un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Panasonic Demo Day

23 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Panasonic a adus în România produse din mai multe game, prezentându-le partenerilor și jurnaliștilor într-o expoziție organizată pentru a demonstra aceste tehnologii. Majoritatea dintre ele nu sunt din gama consumer, dar am văzut multe aparate de top acolo și cred că vă vor plăcea.

Acesta este un televizor Ultra HD de 84 de inchi (unul de 98 de inchi este în lucru), peste 2 metri în diagonală, montat pe un suport cât toate zilele. Era atât de mare încât din orice colț al imensei camere în care ne aflam se putea vedea și înțelege ce se întâmplă pe ecran.

panasonic_demo_01_tv

Mie mi-a plăcut mult soluția lor de TV wall și digital signage. Puteau aranja și învârti imagini pe monitoare de mari dimensiuni în orice fel, făcând în timp real o procesare video complexă. Serverul video din spatele laptopului este modular și acceptă un număr maxim de 16 intrări și cred că tot atâtea ieșiri.

panasonic_demo_05_videopanasonic_demo_17_video
panasonic_demo_18_videopanasonic_demo_19_video

Acum rula cu 4 intrări și 2 ieșiri (erau două monitoare bine îmbinate), iar din software-ul din laptop imaginile erau suprapuse și rotite după dorința utilizatorului.

Acesta este un proiector mare cât toate zilele, genul de soluție pe care o aplici pentru a proiecta imagini pe clădiri sau a face jocuri de lumini pe suprafețe mari.

Am văzut și mai multe camere video de supraveghere, toate pe IP. Panasonic produce de multă vreme camere video, dar pe piața românească nu erau foarte populari.

Mi-a plăcut mai mult acest detector analogic de temperatură care avea și sirenă integrată în soclu. Nu sunt sigur cum se împacă asta cu standardele EN54 care reglementează alarmarea în caz de incendiu (și care cer ca sirenele să genereze sunete de o anumită intensitate sonoră, una mare), dar ideea este bună – poți asigura alarmarea întregului perimetru.

panasonic_demo_08_fire

Camere video și o tastatură pentru camera de regie.

Panasonic a adus și o întreagă gamă de tablete Toughpad cu Windows 8. Modelele, peste 10 la număr, erau semi-rugged sau fully-rugged, iar cea fotografiată de mine avea atașat inclusiv un cititor de coduri, fiind utilă în diverse depozite sau șantiere.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus