un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două acțiuni ironice din Parlament și Guvern

30 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Dincolo de problemele clanului interlop Băsescu, este amuzant cum s-au coalizat toți ceilalți din Parlament împotriva sa, de parcă ei ar fi fecioare neprihănite.

Miercuri Parlamentul a adoptat acea declarație care-i cere președintelui demisia. Declarația are aceeași valoare ca și articolul meu în care ceream aceeași demisie, adică nici una. Este doar o opinie.

Atâta doar că eu fac asta #pebaniimei, în timp ce parlamentarii o fac pe ai statului, adică ai noștri. S-au mobilizat exemplar (361 de voturi în plen, plus alți parlamentari care au boicotat ședința stând în afara sălii) pentru ceva fără nici o valoare practică, în timp ce alte legi stau blocate prin același parlament sau prin comisii de ani de zile.

S-au mobilizat aceiași parlamentari care, atunci când e vorba de muncă efectivă, sunt primii la chiul, aceiași care au făcut o ședință de 30 de secunde acum o lună pentru a-și justifica salariul pe fișa de pontaj, aceiași care chiulesc masiv în rest, aceiași care refuză eliminarea imunității parlamentare pentru colegii lor cercetați penal.

Este o ironie mare de tot aici.

Tot ironie găsiți și în faptul că Ponta cere demisia președintelui, deși conform aceleiași logici și premierul ar trebui să demisioneze. Acum vreo două luni Ponta folosea aceeași apărare ca și Băsescu atunci când baronul local Duicu negocia traficul de influența din biroul premierului: nu știe, era o înscenare, poate intra oricine în biroul său, el nu este implicat, nu știa nimic.

Bonus: Loteria Națională a încheiat săptămâna trecută încă un contract pe 10 ani cu grecii de la Intralot. Primul contract de acest gen a fost încheiat în 1993 și mai multe anchete ulterioare au spus că este o mare manevră și pierdere de bani pentru stat, care plătește prețuri umflate pentru nimic. Prin urmare, în 2003 a fost încheiat un nou contract, pe 10 ani.

Ulterior acestui moment, însuși Ponta a declarat că trebuie reziliat totul, că Intralot nu va mai face niciodată afaceri cu statul român, că trebuie cercetați directorii care au semnat contractele păguboase în mod direct, fără nici o licitație, șamd. Iar acum, în ciuda acestor vorbe, a fost semnat un nou contract, valabil până în 2024.

Grecii încasează cam 7,5% din veniturile loteriei, deci de câte ori jucați acolo le dați și lor bani. Și dacă toată lumea urlă ca-i manevră, iar contractul nou tot cu ei a fost încheiat, cine conduce de fapt țara asta?

    7 comentarii

  1. pai noi cam stim, da’ restul oare au idee?

      (Citează)

  2. de unde ai tras concluzia ca negocierile se faceau in biroul lui Ponta? Cand pana si procurorii zic ca era in palatul Victoria.

      (Citează)

  3. “Cand pana si procurorii zic ca era in palatul Victoria.”

    In referatul prurorilor e scris asa:
    “Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord”

      (Citează)

  4. Nenea Toba a declarat la DNA ca Ponta nici macar nu era in cladire, acu pe cine sa credem?

      (Citează)

  5. E mai grava mima tragi-comica a lor decat articolul tau. Tu ii ceri demisia presedintelui pentru care ai votat sau nu, in calitate de cetatean, nu reprezentad o institutie.

    Dragii nostri parlamentari reprezinta institutia numita Parlamentul Romaniei si in numele ei au semnat declaratia, desi parlamentul si presedentia sunt doua institutii distincte si independente una de cealalta.

    my 2 cents.

      (Citează)

    • @alxzen: singurul lucru cu adevărat grav este cel zis chiar de Băsescu, anume că Parlamentul a adoptat acea declarație doar pe baza unor înregistrări făcute de niște mafioți, neverificate de experți și fără nici un verdict clar dat de justiție. Practic ei au găsit vinovatul direct, în loc să aștepte Justiția.

        (Citează)

  6. Chestiunea cu Loteria este cel mai mare afront adus inteligentei noastre (a unora dintre noi). Oricine vede niste comisioane intoarse decidentilor acestei initiative pentru care “furt pe fata” este putin spus.
    Ar fi interesant de calculat (din declaratiile oficiale) ce profit fac grecii si sa ne dam cu presupusul cat pot “intoarce”.
    In rest, sa comentez pe net pe marginea unor subiecte pentru care nu am acces la informatie mi se pare pierdere de vreme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus