un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG G3 va avea ecran de 2560 x 1440 pixeli, se lansează luna aceasta

3 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

lg_g3_gsmarenaLG G3 se prezintă bine în zvonuri, poate chiar prea bine.

Viitorul model LG va avea un ecran de 5,5 inchi cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli, una superioară altor telefoane de top de la concurenții lor, rezoluție rezervată de obicei tabletelor scumpe. Personal mă cam tem că această “cursă a înarmării” prin creșterea rezoluției va crește mult și prețul terminalului în momentul lansării, ceea ce pe termen lung ar putea fi un dezavantaj.

În rest, carcasa este subțire, butoanele sunt tot pe spate și camera foto are 13 megapixeli. Se spune că vor fi două versiuni, una de 16 GB stocare cu 2 GB memorie RAM și una de 32 GB stocare cu 3 GB memorie RAM, ambele având și slot de card microSD, care lipsea de la LG G2.

Sunt absolut sigur că LG G3 va avea toate șmecheriile arătate pe LG G Pro 2, inclusiv Knock Code, adică apeși pe ecranul stins în anumite locuri știute doar de tine și ecranul se va aprinde cu telefonul deja deblocat, o funcție foarte utilă și un upgrade de la LG G2, unde poți aprinde și stinge ecranul printr-o dublă apăsare pe aceasta. Practic în cele 5 luni de când am LG G2 nu cred că am folosit vreodată butonul On/Off, fiind mult mai simplu să fac asta din ecran. Zilele trecute i-l arătam unui prieten și i-am zis că-l poate stinge prin dublă apăsare – i-a ieșit din prima încercare, sistemul funcționează foarte bine.

LG G3 va fi prezentat oficial pe 27 mai, când vom afla toate detaliile.

Nu uitați însă de ofertele curente din magazine, unde LG G2, cu un hardware foarte performant și un ecran excelent, este cu 1.300 de lei mai ieftin decât SGS 5 sau noul HTC One M8:

  • LG G2 alb, 16 GB, costă 1.699 lei acum la eMAG și la Altex, cel mai mic preț văzut până acum la magazine decente (și, de altfel, ofertă specială temporară).
  • LG G Pro 2 este și el în România, este un phablet foarte performant, peste Note 3 în opinia mea, costă 2.499 lei la eMAG.

sursa: GSMarena.

    11 comentarii

  1. Salut Radu , am si eu o întrebare referitor la LG G2 :spune-mi si mie te rog câte te tine bateria , dupa 5 luni de utilizare ? Se poate schimba in service-uri ?

      (Citează)

  2. @Au Dupa ce am folosit telefonul timp de 3 luni ma tine cam o zi, cu o utilizare intensa. Cu toate ca pe Android 4.2.2 cred ca tine bateria mai bine.
    Bateria presupun ca se poate schimba.

      (Citează)

    • @Au: mă ține tot două zile. De exemplu săptămâna trecută am fost la Dreamhack, am făcut vreo 80 de fotografii, semnalul era slab (deci consum mai mare), la finalul zilei aveam 56% rămas.
      Nu știu dacă se poate schimba la service.

        (Citează)

  3. Mi se pare ca arata ca o chinezarie ieftina :)

      (Citează)

  4. Dupa parerea mea, LG G Pro 2 nu este nici macar peste Note 2, pentru simplul fapt ca nu are pen. Dupa aproape 2 ani de folosire Note 2, un phablet fara pen mi se pare absolut inutil. Oricum e mare si toate cele, insa cate fac eu cu pen-ul ala compenseaza orice alt dezavantaj.

      (Citează)

  5. Dacă tot vreți să știți cât de mult ține bateria unui telefon întrebați cât screen on time scoateți cu un telefon, c-așa și pe mine mă ține uneori telefonul 3 zile încărcat, 3 zile în care abia vorbesc la el și nu-l butonez deloc pentru că am treabă.

      (Citează)

  6. Prefer să spun o cifră bazată pe utilizarea mixtă.

    Să limitezi statistica doar la un aspect poate duce la erori. Poate că ecranul consumă puțin, dar comunicațiile sau procesarea multimedia îți va omorî baterie.

    Alții testează rulând același clip video până se consumă bateria. Din nou, poate că procesorul este bine optimizat pe multimedia, dar alte aspecte îți vor consuma rapid bateria.

    De exemplu aproape la toate smartphone-urile se transmit cifrele oficiale de standby si talk time, făcute cu măsurători în laboratoare de specialitate. Îi mai pasă cuiva de ele în particular?

      (Citează)

  7. Buna, vreau sa imi iau un telefon si m-am oprit la LG G2 mini . Ce părere aveți de acest telefon ? G2 , pentru mine ii cam prea mare.

      (Citează)

  8. Radu: Baietii astia au scos telefon care face tot ceea ce va face LG-ul de il pomenesti tu. http://www.gsmarena.com/oppo_find_7-6214.php , http://en.oppo.com/products/find7/ , https://www.youtube.com/watch?v=e9mY7Px6n4o inclusiv knock code si alte brizbriz-uri. Ah..da..totul impachetat la un pret mega decent.

      (Citează)

  9. @Alexandru C. Si ia-l de unde nu-i din Romania. Si chiar de ar ajunge in Romania ar veni la un pret similar cu celelalte flagship-uri.

      (Citează)

  10. Razvan: il iau direct din afara cu transport gratuit;). Nu sunt la primul telefon cumparat din china, am avut destule si toate au functionat impecabil. Singura probleme legata de un telefon adus de acolo ar fi garantia(in caz ca e nevoie) pentru ca trebuie trimis telefonul acolo sau producatorul sa iti trimita piesa defecta in tara.

    Cand imi cumpar un telefon fac raportul pret/speranta de viata. Momentan am un chinez decent care ma tine de vreo 2 ani. am dat 550 de lei pe el(configuratie asemanatoare cu S3), daca moare maine, nu imi pare rau…si-a trait viata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus