un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Securist la pământ

8 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

50 comentarii

Voiculescu se duce la pârnaie pentru 10 ani, decizie definitivă și irevocabilă (și trebuie să execute 5 înainte de eliberare condiționată). Mencinicopschi a luat 8 ani. Sediul Antena va fi confiscat, la fel și 5,8 milioane de lei de la fiicele mogulului, plus niște terenuri.

Singura mea teamă este că ajunge Ponta președinte și-l grațiază, că totuși este în alianță cu PC și are nevoie de televiziunile trustului. Sper să nu ajungă.

Mencinicopschi plătește acum pentru o greșeală din trecut. Ar trebui să fie un mare semnal de alarmă pentru toți cei care fac niște manevre sau semnează pe nașpa niște documente și cred că nu va afla nimeni, că nu va fi cercetat niciodată ce s-a întâmplat sau se ascund sub iluzia faptului că “m-a pus șeful să semnez, ce era să fac, să demisionez?”. Indiferent de funcție și loc, n-ar trebui niciodată să faceți ceva ilegal, când riscul este atât de mare.

În rest, la pârnaie cu Voiculescu!

Oare cei de la Antena chiar credeau că lumea va ieși în stradă? Oare Gâdea, în lumea bizară în care trăiește, crede că există cineva în România care să țină cu Voiculescu, în afară de pupătorii lui în fund? Vă zic eu, nu e nimeni. Toți, de la pesediști la băsiști, se bucură că un fost securist turnător intră la închisoare, singurul regret fiind că intră abia acum și pe cauze economice.

Voiculescu a fost întotdeauna antipatic și grețos, chiar și acum în ultimele zile, când încerca să facă ordine și disciplină în ziariștii strânși să-i ia interviuri la tribunal. Nimeni nu se îndoia că ar fi vinovat, nimeni nu-i regretă acum plecarea. Mă mir chiar că nu sunt oameni care să-i aplaude intrarea la Rahova. Nu e un martir, nu e un luptător împotriva unui regim Băsescu dictatorial, nu e un sfânt, nu e un Iuliu Maniu, este doar un fost securist care apoi s-a îmbogățit ilegal și a vrut să pară și un politician și profesor de renume, împopoțonându-se cu titluri de academician ce nu pot aminti decât de propaganda ceaușistă, când Elena era “savant chimist de renume mondial”.

Asta e adevărul și pot să pun pariu că inclusiv angajații Intact gândesc la fel, dincolo de primele rânduri de guriști plătiți cu mii de euro pentru propaganda pe care o făceau. Oricât ar vrea trei prezentatori și cu Ponta să-l scoată martir, toată lumea știe că nu este unul pentru că el a făcut astea.

Cea mai inutilă vorbă spusă acum: e mâna lui Băsescu! O fi, nu m-ar mira. Dar după cum vă spuneam mai sus, nu-i pare rău nimănui că Băsescu a urgentat acest proces, dacă chiar o fi făcut asta. Sunt curios chiar cum ar putea fi Băsescu în spatele acestui verdict, când președintele e terminat politic, nu are nici un partid real să-l susțină, iar Parlamentul și Guvernul se află în mâinile opoziției sale de un an și ceva.

Cea mai proastă vorbă spusă acum: “lasă că peste câteva luni sau câțiva ani intră și Băsescu după el!”. Așa, și? Ce, se exclud reciproc lucrurile? A zis cineva că Băsescu ar fi curat? Dacă unul e la închisoare, trebuie ca celălalt să fie liber? Eu aștept cu interes momentul când Băsescu va fi la fel de transpirat prin tribunale și se va duce la pușcărie, ca și Năstase, Vântu sau Voiculescu. Sper doar să nu dureze tot 6 ani până la verdictul final.

Trăgând linie 25 de ani mai târziu, Voiculescu intră la pârnaie pe propria lui mână. Ai fost securist și ai supraviețuit Revoluției? Da. Ai făcut bani prin mijloace dubioase? Da. Atunci oprește-te aici, bea un prosecco pe Coasta de Azur, bucură-te de noua viață și gata, nu atrage atenția asupra ta. Sunt sute, mii de alți securiști care asta fac acum; am cunoscut și eu câțiva care dădeau șpagă ca să nu apară în ziare, în topuri, în reportaje, ca să nu-i remarce lumea.

Voiculescu a vrut și mărire, nu doar bani. A vrut să tragă sforile, să conducă țara, să fie aplaudat ca academician, să împartă dreptate și povețe în jurul său, să aibă oameni care zi de zi să latre pentru el și martiriul său. Un astfel de comportament te duce pe radarul altor oameni și ca să vezi, jocul acesta este mai dur decât pokerul. Când pierzi, pierzi nasol.

sursa foto: Zoso.ro

  50 comentarii

 1. Nu prea mi-e drag asta batran dar daca nu ma insel e primul proces din Romania unde i se iau bani, terenuri, case si cel mai important sediul antenelor. Nu ti se pare nimic suspect? :)

    (Citează)

 2. Nici eu nu plang dupa el. Nici dupa antene si nebunii zbieratori de acolo. Sunt sigura ca e mana lui Base aici, dar nu ma intereseaza. Faptul ca se recupereaza prejudiciul e cel mai bun lucru! Si daca dupa Nastase si Voiculescu mai intra si altii, de asemenea nu ma supar! :)) Trebuie sa fii naiv sa-ti inchipui ca astia toti si-au facut zecile si sutele de milioane de euro din munca cinstita.

    (Citează)

 3. @alexEAT

  Nu prea ti-e drag? Dar o limba i-ai da?

    (Citează)

 4. @nashu_mare
  Esti un papagal-comentator pe forumuri, nimic mai mult. :)

    (Citează)

 5. pe bloguri*

    (Citează)

 6. Am zis eu ca as fi mai mult?

  Dar, altfel, nu ca ti-e simpatic Varanul in multe momente?

    (Citează)

 7. @alexEAT
  Toti hoti din ro transferau banii si averile furate pe numele copiilor si rudelor pentru ca se putea. Noroc ca suntem in UE si este lege care nu mai permite asa ceva.

    (Citează)

 8. Pana la urma nu a fost confiscat sediul antenelor, sa fim corecti. S-au luat inapoi terenurile si cladirile ICA. Ah, ca sediul antenelor era pe unul din terenurile astea, tough luck! Sa si le mute pe terenurile cumparate cinstit… sa ii lasam ceva timp sa si le gaseasca pe alea :))))

    (Citează)

  • @Ale: urlă ăia de parcă le-ar fi confiscat toată televiziunea cu totul. Trebuie doar să găsească o altă clădire, nu-i nimic grav. În 3 zile sunt mutați.
   Am înțeles că oricum au făcut manevre cu clădirea aia înainte de verdict și nu le-o poate lua imediat statul.

     (Citează)

 9. Hip hip hooray !

    (Citează)

 10. “Ai fost securist și ai supraviețuit Revoluției? Da. Ai făcut bani prin mijloace dubioase? Da. Atunci oprește-te aici, bea un prosecco pe Coasta de Azur, bucură-te de noua viață și gata, nu atrage atenția asupra ta. Sunt sute, mii de alți securiști care asta fac acum; am cunoscut și eu câțiva care dădeau șpagă ca să nu apară în ziare, în topuri, în reportaje, ca să nu-i remarce lumea”

  Si cand sti ca esti curat si ai multi bani e mai bine sa te faci nevazut.

    (Citează)

 11. Raducule, Felix nu e securist ci doar COLABORATOR AL SECURITATII.

  Securist e Base.

  Chiar atat creier in cap nu avem sa facem diferenta intre cele doua?

    (Citează)

  • @Mihai: vezi că n-a turnat așa, două rude că le-a văzut ascultând Europa Liberă. A condus niște firme de import-export în acea perioadă, treaba cu Dunărea etc. Colaborator e un termen larg, nu descrie și cât de bine ai colaborat cu ei.

     (Citează)

 12. #Mihai, alexEAT
  mai calm… sa pastrati citeva idiotenii de neam prost si pentru faza cind o sa fie acuzat in procesul de santaj.

    (Citează)

 13. Ma bucur c-a mai cazut unul si-a intrat la bulau. Ce ma surprinde sunt pedepsele si acel prejudiciu. Inteleg ca acea privatizare s-a facut ilegal, ca atare toate terenurile ICA, sediile si ale active trebuiesc recuperate. 10 ani mi se pare o condamnare uriasa, in conditiile in care mare parte din prejudiciu e recuperat. Prejudiciu care, si aici e o discutie destul de interesanta, a fost stabilit de acuzator, nicidecum de-o institutie independenta. Anyway, justitia s-a infaptuit, ne putem intoarce la ale noastre.

    (Citează)

  • @zetu: da, e ciudată diferența. În prima instanță a fost condamnat la 5 ani, dar Voiculescu a făcut recurs.
   Au făcut apel și procurorii, cerând acum 10 ani. De unde așa diferență? Le scot din burtă?

   Oricum, stă doar 5 ani, după aia poate ieși pe eliberare condiționată.

     (Citează)

 14. Nu cred ca o sa sufere prea mult la mititica, o sa faca poate 3 ani, o sa scrie niste carti si poate o sa aibe regim deschis, deci lejereanu. Ramane totusi condamnarea, va ramane in istorie ca un securist condamnat penal si cu ani de puscarie executati. E o palma peste fata lui, si o morala pentru fostii si viitorii smecherasi ce au impresia ca in tara asta o sa mearga la nesfarsit cu smecheria.

  Cel mai bun lucru privind aceasta condamnare este puterea exemplului !

    (Citează)

  • @L!nux: minim jumătate din pedeapsă, deci stă 5 ani.

   La mititica suferi oricum, mai ales când ai bani și nu poți să-i folosești, să te miști etc. Vorbim de 5 ani petrecuți în aceeași cameră împuțită, fără nici un alt moment de libertate.

   Acum rămâne de văzut cum se vor distanța de PC parlamentarii lor.

     (Citează)

 15. Radu, de curiozitate, te-ai uitat din curiozitate pe rechizitoriul din procesul lui voiculescu? De unde aceasta convingere nestramutata ca voiculescu si-o merita? Bine, stim cu totii ca nu il ajuta fata…

    (Citează)

 16. Zetu – toata lumea stia ca Al Capone era un criminal mafiot, el nu a fost condamnat pentru crimele facute, ci pentru evaziune. Voiculescu are state vechi, cand l-au prins i-au dat, plus toate amanarile si toate incercarile de a prelungii la nesfarsit pprocesul, aronganta, probabil ca a pus capac

    (Citează)

 17. @L!nuX

  Plus faptul ca, in dosarul asta, principala acuza adusa lui Voiculescu, si anume traficul de influenta, s-a prescris. Asta nu inseamna ca nu ar fi fost vinovat. Pe langa asta, spalarea de bani nici nu pare atat de importanta. Trebuie sa fi contat ca circumstanta agravanta.

    (Citează)

 18. Cel mai fericit e Ponta ca a scapat de presiunea trustului Intact. Ghita inca nu face presiuni.

    (Citează)

  • @Nicu: cred că acum vine presiunea și mai mare. PC-ul e aliatul PSD, au ministru, parlamentari, televiziune. Ponta vede cum l-a rupt Antena pe Băsescu (sau pe Antonescu recent), știe ce l-ar putea aștepta dacă nu rămân aliați.

   Băsescu a fost bun politician, a câștigat încă un mandat și apoi a scăpat de suspendarea din 2012 cu noroc. Dacă ar fi altul în aceeași situație, s-ar descurca la fel de bine? E mai bine să fii prieten cu Antenele decât dușman, cred că s-a văzut lecția asta în ultima vreme.

   Viitorul ar putea fi și altfel: parlamentarii PC se mută la alte partide, iar PC-ul pierde poziția politică actuală. Televiziunile latră la lună și în timp nu-i mai pasă nimănui, cum a căzut și OTV-ul fără mare efecte ulterioare. Fără un business legitim, nici nu mai sunt bani de ținut atâtea televiziuni și atâtea emisiune. Vedem ce-o fi în următorii 5 ani.

     (Citează)

 19. @AlexEAT – Nu e primul proces in care se confisca averi – http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/marele-zid-din-jurul-averii-nejustificate-a-lui-dan-ioan-popescu-306689
  Si bineinteles Dan Ioan Popescu plecase din PSD unde???? In PC!

    (Citează)

 20. mircea(primul)

  09/08/2014 la 12:04 AM

  Nu va cacati pe voi, maicutelor tereza. Pusi in locul unora ca basescu sau voiculescu, toti ati fi turnat, pentru bani sau liniste sufleteasca.

  TOTI fara exceptie. Virginilor

    (Citează)

 21. #mircea(primul)
  ma puţă… “Ipocrizia este un omagiu pe care viciul îl aduce virtuţii”

    (Citează)

 22. Daca stam sa judecam drept, si Basescu a cumparat de la stat o casa cu 19.000 de dolari. Cetateanul Basescu a facut o cerere catre primarul Basescu pentru a primi o casa. Primarul Basescu a acceptat, si-o casa de niste sute de mp intr-o zona buna a Bucurestiului l-a costat pe cetateanul Basescu 19.000 de dolari. Acum comparati cu ce-a facut Voiculescu, care a cumparat de la stat la un pret mult subevaluat un institut. Basescu e presedinte, Voiculescu e 10 ani la bulau. Echitate si justitie pana la capat.

    (Citează)

 23. @Nicu, Ghita are oameni (inca) desptepti pe langa el. Dar… tot publicul antena 3 se va duce undeva… poate la digi o parte, poate la rtv o parte… va fi frumos de analizat mai tarziu cand antenele nu vor mai avea fonduri si nu vor mai supravietui.

    (Citează)

 24. ponta nu-l gratiaza. va avea pretentia la un alt mandat si nu-si leaga tinichele de coada

    (Citează)

 25. @radu. diferenta de pedeapsa e uriasa, la fel cum ciudata mi se pare si calculul prejudiciului, care din cate inteleg n-a fost facut de-o entitate independenta ci de DNA. Daca Voiculescu a furat sau cumparat pe nimic 10 cladiri si 100 hectare de teren, acestea fiind evaluate la 60 de milioane de euro, acum prin confiscarea acestora ar trebui sa se acopere acel prejudiciu? Asadar nu prea pricep cum de se confisca toate terenurile si cladirile ICA plus multe alte sume de bani si cladiri.

  Pe de alta parte, daca am judeca drept pana la capat, Voiculescu n-a cumparat ICA cu scopul de a o baga in faliment, ca mai apoi sa vanda terenurile si cladirile. Lucru extrem de des intalnit la privatizarile din Romania. Inteleg ca de la privatizare pana acum ICa a functionat bine mersi, oameni au muncit si si-au luat salariile de acolo. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare cu ICA.

  Oricum am lua-o, poate decizia e una normala si fireasca. Dar ce e ciudat, ca brusc in cazul Voiculescu, cel mai mare adversar al lui Basescu, justitia brusc isi face treaba. Ar putea fi doar o coincidenta. Sau ar putea fi executia unui adversar politic care i-a bagat fratele in puscarie lui Basescu.

    (Citează)

  • @zetu: de unde ai înțeles asta despre ICA, de la Voiculescu și Antena 3? Dacă te uiți un pic pe ce s-a întâmplat acolo, după ce au rămas fără terenuri, nu s-au încasat salarii, oamenii buni au plecat, s-a dus de râpă totul. Dar nu contează asta. Și dacă ar fi fost profitabilă ICA, dar a fost luată de Voiculescu la un preț de nimic, tot un abuz este.

   Tot în 1993, conducerea închiriază sediul principal al ICA societatii BIOPROD, cu doar 15 dolari pe lună, pentru 12 mii de metri pătraţi de laboratoare. Contractul este încheiat pe o perioada de 12 ani. Pe piaţa liberă, la acel moment, un singur metru pătrat se închiria în zonă cu 14 dolari.

   Cum o fi să închiriezi 12.000 mp cu 15 dolari, când atâta este prețul pe un singur metru pătrat?

   http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+ICA+-+privatizarea+cercetarii+alimentare+din+Roma

     (Citează)

 26. N am avut niciodată vreo simpatie pentru nenea Voiculescu.
  Un lucru e sigur, s a exagerat prin consficarea postului de Tv si oprirea conturilor unor persoane care nu faceau nici pe departe obiectul procesului.
  Trebuia luat terenul respectiv si atat.
  In rest ma bucur ca a venit vremea batranului mogul sa-si serveasca timpul la racorica.

    (Citează)

 27. @Cata

  O sa trec peste “confiscarea postului de Tv”. Aia e o tampenie care nu s-a intamplat si pe care doar cei care se uita la antena 3 o pot crede.

  Cladirea e pe terenul respectiv pe care tu zici ca ar trebui sa il ia inapoi. Sau zici ca ar fi putut sa isi cladirea de pe teren?

  Ar trebui confiscati si recuperati si toti banii facuti cu ajutorul terenurilor si firmei achizitionate ilegal.

    (Citează)

 28. Confiscarea e trecuta pe decizia Curții de Apel, deci n are cum sa fie o tâmpenie. se va întâmpla.

  Nu ai cum sa afli care sunt bani dobândiți in mod licit si cei facuti intr o maniera ilicita.
  De aia nu poti sa confisti si iei toti bani de la toti cu scuza ca s facuti toti prim fraudarea statului.
  Orice inculpat are drepturile lui si asta înseamnă justiție, sa analizezi corect totul, nu mergem pe principiul ” e vinovat, ii luam tot ce are si el si ma sa si ta su”

  Legat de teren, eu stiam ca sediul televiziunii nu era pe terenul cu pricina… acum e posibil sa greșesc.

    (Citează)

 29. Ei, hai ca asta e culmea, mai Cata, mai! Pai ce, o televiziune asa luptatoare intru adevar ca Antena se lasa inchisa asa usor?! Cum urla ei acum ca au ramas bietele 12 familii ale infractorilor fara casute… Si asa iubitori de adevar cum sunt, dupa alti infractori parca n-au plans, dar dupa astia… potop de lacrimi!
  Anyways, Pro-ul a plecat din Pache si n-a mai facut atata zarva. Astora ce le-o fi asa greu sa-si mute fundul?
  Aaaa, stai asa, ca ei nu urla pt. mutare, ei urla ca realizeaza ca ultima grija a fiicelor lui V. nu va mai fi televiziunea, ci sa faca un pic de damage control si sa salveze ce pot pentru ele, nu pentru Gadea and co. Ahaaaa, acum pricep! Hai ca maine ma duc si eu la Cotroceni. Chit ca Base o fi pe la Neptun, dar ii aratam noi lui :P

  P.S. In locul baselului, le-as scoate limba antenelor si le-as zice ca nu ma mai mut in Vila Dante, ci in sediul antenelor… ar face Badea apoplexie.

    (Citează)

 30. @nashu_mare, corect. Dar cine stabileste prejudiciul? Acuzatorul, sau un expert independent?

    (Citează)

 31. @ale, una e sa stii cu 1-2 ani dinainte ca trebuie sa te muti, si usor, usor sa-ti stabilesti un grafic de mutare a birourilor si a sculelor in noua locatie, si alta e sa te trezesti a doua zi cu sigiliu pe usa, cladirea fiind sechestrata de stat.

    (Citează)

 32. @Zetu, despre ce vorbim? Pro-ul s-a relocat in timp record si tot sub presiune, ca nici pe-acolo nu sunt lucrurile roz. Iar Antena are timp… de ieri au aflat, ii vezi mutandu-se? Ca eu ii vad inca urland la luna, dar total neproductivi! Cine le-a pus pe loc sigiliu la usa?! Atata dramatism, atata exagerare… nici la taierea porcului de Craciun nu vezi asa ceva.
  Ah, si dimineata un personaj de la ei spunea ca le-ar lua cateva zile mutarea. Cateva zile, Zetule! Dar nu o fac pentru ca asteapta inadins sigiliul, ca sa mai stoarca niste lacrimi de crocodil.

    (Citează)

 33. @zetu:

  Acuzatorul este statul prin Ministerul Public. Partea vatamata este Statul. Iar prejudiciul este stabilit de catre un contabil expert cu drept de semnatura sau auditor inregistrat la CECAR. Si da, este vorba de un contabil, pentru ca acolo a fost instrainata o companie nu niste terenuri. Dar da, contabilul a luat in calcul parerea documentata a unui expert evaluator de terenuri, expert care nu era angajat al Ministerului Public. Dar de cand si pana cand Ministerul Public nu poate avea experti? Mai ales cand e vorba de infractiuni financiare.

  Poate in cazuri de crima se vor cere de acum si legisti independenti?

  @Cata:

  Televizunile sunt doar chiriase pe un teren confiscat, teren provenit dintr-o infractiune. Nu le inchide nimeni. Pot chiar sa ajunga la o invoiala cu noul proprietar. Care e Statul. Probabil RAPPSul lui Ponta.

  Altfel, respectivele televizuni au beneficiat direct de pe urma acestor terenuri. Varanul a luat un credit de vreo 2 milioane de euro pentru finantarea lor pe care l-a garantat cu respectivele terenuri imediat dupa ce le-a acaparat.

    (Citează)

 34. @zetu

  Ah, mai sunt vreo 2 milioane de euro pe care Grivco i-a luat pentru inchirierea unor cladiri de pe teren catre Romtelecom. Nu crezi ca aia ar trebui sa fie banii Statului? Nu ar trebui sa ii recupereze acum?

    (Citează)

 35. @nashu, eu stiam ca e recomandabil sa se foloseasca un evaluator independent, altfel DNA putea foarte bine sa stabileasca un prejudiciu de 2 miliard de euro. Dar probabil stiu eu prost.

    (Citează)

 36. mircea(primul)

  09/08/2014 la 8:49 PM

  @nwradu n-ati fost din lricina unor concursuri de imprejurari. La fel se face gur despre visinescu. Ala a actionat la ordin. Fie ii impusca el pe aia, fie se rascula compasiunea-n el ai refuza. Caz in care era trecut langa ailalti si impuscat si el.

  In rest, sai ia dracu si le voiculescu si le toti de teapa lui. Nu judecati, totusi, ca niste virginei imaculati. Voiculescu a fost executat, pe final de mandat, ca porcu de ignat. Justitia aia din cartea de drept e in alta parta. Aici e karma.

    (Citează)

 37. Andreas Scotch

  10/08/2014 la 5:38 AM

  Incepusem sa ma plictisesc de posturile tale,in sfarsit ai mai zis ceva interesat:)
  Da,licheaua aceasta …mumie securista merita parnaia,cum ai zis si tu…unii mai cunoastem si alti taici,de beau cafeluta la viena,traiesc prin sudul frantei,pun rosi,fac o ferma si`si toaca linistiti “pensia” luata de la “statul roman”:)
  Doar astia cu gura mare,o sa incaseze glontul..cum a zis si zoso..cand o sa cada nea Vodkaroiu pentru flota atunci se duce si Basescu…insa sansele sunt ca la lotto :) 2-3milioane pun bilet si castiga un fost Judecator:))

    (Citează)

 38. Andreas Scotch

  10/08/2014 la 5:40 AM

  Side Note: Pentru V de la Voiculescu urmeaza un drum lung…la care se arata ca i se va alatura si fiica lui :) doar nu credeai ca-l uita Unguru de la RDS:)

    (Citează)

 39. Tu eşti puţin psihopat nwradu? Mă refer la definiţia clinică, de om lipsit de sentimente de vinovăţie, nu la cea populară.

  Zici: “Indiferent de funcție și loc, n-ar trebui niciodată să faceți ceva ilegal, când riscul este atât de mare”.

  Aha, deci ar trebui să facem doar dacă riscul este mai mic, sau dacă-l putem reduce noi. Cred că aşa se gândea şi Voiculescu doar că lucrurile s-au schimbat nu pe placul lui în 20 de ani şi modelul lui de risk management nu s-a mai potrivit. Aşteptăm ghiduri despre cum putem reduce riscul în caz de infracţiuni.

    (Citează)

  • @Gheorghe: n-aș putea să-ți răspund, bănuiesc că tot în definiția clinică e inclus faptul că bolnavul nu realizează ce este.

   Pentru fiecare om riscul e altfel. Unii merg la viteza legală, alții o depășesc cu maxim 30 km/h, că-și permit doar primul prag de amendă șamd.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus