un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mastercard va introduce plățile contactless în toată Europa până în 2020

15 Sep 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

O reacție rapidă de la Mastercard: compania vrea ca până în 2020 toate POS-urile instalate să accepte plăți contactless și NFC (cu telefonul) pentru cardurile Mastercard și Maestro.

Compania a stabilit un termen rezonabil pentru ca toți comercianții să se poată conforma, astfel încât toate POS-urile instalate după 1 ianuarie 2016 vor avea tehnologie contactless integrată, iar cele existente deja în piață vor fi înlocuite cu modele superioare la sfârșitul ciclului de viață, dar nu mai târziu de 2020.

Anunțul a venit în paralele cu cel privind parteneriatul cu Apple pentru noul lor sistem de plăți cu mobilul.

Plățile contactless sunt un subiect despre care am mai scriu aici:

MasterCard photo library 2013

  1 comentariu

 1. Mă seacă deja Visa si Mastercard. Am vrut să implementez (în Olanda) un sistem de plată de tipul POS mobil prin iPhone și-a fost imposibil în 2013 să găsesc o soluție simplă care să accepte plata și prin Mastercard și prin Visa și care să nu-mi pape pe post de comision sumele încasate. Ori fi încercând ei să facă treaba simplă pentru cumpărător, dar implementarea la comerciant e neglijată mult.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus