un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Starbucks România schimbă acționariatul, pleacă grecii și vin bulgarii

3 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Grecii care dețineau franciza Starbucks în România s-au retras complet din afaceri, cafenelele vor fi operate de un “joint-venture între mai mulţi antrepre­nori bulgari şi compania-mamă“. Strategia este să dubleze numărul de unități din România.

Personal mă bucură schimbarea acționariatului deoarece consider că s-ar putea face o treabă mult mai bună. Cam toate cafenelele Starbucks sunt pline, însă asta nu i-a făcut pe grecii de la Marinopolous să deschidă mai multe localuri. De exemplu am spus mereu că un Starbucks în zona Unirii/Centrul Vechi ar rupe ca vânzări, la fel și unul pe la Romană, însă cei care aveau francizele n-au considerat niciodată la fel.

Tot sub conducerea grecească au apărut zvonuri și comentarii care spuneau că în străinătate cafeaua are alt gust, este mai tare. Aici nu comentez, nu o cunosc atât de bine, iar în străinătate am băut de la alte lanțuri ce nu sunt la noi (gen Cafe Nero). Mie mi s-a părut că de la o vreme s-au redus însă porțiile de tort și prăjituri de la Starbucks, care acum par mult mai mici decât la început. Doar mie mi se părea așa?

sursa: ZF Corporate via Zoso

    11 comentarii

  1. cum faci tu turul burgerilor asa fac eu turul ciocolatii calde (pentru ca nu beau cafea). asa ca am fost in toate starbucks-urile din bucuresti. 5 locatii 5 gusturi diferite. cea mai naspa a fost la wafi cotroceni, parca era facuta cu apa de balta. cea mai bunca ciocolata calda a fost la cafeneaua din pasajul de la universitate si la dunkin donnuts din madrid.

      (Citează)

  2. Cu torturile ai dreptate, in special la cheesecake. Cred ca au schimbat producatorul la unele torturi…

      (Citează)

  3. La feliile de prajituri si torturi nu ti se pare, chiar sunt mai mici decat la inceput. La cafea nu stiu, mie Starbucks nu mi s-a parut cine stie ce niciodata pentru ca vin din SUA unde cafeaua e o apa chioara colorata un pic.

    In Romania Starbucks e un loc de fitze, brandul fiind supraapreciat.

      (Citează)

  4. Cafeaua in sine de la Starbucks nu m-a dat pe spate niciodata (ma refer la sortimentele “black”); si cea la filtru si espresso-ul mi se par “meh…”, decente, tari, isi fac treaba, dar n-au nici o aroma deosebita.

    Insa orice ar face noul actionariat, spre sa nu renunte la cheescake-ul cu ciocolata :D ; mi se pare demential, si nu il au in toate tarile; l-am cautat la Starbucks in Austria si Elvetia, si nu exista.

      (Citează)

  5. OFF TOPIC : scuze pentru acest post , dar vreau sa te intreb daca ai avut ceva probleme cu LG G2 referitor la GPS , am tot vazut pe net ca are ceva probleme . Vreau sa achizitionez acest telefon si ma intereseaza acest aspect.
    Merci frumos si scuze din nou pt postarea aiurea :) .

      (Citează)

  6. @Vio: N-am avut.

      (Citează)

  7. Eu nu prea imi iau cafea “to go” de la noi, dar am baut prin alte parti cafea de la Starbucks si a fost ok. Asa ca mi s-a parut ca fac un lucru foarte bun cand am cumparat de la noi un pachet cu cafea boabe pentru acasa. Am ales House Blend. A fost execrabila. Boabele erau prajite in exces, cu scopul de a masca un oarecare iz de mucegai. Am luat de la magazinul din Titulescu, dar cred ca nu are importanta locatia.

      (Citează)

  8. Sa ne bucuram ca nu s-au redus si portiile la cafea, gen la majoritatea teraselor.

      (Citează)

  9. Urat ca s-au retras..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus