un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tablete și telefoane noi de la Samsung, LG și Amazon

24 Jun 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Săptămâna trecută au fost anunțate mai multe dispozitive noi interesante.

Samsung Galaxy Tab S este o gamă de tablete foarte performante. Dacă Tab 4 este un model ceva mai ieftin, Tab S nu face nici un rabat de la performanță.

Vor fi două modele, de 10,5 și de 8,4 inchi diagonala ecranului, iar carcasa are o grosime de doar 6,6 mm.

Ecranul, în ambele modele, are rezoluția 2560 x 1600 pixeli în tehnologie Super AMOLED, procesorul pentru regiunea noastră probabil va fi un Snapdragon 800 la 2,3 GHz cu 3 GB memorie RAM, stocare internă 16/32 GB și slot de card. Vor fi, desigur, și variante cu LTE.

Sunt disponibile chiar și tastaturi și huse multifuncționale.

Nu știu prețurile, dar dacă sunteți în căutarea unei tablete cât mai performante, așteptați până în iulie, când apar pe piață.

Galaxy Tab S 10.5-inch_7


Noua generație LG G Pad apare și la noi. Sunt trei modele, 7, 8 și 10,1 inchi, cu procesor quad-core la 1,2 GHz, 1 GB RAM și ecran IPS la 1280 x 800 pixeli.

Din păcate, nici una nu include și conectivitate 3G/4G, ci doar wi-fi.

LG G Pad Series


Săptămâna această voi participa la lansarea noului LG G3. Are focalizare asistată cu laser pentru camera foto și ecran de 2560 pixeli. Revin cu detalii.

LG G3 3LG G3 1


Amazon a anunțat noul său telefon Fire, un model de 4,7 inchi cu ecran 1280 x 720 pixeli în tehnologie IPS. Ca aspect, ambele părți sunt protejate de sticlă Gorilla Glass 3, ca la iPhone 4/4S.

Eu n-am fost impresionat de anunț. Pare un telefon normal, oarecum în ton cu ce se întâmplă acum pe piață, deși pentru 649 de dolari i-ar fi putut pune un ecran Full HD.

Ideea este că-i făcut de Amazon și deci particularizat pe serviciile lor. Identifica muzica ascultată și ți-o propune să o cumperi din Amazon, poate fi folosit ca ecran secundar pentru filme, fotografiile se duc în Amazon Cloud Drive șamd.

Eu zic că în România va fi mult limitat de absența serviciilor Amazon, iar la acești bani sunt multe alte alternative bune.

Detalii despre interfață și servicii găsiți pe Amazon. Sunt sigur că există la noi câteva magazine care se dau de ceasul morții să aducă câteva bucăți pentru a le vinde. Sfatul meu: nu vă obosiți.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus