un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mașina cu elice

9 Jul 2014  ·

AUTO  ·

5 comentarii

Aveam ceva mai multe pretenții de la ProMotor. Mașinile electrice or fi ceva nou, dar unele lucruri sunt ușor de intuit.

Un redactor vede un Pajero vechi de când lumea cu o elice imensă montată pe el, rotindu-se în vânt, și concluzionează că “testează sisteme noi – şi, fără îndoială, inedite – de propulsie” și că “nu pare cea mai plăcută (estetic) şi mai uşoară modalitate de a implementa un sistem non-poluant pe o maşină”.

pajero_eoliana_1pajero_eoliana_2

Mai uitați-va odată la clipurile din articolul sursă. Soluția aceasta n-ar putea funcționa niciodată pe o mașină, că nu vrei să depinzi de vânt. Corăbiile aveau timp să aștepte prin porturi, mașinile în schimb trebuie să plece instantaneu de la semafor.

Părerea mea este că cei din imagine au avut noroc că n-au fost amendați. Cred că le-ar fi rupt RAR-ul o amendă mai mare decât valoarea mașinii pentru acea improvizație periculoasă pentru pietoni și pentru alte vehicule din trafic.

Ce se întâmplă însă acolo? Eu zic că respectivii testează de fapt rotorul eolienei sau un generator montat în mașină sau un sistem electronic de monitorizare și control al mecanismului de rotație, dar nu cu scopul de a propulsa mașina. Mașina este aici doar pentru a simula vântul. Dacă nu-i vânt afară care să învârtă palele, plimbi tu eoliana cu viteză și efectul este același.

Mașină cu elice avem, acum trebuie să mai inventeze cineva sabia cu lunetă.

O altă explicație este că de fapt clipurile sunt un fel de teasing pentru vreo campanie, ProMotor invită lumea la discuții, apoi apare reveal-ul cu vreo mașină electrică mult mai eficientă și arătoasă.

    5 comentarii

  1. Mult mai misto e Patrolul asta cu motor de GTR: https://www.youtube.com/watch?v=eLYq5VZP3S8

      (Citează)

  2. Asta-mi aminteste de povestea aceea cu calaretul care a reusit sa se salveze, cu tot cu calul cu care se afundase intr-o mlastina. Singur. Tragandu-se de cap

      (Citează)

  3. mai exista promotor?

      (Citează)

  4. mircea(primul)

    10/07/2014 la 9:11 AM

    nu prea e lumea la curent cu ironia de tip top gear. uneori nici in interiorul francizei (australieni, americani, etc). e plin de logicieni pe-aici o.O

      (Citează)

  5. Autorul clipului video a explicat pe trafictube ce face, chiar testa acea elice, pt ca altfel nu poate simula vantul, iar tot felul de inepti au preluat clipul si au inventat propria poveste.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus