un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Băsescu și-a găsit locul în istorie

26 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Ce mod absolut dezastruos de a-și încheia cei 10 ani de președinte are Băsescu! Va rămâne în istorie drept președintele care era mână în mână cu unul dintre cele mai mari clanuri de interlopi din țară. Că există corupție masivă în toată țara și la toate nivelurile știam cu toții, dar în viitor lumea se va uita cu silă la fostul președinte și-i va spune “Tocmai cu ăia, bă?!”

M-am uitat la declarațiile recente, mai ales cea a lui George Maior, directorul SRI, și declarația acestuia a fost că “președintele nu a fost informat despre relația dintre interlopi și fratele domniei sale”. Inclusiv televiziunile au concluzionat apoi că Băsescu nu ne-a mințit, chiar nu fusese informat.

Ăștia ne cred proști și demonstrația este simplă.

Tot Maior a declarat că SRI-ul a informat de multe ori în ultimii 10 ani, inclusiv de pe vremea lui Iliescu, despre acțiunile acestui clan mafiot. I-a informat pe toți, de la președinte la cei din Justiție, Parchet șamd.

Așadar, Traian Băsescu știa fără îndoială că în sudul țării există un mare clan mafiot, cu zeci de dosare, arestări și multe NUP-uri date în circumstanțe bizare.

În același timp, știa din partea familiei sale că Mircea Băsescu este nașul acelorași mafioți. Inclusiv Traian Băsescu este filmat alături de ei la diverse evenimente pe acolo.

basescu_1basescu_2

Cum poate președintele să susțină acum că nu știa de legăturile fratelui său cu clanul respectiv? N-a putut să pună lucrurile cap la cap. Credea că omul despre care primește informări că are un clan mafiot și omul cu același nume cu care frati-su intră în relații de familie și are afaceri sunt persoane diferite? Când i-a spus Mircea Băsescu, încă de acum un an, de șantaj, nici atunci n-a calculat că 1+1 fac 2?

Este jenant să crezi că poți prosti o țară întreagă cu explicația “nu mi-a zis SRI-ul că mafiotul este cuplat cu fratele meu, deși îl vedeam pe mafiot pe la masa familiei, și știam că-i mafiot periculos”.

Legal este foarte posibil să nu se întâmple prea multe. De exemplu Mircea Băsescu a fost prins luând bani de la un interlop, dar câtă vreme nu i-a dat mai departe vreunui judecător sau fratelui său, nu văd cum ar putea fi acuzat de trafic de influență doar pe vorbe. La fel și pentru Traian Băsescu, el scapă curat de aici. Dar cred că știm cu toții ce se întâmpla de fapt.

Istoria va consemna că președinția Băsescu s-a terminat sub semnul clanurilor mafiote. Fratele în arest, fiica a cumpărat cu ceva influență un mare teren agricol, noul ginere este cercetat pentru fals și înșelăciune de 10 milioane de euro. Practic putem vorbi deja de clanul Băsescu.

Ce trebuie lămurit urgent:

  • de unde au apărut banii? Acum este momentul pentru descinderi, ANAF, verificat activități mafiote, făcut condamnări. Să nu uităm că și pe Capone l-au băgat la închisoare pentru neplata taxelor, nu pentru crimă.
  • toate casele acelea au autorizație de construcție?
  • exact cu ce afaceri se ocupă Mircea Băsescu? Ia să vedem contabilitatea aia…
  • stenogramele vorbesc despre “Traian știe, mă, normal că știe”. Care-i explicația oficială a președintelui aici?
  • de ce există sute de decizii NUP în atâtea dosare? cine a fost judecător, cine era procuror?
  • de ce SRI-ul trimite de ani de zile informări despre mafioți și totuși aceștia își văd nestingheriți de treabă în continuare?

    25 comentarii

  1. Inb4 “ultimul bastion al justitiei”

      (Citează)

  2. Dacă nici ăsta nu-i articol băsist, eu nu știu ce să mai zic!

    P.S. :) De ce nu rămâi la ”notele clare” ale blogului? Are cine să facă dreptate…

      (Citează)

  3. Esti mata incins acum, pe moment :)

    Peste 5-10 ani, prea putini or sa mai vorbeasca despre Bercea sau Nana. Sau se va vorbi, dar admirativ, de genul “pai Basescu a putut sa il bage si pe frate-sau la puscarie, cand a facut prostii, voi nu puteti sa il bagati nici macar pe ministru asta, ca are proptele in partid?”

    Dar mai vorbim peste vreo 5 ani.

      (Citează)

  4. Eu zic sa nu te arunci la concluzii. E ceva putred la mijloc. Oricat de corupt ar fi Mircea Basescu (care si mie mi se pare un dubios), schimbarile in justitie in ultimii 10 ani sunt clare si vom vedea peste cativa ani pentru ce va fi tinut minte.

      (Citează)

  5. Radule tu ai darul doar de a scrie si cam atat, nu prea ai nimic in cap fara suparare…

      (Citează)

    • @marius: comentarii de gestul acesta ar fi utile doar dacă ne-ai explica unde greșesc eu, ca să vedem ce părere ai tu și să-i convingi pe alții că ai dreptate.

        (Citează)

  6. Nu trebuie dovedit ca i-a dat mai departe ca sa fie trafic de influenta. Definitia din Codul Penal este: “Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

    Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-291“.
    Daca i-ar fi dat mai departe, s-ar fi adaugat infractiunea de dare de mita.

      (Citează)

  7. fata de la tara este incoltita intr-un gang si violata in grup de catre o banda de parnaiasi. Desi numarul penetrarilor simultane creste si cum nu prea o dadea mintea afara din casa, ea incearca sa-si aminteasca ceea ce i se spune zilnic, ca de fapt blestemul ei este ca e prea frumoasa si dorita de toata lumea iar ceea ce i se intampla este de fapt o dovada de iubire.

    Desi murdara de sange amestecat cu pamant si cu picioarele amortite de atata stat in genunchi, o incearca totusi un sentiment de multumire sufleteasca pentru ca a divortat cat timp e inca tinerica de mosulica ala garbovit si chel care a dat pe mana politiei pe tinerii acestia virili care, iata, isi arata acum , simultan, dragostea fata de ea.

      (Citează)

  8. Justitia independenta nici macar n-a gasit de cuviinta sa faca o perchezitie acasa la Mircea Basescu, acolo unde putea gasi multi, multi bani. Bani pe care acesta n-ar prea avut cum sa-i justifice.

    Pe de alta parte, Basescu primeste note informative inca inainte de-a merge in campanie in fieful tiganilor, si culmea ca nici nu pare deranjat sa se pozeze si sa dea mana cu ei, de dragul voturilor. In schimb la investirea guvernului Ponta, intr-un cadru oficial, refuza sa dea mana cu Marga. Nu spun ca Marga ar fi un imaculat, doar ca-n comparatie cu Mondialul…

    In rest, ramane cum am stabilit, unii vor nega evidenta, preferand scenariile fanteziste in care pentru toate cele intamplate e de vina voiculescu, ponta, putin etc. Chiar daca ar aparea un filmulet in care basescu sa ia mita, un filmulet clar care ar dovedi asta dincolo de orice indoiala, sunt absolut convins ca unii vor crede ca ori e trucaj, ori a fost drogat si filmat mai apoi, refuzand sa creada, fireste, evidenta.

      (Citează)

  9. mircea(primul)

    26/06/2014 la 10:39 AM

    haha, era nevoie de mizeria asta de circ ieftin (nu e vreo exercitare a justitiei) ca sa putem spune care e locul lui basescu in istorie? sunt toti, fara exceptie, o apa si-un pamant, fiecare, cate un golan de ultima speta care trage pentru el. ca doar taberele nu-s dictate de altceva decat de crezul in bani.

      (Citează)

  10. @zetu

    Mai verifica un pic cronologia evenimentelor. Asa, ca sa le ai bine memorate…

    Campania (sept 2009) < Informarea (octombrie 2009)

    Nu si pentru Radu Tudor, care e, ca de obicei, idiot

    "Radu Tudor aminteşte pe blogul personal că deşi ştia din 2009 de la SRI despre activitatea infracţională a lui Bercea Mondial, Traian Băsescu s-a întalnit cu acesta în campania electorală pentru preşedinţie, a dansat şi vorbit cu el, iar Maria Băsescu a primit cadou un ban de aur chiar de la infractor."

      (Citează)

  11. iubesc logica asta de Romania, gen “ce daca asta e corupt, altii sunt si mai” sau “dar pe cei din tabara cealalta de ce nu ii aresteaza?”.

    e simplu mai baieti. a gresit, a incalcat legea, cred ca e relativ clar pentru toti, merge la parnaie.
    si, dupa cum zice zetu, chiar daca ar iesi basescu in fata la Cotroceni si ar incepe sa urle toate mizeriile care le-a facut in ultimii ani, tot s-ar gasi o multime sa-l apere.

    pe principiul “dar stai ca si altii au facut…”. adica stai ca si altii ne-au tras-o pe la spate, de ce doar asta sa fie pedepsit.

      (Citează)

  12. Băsescu intră în istorie pentru inventarea “Băsismului”. De “Constantinism” nici nu s-a pus problema, despre “Iliescianism” – într-o mică măsură. Acu’ durează fix 3 secunde ca cineva să fie categorisit “băsist” :-)

      (Citează)

    • @alias: bună observația. Iliescu s-a identificat mai bine cu PSD, de asta a rămas termenul “pesedist”. Constantinescu… a cam uitat lumea că a existat.

        (Citează)

  13. Presedintele nostru a punctat o chestie misto: el nu a primit niciodata bani de la clanul respectiv. Sunt si eu de acord cu asta. Dar as vrea sa stiu daca a primit bani de la fratele lui in ultimii bani, fie imprumut, fie cadou ;) Ma gandesc asa ca poate a fost nevoie de cash la terenurile alea, la casa fetei, la nunta, etc.

      (Citează)

  14. @cipper, tot SRI-ul spune ca acel clan era monitorizat inca din 2001. Ca atare, eu ma indoiesc ca-n perioada 2004-2009, cand tot Basescu era presedinte, el n-a primit nicio informare legate de clanul mondial. Pe de alta parte, mergand pe ideea ca a primit informarea de la SRI abia dupa ce-a fost in companie electorala si abia dupa ce s-a afisat cu interlopii, de ce n-a reactionat in niciun fel public, cand fratele acestuia in 2010 le-a botezat celor din clanul mondialilor nepoata? Putea sa iasa atunci si sa spuna, mai ales c-a fost ditamai scandalul in presa “fratele meu face niste gesturi necugetate, habar n-am cum a ajuns sa se afle intr-un asemenea anturaj, dar eu dezavuez si condamn alaturarea lui alaturi de niste un clan mafiot despre care este monitorizat de SRI. Eu ma delimitez si condamn actiunile fratelui meu”. Si-atunci nu mai avea nimeni ce sa-i faca. Dar el n-a facut asta, ba mai mult ii lua apararea fratelui, cand culmea, presa, aia nasoala si aservita varanului, spunea ca e nefiresc ca un frate de presedinte sa se asocieze c-o asemenea familie. Iata ca timpul a dovedit ca presa a avut dreptate. Sa-l scapi acum basma curata pe Basescu inseamna ori sa fii spalat pe creier si sa fi aderat la cultul basismului, ori pur si simplu sa ai niste interese de orice fel ca basescu sa ramana in functie.

      (Citează)

  15. Mircea Basescu a recunoscut si ca o parte din bani erau pentru Traian Basescu. Asta ce inseamna? Ca lupul moralist a dat din gura si a arestat la comanda urgenta pe altii in timpul mandatului sau cu scopul de a distrage atentia sau de a elimina “concurenta”.

      (Citează)

  16. @Cipper, inca un detaliu important, iata aici http://www.biziday.ro/2014/06/20/biziday-joi-19-iunie-2014/ prezentate in ordine cronologica toate dosarele care au fost deschise pe numele lui Bercea Mondialul. Atentie, el mai avusese un dosar de tentativa de crima in 2007, dosar inchis pentru ca, ce sa vezi victima si-a retras reclamatia, lucru care s-a intamplat si-n dosarul din 2010, doar ca de data asta procurorii au considerat ca fapta e atat de grava incat instrumentarea dosarului a continuat chiar si dupa retragerea plangerii de catre partea vatamata. Asadar, in 2009, atunci cand Basescu dadea mana si-si facea poze cu Bercea Mondialul, fie el, fie serviciile ar fi trebui sa stie cine e acel individ cu care se afiseaza Presedintele tarii. Cum sa dea Presedintele mana, si sa accepte ca sotia lui sa primeasca un cadou de la un interlop? S-a intamplat. Iar unora li se pare firesc si normal asta.

      (Citează)

  17. Postaci, postaci peste tot.

      (Citează)

  18. Radule esti manjit tatutule ori cauti replay-uri in posturi de rahat in alergatura dupa popularitate… Stiu ca o sa dai vesnica ta replica despre cum scrii tu despre viata si despre orice… Esti prea plictisitor! De azi m-am decis sa nu te mai citesc. Bafta!

      (Citează)

  19. Eh… arata mi unu curat in guvern/parlament/senat.
    Toti presedintii au fost suspect de toleranti cu tiganii.
    Apoi oricum majoritatea parlamentarilor il vor jos pe Base.
    Cred ca abundenta de dosare si cazuri grele se datoreaza in mare parte lui Base pentru ca a sustinut f tare justitia asa cum nu s-a mai intamplat niciodata. Justitie care l-a prins inclusiv pe el sau ma rog pe cei apropiati lui.
    Appropo de bani, ce se mai aude in cazul aluia de la Otelul Rosu? Ala de avea 350 mii in casa, cash.
    Deocamdata e tanara vremea in acest caz. Ce se mai aude insa in cazurile mineriadelor? Revolutia? Tre sa rezolvam neaparat aceste cazuri, ar lamuri multe aspecte din prezent.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus