un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Plec în insulele Azore

7 Iul 2014  ·

TURISM  ·

12 comentarii

Astăzi plec pentru o săptămână în insulele Azore la invitația Oficiului de Turism al Portugaliei și a companiei aeriene TAP Portugal, cu care de altfel și ajung acolo (via Lisabona).

Insulele Azore sunt un arhipelag de 9 insule aflate în oceanul Atlantic, la 1.300 de kilometri de Europa Continentală, și sunt o regiune autonomă a Portugaliei. Am vrut să ajung acolo încă de acum doi ani, când am văzut la târgul de turism o prezentare a insulelor și păreau cel mai apropiat “paradis exotic” de Europa.

Din câte știu, în Azore nu mergi pentru plajă și m-ar mira să am ocazia. Temperatura aerului este în jur de 22-24 de grade, iar apa Oceanului bănuiesc că este mult, mult mai rece. În Azore mergi pentru piesaje și natură: insulele sunt de origine vulcanică și poți vedea munți înalți, lacuri cu apă limpede, relief modificat de acțiunile geologice puternice, cascade, flori, plantații de ceai și ananas și desigur vechile porturi.

azore_sao_miguel_panorama
azore_muntele_picoazore_priveliste

Prin poziția sa, insulele Azore au fost importante în explorarea maritimă și în trecerea oceanului. Mă aștept să văd sate pescărești pitorești și orașe de pe vremea marilor navigatori ai lumii. Vă țin la curent cu ce-am găsit acolo. Sper să aibă caracatiță lagareiro, că de când am fost anul trecut în Portugalia îi duc dorul.

Voi zbura de la Lisabona în insula Terceira – după 8 ore de escală :( – și după câteva zile în insula principală Sao Miguel.

insulele_AzoreAzores-map

Sursa foto: Wikipedia.

  12 comentarii

 1. well, another day at the office.. have fun!

    (Citează)

 2. in afara de urcat pe vulcan ce e de facut acolo?

    (Citează)

  • @add: vulcanul cel pitoresc este în insula Pico. Aici pe unde sunt eu, vezi lacurile formate de vulcani, ceva cascade, orașele vechi, faleze, balene și delfini, stai la aer curat etc. Când descopăr mai multe revin cu muuulte articole.

     (Citează)

 3. De coborat de pe vulcan …. :-)

    (Citează)

 4. Waaaai, cata piscotul. :D

    (Citează)

  • @alexEAT: bloggerii de turism stau plecați cam un sfert din an în tot felul de croaziere, insule exotice și diverse țări din Asia. E de la macarons Laduree în sus, nu cu pișcoturi…

     (Citează)

 5. Nasol de tine. Eu plec pana la Kaufland.

    (Citează)

 6. Sa faci cateva poze si la plantatiile de ananasi.

    (Citează)

 7. Tocmai voiam sa te invit la un weekend in Eforie. Mici, bere, muzica buna…

    (Citează)

  • @nashu_mare: să știi că acum că am ajuns aici observ că este ca în Eforie, dar în plus cu ocean, priveliști, fortărețe, vulcani, lipsă de orice poluare, balene (la propriu) și mâncarea cea mai ieftină pare a fi friptura de ton din ăla bun.

   Dar apa nu-i la fel de caldă ca la Eforie.

     (Citează)

 8. @nashu invita-ma pe mine :) Nu avem nevoie de Radu :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus