de la betivi la tiganci care isi fac nevoile pe langa gardul bisericii in vazul tuturor, la copii pe care ii asteptau parintii la colt sa le ia “incasarile”. Sambata trecut am fost la cumparaturi cu sotia, o babuta amarata scotea din buzunare monede majoritatea de 10 bani ca sa cumpere niste spinari de pui. Ala a fost momentul in care i-am intins 10 lei, fara ca ea sa ceara(si nu nu ma dau banii afara din casa), mi-a multumit, si apoi si-a luat 2 kg de spinari de pui, lea pus in plasa in care avea 2 paini si un covrig, mi-a mai multumit odata(de fapt sa imi deie spaghetti monster sanatate mie si la copii–nu am–) si a plecat incetisor spre casa(cred).
    P.S. Am aceeasi postare si la arhi pe blog deci nu sunt copy-pasta#puie

      (Citează)

  45. am gasit un portofel cu ~2mii euro, si cateva milioane si acte, in curtea scolii (aveam vreo 16 ani)
    Cand m am uitat mai bine am observat ca portofelul apartine mamei unui coleg de al meu. L am sunat repede si l am inapoiat. :)

      (Citează)

  46. Acum vreo 3-4 ani, plecam spre servici dimineata cand m-a oprit din drum un barbat.

    Carunt, parul valvoi, barba si mustata crescute de ani buni, parea neingrijit .
    Cand l-am vazut mi-am zis “ce vrea boschetarul asta?” . Si in ziua de astazi regret acest gand.

    Era un sofer de ambulanta, ce avea in masina o doamna in jur de 80 ani, in scaun cu rotile, si fiica acesteia.

    Ma ruga sa il ajut sa o duca pe doamna pana la etajul 4, intr-un bloc fara lift.

    Scaunul avea un fel de brate extensibile, ce faceau usoara sarcina de a o duce pe doamna pe scari pana la etajul 4.

    Fiica doamnei a insistat sa-mi dea niste bani, dar nu i-am putut accepta, nici la insistentele soferului de ambulanta(“hai baiatu, bei si tu o bere acolo”) .
    Nu a fost un efort iesit din comun. Mi-a luat maxim 5-10 minute, un pic de miscare si efort(doamna era destul de slaba saraca).

    Stiu ca nu e ceva foarte mare, foarte important, dar m-a facut sa ma simt mai bine ca om. As mai face asta o data daca ar trebui.
    Sunt multe lucruri bune pe care le-am facut, unele minore, altele mai importante. Fiecare ma face sa zambesc si sa simt ca nu a trecut degeaba acea zi, si am facut pe cineva putin mai fericit, sau l-am facut sa zambeasca.

      (Citează)

  47. Cea mai recenta fapta buna facuta de mine a fost duminica, ziua in care, prin votul meu, am ajutat Romania sa scape de Victor Viorel!

      (Citează)

  48. Saptamana trecuta era o femeie in varsta pe o banca si vindea carti vechi. I-am dat niste bani dar nu i-am luat cartea desi ea insista si chiar s-a apucat de plans.

      (Citează)

  49. Cea mai recenta fapta buna a fost saptamana trecuta, cand intr-o dimineata ploioasa in drum spre serviciu am observat in mijlocul trotuarului un melc pe care l-am ridicat si l-am pus pe iarba, intr-un loc ferit de omenii grabiti.

      (Citează)

  50. Cu ceva saptamani in urma, proband un portofel simplu care era de vanzare intr-un hipermarket, am avut stupoarea sa gasesc in el un permis de conducere impreuna cu talonul unei masini si rovinieta valabila. M-am gandit si m-am razgandit daca sa le las la casa centrala, sa le duc personal la adresa din permis, sau sa le predau undeva. Pana la urma le-am dus la sediul politiei rutiere din oras, am relatat toata treaba si un nenea de acolo m-a asigurat ca or sa le trimita posesorului de drept. Cred ca am facut o fapta buna.
    Iar daca as castiga concursul as face inca una: as dona SSD-ul cuiva care are mai multa si mai urgenta nevoie de el, eu mi-al luat un Samsung de 256gb, mai mult decat suficient pentru nevoile actuale.

      (Citează)

  51. Sa fie vreo doua-trei saptamani.Am gasit la un hypermarket in parcare, mai precis intr-un carucior de cumparaturi pe care l-am luat din rastel, un telefon mobil.L-am dus la informatii si l-am predat acolo.

      (Citează)

  52. Fapte bune ca donat bani pentru diferite campanii, ajutat sa duca bagajele la metrou/sa coboare/urce un carucior pentru bebelusi sau luat oameni la ocazie fara a le cere ceva in schimb sau achitat anumite produse la magazin unor persoane varstnice care nu au bani fac aproape de fiecare data cand se iveste ocazia. Duminica, de exemplu, eram in drum spre Bucuresti si am luat din orasul Pantelimon o mamica cu un copil mic in masina.
    Insa, ma mandresc in mod deosebit cu doua lucruri: primul a fost organizarea unui concert caritabil pentru helpioana.ro si al doilea a fost sa donez/sa strang mancare/jucarii/laptop pentru Adapostul de Zi si de Noapte pentru Copiii Strazii din Prelungirea Ferentari.

      (Citează)

  53. O batranica vindea flori la un semafor, erau aproape 0 grade si cam 10 seara. Le-am luat pe toate. Vroia 10 lei pe 3 buchete, i-am dat 20.

      (Citează)

  54. Ceva simplu si la obiect. Gasit portofel cu acte, returnat proprietarului.

      (Citează)

  55. Ultima fapta buna am facut-o vinerea trecuta cand am ajutat o batranica firava, foarte incarcata cu lucruri cumparate dintr-un hypermarket, sa le duca acasa. Nu era foarte departe, doar la vreo 5-6 blocuri distanta, dar nu m-a lasat sufletul sa nu o ajut, pur si simplu am simtit nevoia sa o fac.

      (Citează)

  56. În urmă cu vreo două luni (cred) am găsit un card bancar pe jos, l-am căutat pe tip pe Facebook, l-am întrebat dacă a pierdut vreun act (ce act și de la ce bancă), iar a doua zi i l-am returnat.

    Întâmplarea a făcut ca după vreo 3 – 4 zile când ieșeam dintr-un Profi să văd portofelul unui domn căzut lângă mașină, el se pregătea de plecare. I-am înapoiat portofelul și mi-a mulțumit.

      (Citează)

  57. Am gasit si returnat un telefon mobil uitat intr-o sala de clasa in care am avut cateva ore de curs, posesorul a fost surprins ca si l-a recuperat iar eu am fost multumit de ajutorul dat.

      (Citează)

  58. Acum cateva zile am ajutat un batranel sa urce pana la etajul 2 al unui bloc. A fost foarte bucuros.
    Se pune ca am votat?

      (Citează)

  59. Popescu Ioana Cristina

    19/11/2014 la 12:59 PM

    Acum 2-3 saptamani, o doamna avea de coborat o gramada de scari la metrou cu caruciorul in care avea un copil, in brate si m-am oferit sa o ajut, ceea ce a bucurat-o foarte mult!

      (Citează)

  60. Anca Ungureanu

    19/11/2014 la 2:35 PM

    Hello. In ultima perioada am facut cateva fapte bune, iar asta ma face sa ma simt foarte bine. Am donat zilele trecute doua pungi mari cu haine si incaltaminte unei femei de la mine de la serviciu, care are si o fetita mica. In alta zi am avut noroc sa fiu langa un tonomat unde a cazut din senin un sandvis, l-am luat si i l-am dat unei femei care matura pe strada. Anterior am dat o ciocolata unei tinere fara adapost. Donez frecvent mancare.

      (Citează)

  61. Narcis Gabriel

    19/11/2014 la 4:10 PM

    Ultima oara cand am facut o fapta buna este acum 2 saptamani, cand i-a cazut telefonul din buzunar unei fete care se grabea, si m-am dus dupa ea sa il dau.

      (Citează)

  62. Asa printre ultimile, cred ca acum vreo 2 saptamani am donat niste bani unei persoane care strangea donatii pentru un copil bolnav. Nu stiu cat de reale sunt cazurile, in sensul ca banii stransi se duc chiar catre ei(in zilele noastre se fac foarte usor o legitimatie si o foaie printata cu un caz mediatizat si sunt convins ca o parte sunt si inselatorii), din acest motiv uneori evitand asfel de persoane.

    Oricum cea mai mare satisfactie o ai in general din lucruri/gesturi marunte care iti sunt rasplatite cu un zambet larg de peroana care a beneficiat de ele si pentru care chiar a insemnat ceva. Acea bucurie adevarata de pe chipul lor parca iti induce si tie o stare de bine. Spre exemplu cand merg la tara, langa mine am o vecina mai in varsta(peste 80 de ani) care scoate apa de la o fantana de pe domeniu public(nefiind racordata la alimentarea publica) si de cate ori ma nimeresc prin apropiere si o vad ma duc si-i scot eu apa si i-o duc acasa. Sa vezi acolo multumiri si bucurie pe fata ei de parca ai zice ca i-ai dat nu stiu ce avere, nu ca ai facut un lucru neinsemnat. :)

    Felicitari magazinului pentru campanie si sa speram ca vor fi cat mai multe vanzari ale acestor produse, iar banii stransi sa le aduca un zambet si acelor copii.

      (Citează)

  63. Am donat niste componente mai vechi de pc. Au ajuns la niste persoane care se ocupa de asamblat pcuri si donate mai departe unde e nevoie.

      (Citează)

  64. Cristian Murguleț

    19/11/2014 la 6:57 PM

    Luna trecuta, cand mi-am ajutat vecinul, care este mai in varsta, sa culeaga strugurii.

      (Citează)

  65. Eu cred ca gesturile marunte, gen ajutat un batranel sa treaca strada cand ii e prea frica sa se aventureze si traficul e prea intens, luat o paine si un pateu pentru unul care sta cu mana intinsa etc, fac lumea un loc mai bun. Plecand de la aceste mici gesturi restul vin de la sine si se creeaza un “ripple effect” de energie pozitiva.
    Indemnul meu este sa nu stai pasiv, implica-te! Oriunde poti. Mai lasa naibii graba si opreste-te sa ajuti omul acela care are nevoie dar si-a pierdut speranta ca o simpla rugaminte are rezultat!

      (Citează)

  66. Eu zic ca de data asta vor livra cuiva o pisica neagra :))

      (Citează)

  67. Scuze, am scris in alta fereastra… Nu exista buton de delete?

      (Citează)

  68. Nita Alexandru George

    20/11/2014 la 10:01 AM

    Salut,

    In timp ce ma intorceam de la cumparaturi, in aproprierea blocului in care locuiesc am gasit in parcare langa o masina un telefon. L-am luat si dupa ce am ajuns acasa l-am pornit. Am constatat ca are cod pin si am zis sa incerc cu 0000 si s-a deblocat. Am cautat prin agenda telefonica dupa numarul Mama / Tata. Dupa ce am gasit ce cautam am sunat de pe numarul meu pe numarul gasit. La celalal capat a raspuns mama unui copilas care isi pierduse telefonul sau ii fusese furat. Pe langa blocul in care locuiesc este o scoala. Seara m-am intalnit cu tatal acelui copil si i-am inapoiat telefonul. Nu stia cum sa imi multumeasca.

    O alta fapta, in timp ce plecam de la serviciu, pe langa cladirea in care lucrez am gasit un card bancar. Ce sa fac, l-am luat si cu gandul ca putea sa il gaseasca altcineva si sa faca plati online cu el, am sunat la numarul de pe card si l-am declarat pierdut. Tanti de la call center mi-a cerut numarul meu de telefon, ca dupa sa anunte titularul si sa ma contacteze. Seara am stabilit telefonic cu titularul cardului sa ne vedem a doua zi in cladirea pe langa care l-am gasit, amandoi lucrand la aceasi companie :). Si in aceasta situatie am primit mii de multumiri .

      (Citează)

  69. Mi se pare ciudat sa povestesc fapte bune, dar una recenta este ca am alergat de la metrou dupa o doamna care dorea sa scoata bani de la un bancomat din interior si a luat doar chitanta si cardul, fara bani. I-am inapoiat cei 100 de lei si a fost foarte recunoscatoare.

      (Citează)

  70. O batranica statea la intrarea unui magazin si se vedea ca e bolnava. Nu cersea cu mana intinsa, doar privea pierduta. Nu am reusit sa ma inteleg cu ea, sa aflu ce a patit si sa sun o ruda sau o cunostinta (nu vorbea, cred ca nici nu putea si probabil nu avea nici unde locui). Din cate mi-am dat seama nu cred ca realiza ce se intampla cu ea. Asa ca am facut singurul lucru care stiam ca o va ajuta un pic, am intrat in magazin si am cumparat paine, lapte, mezeluri feliate si i le-am dat intr-o punga.
    Cand a vazut ce i-am dat mi-a multumit printr-o privire calda, (cred ca era singurul mod in care putea sa imi multumeasca) si a plecat. Privirea aia a fost singurul moment in care a parut lucida.
    Pe moment am ajutat-o un pic, dar as fi vrut sa o pot ajuta mai mult.

      (Citează)

  71. Ultima fapta buna facuta, a fost o mica donatie catre o fetita bolnava de leucemie. Fetita se simte mai bine acum , urmeaza un tratament, iar eu ma bucur ca am putut sa ajut atat cat am putut.

      (Citează)

  72. Am ajutat un prieten sa isi caute telefonul pierdut dar din pacate nu a reusit sa il gaseasca.

      (Citează)

  73. De-a lungul anilor am donat cel putin 5 calculatoare realizate din piese proprii sau cumparate/primite de la prieteni. Sper ca peste cativa ani copiii care le-au primit sa aiba o sansa in plus in viata :)

      (Citează)

  74. Daniel Portik

    20/11/2014 la 5:01 PM

    Salut,

    Am anuntat un coleg la facultate, care se afla intr-o situatie financiara cam proasta, ca s-a anuntat o bursa de 100 euro pentru cei in starea lui. Nu e chestia mare, dar poate fara mine nu afla de acea bursa, acum insa are sanse mari sa o primeasca. Cel putin sper.

      (Citează)

  75. Am ajutat o batranica sa treaca strada, ieri.

      (Citează)

  76. Ghitu Ilie-Alin

    20/11/2014 la 5:18 PM

    Am vazut cum i-au zburat 5 lei din buzunar unui baiat care parea de-al strazii si care a luat-o la fuga sa se duca la sora lui mai mica (sau asta cred ca era) sa o ia in brate. A trebuit sa fug dupa el ca sa ii inapoiez.

      (Citează)

  77. Mi-am înlocuit desktopul cu un laptop (fiind mult mai ușor de transportat) iar desktopul l-am donat unei familii sărace, cu 6 copii. :-)
    Nu e cine știe ce însă am încercat să ajut cum am putut.

      (Citează)

  78. II dadusi unui coleg care nu a venit la niciun curs la o materie (la facultate ) tot ce are de invatat pt examen :))) adica toate cursurile

      (Citează)

  79. Un om in varsta, nearanjat, dupa imbracaminte cred ca era de la tara, m-a oprit pe strada si mi-a cerut 3 lei, spunandu-mi ca nu ii ajung banii sa merga acasa.
    I-am dat 5 lei si mi-a multumit. Nu stiu daca era adavarat sau nu, dar dupa cum arata nu avea “fata” de cersetor, dar niciodata nu se stie. Oricum, omul parea sincer, si eu am fost dispus sa il ajut.

      (Citează)

  80. Am fost voluntar la o actiune de plantare de pomi in jurul orasului.

      (Citează)

  81. Si eu am plantat vreo 100 de stejari cu un prieten, in jurul Pitestiului. Pentru un aer mai curat!

      (Citează)

  82. Am imprumutat laptopul unei prietene pentru jumatate de an… si mi l-a dat inapoi lovit…

      (Citează)

  83. Nu prea sunt cu lauda, dar tocmai ce mi s-a stricat hardul :). La mine e cam asa: sunt tot timpul alaturi de cineva drag ce are cancer. Multi nu stiu ce presupune asta si nu le doresc sa stie niciodata.

      (Citează)

  84. Am dat 20 lei la o batrana care vroia sa ajunga acasa.

      (Citează)

  85. Se mai extrage un castigator sau nu ?

      (Citează)

  86. Am făcut tragerea la sorți acum câteva zile, câștigător a ieșit “mario”, comentariul nr. 13. L-am contactat deja pentru adresă, a răspuns, probabil va primi direct produsul de la PCG.

    Mulțumesc tuturor pentru participare și țineți-o tot așa cu faptele bune.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus