un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cred că am găsit cei mai buni cartofi prăjiți din București

13 May 2014  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Update: s-a închis de mult.

Joia trecută mă duceam spre Centrul Vechi, cu gândul la o shaorma, dar la Unirii pe colț, chiar lângă gura de metrou și Hanul lui Manuc, mi-a atras privirea sloganul “Best fries in town” al celor de la Surf’n’Fries. Și na – când ești blogger astfel de afirmații te fac să le testezi, că poate e ceva demn de-un articol.

surf_fries_unirii_01

Din fericire, este. Nu știu ce-i cu acest local, e de mai multă vreme acolo și seamănă a franciză împrumutată din străinătate. Poți comanda cartofi prăjiți plus diverse sosuri, dar și meniuri cu aripioare, nuggets de pui sau brânză pane.

Eu am luat meniul cel mai mare, numit (parcă) Surf’n’Mix, la care primești cartofi, două sosuri, suc și 9 bucăți de carne sau garnitură, la alegere. Am comandat 3 aripioare, 3 nuggets și 3 chili cheese, adică brânză cu bucăți de ardei iute în ea. 27,5 lei.

Dintre cele 12 sosuri disponibile (angajații îți recită ingredientele din fiecare, dacă-i întrebi), am ales unul mediteranean (ceva cu măsline, maioneză, ierburi) și unul numit Aurora, care este puțin picant pentru că are sos Tabasco în el. Apoi m-am dus la masă și am așteptat mâncarea.

Vedeți aceste găuri din masă? Acolo intră piramidele în care îți este adusă mâncarea. Cartofii erau în cea mai mare dintre ele, cu cele două sosuri lângă ele, iar în cutia mai mică am găsit carnea. Sucul mi l-au dat de la început, are 0,3 litri și este la alegere între Pepsi, 7Up și Mirinda.

surf_fries_unirii_03surf_fries_unirii_05

Cartofii au fost, într-adevăr, excelenți. Nu sunt mare fan cartofi prăjiți în general, dar voi reveni aici doar pentru ei. Nu știu cine-i face și unde, dar au un gust foarte bun, sunt prăjiți exact cât trebuie și sărați exact cât trebuie. Ca formă seamănă cu o canoe, ceea ce m-am prins că ajută pentru a obține o proporție optimă între suprafața exterioară crocantă și interiorul moale ale unui cartof prăjit. Bonus: au fost mulți, pe săturate, și includ un fel de furculiță de plastic cu care să-i scoți din fundul cutiei lor.

surf_fries_unirii_10surf_fries_unirii_04

surf_fries_unirii_12surf_fries_unirii_08

Din carne, vă recomand aripioarele. Sunt bune, condimentate cu ceva ierburi și mi-au plăcut mai mult decât nuggets-urile, care par banale, genul pe care le-ai putea cumpăra și tu și prepara acasă. Bucățile de chili cheese au fost bune, dar nu țin de foame.
surf_fries_unirii_07surf_fries_unirii_06

Am fost și mai uimit de muzica pe care am auzit-o în local: numai balade una și una. De exemplu la un moment dat a fost Chuck Berry – Sweet Little Sixteen și apoi Creedance Clearwater Revival – Have You Ever Seen the Rain?, melodie pe care, în opinia mea, Rod Stewart a dus-o apoi la perfecțiune.

surf_fries_unirii_02Interiorul este decorat cu roșu, în stilul de fast-food american (mese și separeuri cu canapele). Exista și o toaletă micuță.

Acum, nu-i totul perfect:

  • prețurile sunt destul de mari. Cel mai scump este meniul luat de mine, la 27 lei, în rest unul de 5 aripioare costă 17 lei, unul de 8 aripioare sau nuggets este în jur de 22-24 lei, din ce țin minte.
  • paharul de suc este foarte mic, doar 0,3 litri. Zici că-i porție pentru copilași, mai ales la prețurile de mai sus.

Dacă le adunăm pe cele două de mai sus, veți observa că Surf’n’Fries nu se face tocmai pe placul tinerilor, adică cei care pot fi atrași cel mai ușor de promisiunea cartofilor prăjiți foarte buni. Practic vizavi este marele McDonald’s Unirii, care le oferă cartofi buni și sucuri mai mari la un preț chiar mai mic, iar lângă acesta este un KFC.

În plus, nici muzica parcă nu se potrivește cu cartofii prăjiți. Nu mă înțelegeți greșit, am fost foarte fericit să ascult balade în loc de Pharell sau 3SE sau ce-i la modă acum, dar nu cred că este cea mai bună decizie de afaceri, iar chiria acolo este scumpă și zona nu te iartă. Nu pare a se potrivi cu publicul care ar fi interesat de un astfel de fast-food. Cât am stat eu să mănânc au mai fost și alți clienți, majoritatea tineri, dar cât să umple doar o treime din capacitatea localului.

Altfel, dacă sunteți în zonă, dați-i o șansă, mâncare este bună, ba chiar aș vrea să văd astfel de cartofi prăjiți în toate restaurantele din oraș. Nu le-am găsit un site oficial, dar puteți vedea diverse prețuri și oferte pe pagina de Facebook Surf’n’Fries.

    34 comentarii

  1. Bun de știut. Am trecut o singură dată pe lângă ei dar eram în grabă și n-am avut timp să intru.
    Din ce văzusem din afară îmi păreau a semăna cu un fast-food cu belgian fries deschis acum vreo 2 ani vis-a-vis de metroul Pipera. Din poze văd însă că-i ceva mai deosebit.

      (Citează)

  2. Florentin Daniel Rotaru

    13/05/2014 la 12:47 PM

    @Radu
    Uite site-ul lor aici: http://surfnfries.com/ro/. :)

      (Citează)

  3. asa ceva dar cu 4 sosuri si doar cartofi wedges am mancat in Baia Mare, si culmea era ceva de genul 7 lei portia asta acum 2 ani

      (Citează)

  4. Mie mi s-a parut ca arata foarte ieftin. Adica, nu am intrat pentru ca mi s-a parut plin de tigani, iar aspectul m-a facut sa imi pun intrebari cu privire la siguranta mancarii.

      (Citează)

  5. Pana mea, arata toxic, cam ca “Satul de vacanta din Mamaia” de toxic.

      (Citează)

  6. Ca fost lucrator la mec si la
    Surf n fries, va zic ca la
    Surf e mult mai curat. Sosuri facute zilnic( ce ramane peste zi se arunca si a doua Zi se fac altele) si ulei schimbat la 4 zile. Cat m lucrat la ei (3 luni) nu a intrat niciun tigan..

      (Citează)

  7. cam scump pentru o gustare…

      (Citează)

  8. Cartofii sunt senzationali intr-adevar, bine eu sunt si mare amator de cartofi prajiti :)) scump? Preturile incep de la 6 lei si ajung la 27, dar cu 27 de lei nu e doar o gustare … Eu mananc la ei de vreo luna, in fiecare weekend aproape cand am drum. Andrei eu nu am vazut picior de tigan, bine tu nu ai intrat si ti-ai facut o parere gresita. Localul e dragut/special, nu e de lux dar asta e si ideea… Iti iei o portie de cartofi si pleci… dupa cum s-a spus merita data o sansa…

      (Citează)

  9. E în Centrul Vechi, intră toate categoriile posibile de oameni, ca și în alte locuri.

      (Citează)

  10. corecție, la Mac poți mînca diverse chestii… bune să zicem, dar NU și cartofii. Ce naiba, nwradule, cartofii prajiți de la mac chiar satisfac pretențiile tale de reviewer rafinat ?

      (Citează)

  11. @andrei: zona unirii, mai bine zis tot centrul vechi e plin de tigani ! Nu ti inteleg mirarea :)) dar la eu nu am vazut picior de columbian si stau la 2 min de surfnfries. Mancarea este f buna, cartofii sunt cartofi, nu pasta de faina ca la Mc. Preturile? Pr toate buzunarele. Eu zic ca vor face bani frumosi, ca turma se va satura de Mc si kfc (cu capete de gaina in loc de aripioara). Promovare le trebuie si un manager bun

      (Citează)

  12. Mare dreptate cu privire la cartofi – la Surf n Fries sunt excelenti. Dar in acest context dezamagitoare comparatia cu cartofii de la Mc Do – aia nu sunt cartofi sunt o pasta!
    Recomand sa mancati macar o data la Surf n Fries, sigur veti reveni!

      (Citează)

  13. Bai, s-au mutat laudatorii de la La Haleala la cartofi prajiti?

      (Citează)

    • A apărut articolul pe pagina oficială S’n’F și poate se simt fanii obligați să zică de bine. Din păcate, când auzi că “ăia sunt făcuți din pasta”, nu-mi vine să dau mare crezare.

        (Citează)

  14. LOL! Postacii cartofilor prajiti?

      (Citează)

  15. Azi am intrat la ei, dupa ce am citit dimineata articolul tau de la munca (mancam un covrig in momentul ala, mi-ai facut o pofta de cartofi, de nedescris :) ). Acum pe seara am trecut pe la unirii si i-am vazut pe colt, am intrat sa ma uit de preturi, dupa cateva secunde ma intreaba o domnisoara draguta daca vreau sa comand, i-am raspuns ca doar ma uit informativ ca tocmai ce am auzit de ei si eram curios. S-a dus si mi-a pus 3-4 cartofi prajiti intr-o piramida mica si ne-a dat sa degustam, eram cu prietena. Foarte tare din partea lor.

    Ca si gust, da sunt mai buni decat din alte localuri. Putin cam picanti dupa parerea mea, dar imi place senzatia aia de crocanti la exterior si moi in interior.

      (Citează)

    • @George: da, mi-au dat și mie câțiva cartofi după ce m-au întrebat dacă am mai fost la ei și le-am zis că nu. Bună ideea, m-au convins să cumpăr.

        (Citează)

  16. :)) Si noi am fost in seara asta la ei. Mai erau vreo 3-4 cupluri venite care citisera la tine despre si venisera sa il incerce. Imi pare rau ca nu mi-a venit ideea sa le zic celor de acolo, poate primeai mancare pentru un an :) Le transmit insa asta pe aceasta cale, vad ca mai ai si mai sus exemple.

    In alta ordine de idei, o surpriza placuta. Si eu zic ca 24 de lei pentru un meniu mare de 8 aripioare… mi se pare comparabil cu KFC si sigur mult mai bun.

      (Citează)

  17. Pe mine m-ai convins sa-i încerc, la cât mai multe articole despre restaurantele din Centrul Vechi mai ales ca se apropie sezonul teraselor si a Campionatului Mondial.

      (Citează)

  18. Am fost și eu ieri cu 2 colegi, dacă tot ai lăudat locația :)

    + Cartofii într-adevăr foarte buni și suficienți în porție
    + Sosuri multe dintre care poți să-ți alegi
    + Chestiile alea din brânză și ardei iute au fost foarte ok
    – Cam puține/mici chestiile de pe lângă cartofi (da, sunt 9 bucăți de ceva, dar sunt mai degrabă bucățele la ăia 30 lei cât am dat)
    – Sucul era de fapt sifon, cred că le-a dat cu virgulă la umplut rezerva de concentrat
    – A fost amuzant că nu am primit și noi măcar un șervețel, că doar am mâncat cu mâna

    Per total e o locație care merită încercată, dar cât mai repede pentru că nu văd cum ar putea să devină un brand „cu fani” și oameni care să mănânce constant acolo, așa că mă aștept să dispară la un moment dat.

      (Citează)

  19. Noi nu am primit servetele, erau dispenserele pe mese sau sus pe tejghea la discretie
    Per total cartofii buni, suc am avut cu gust de suc… Sosurile super bune…

      (Citează)

  20. Oameni buni, in titlul reviewului nu era vorba despre cele mai bune servetele din oras, era vorba de cartofi exact ceea ce vand ei, nici la mc nu iti cad paiele din cer tre’ sa apesi pe clapeta si iti cade paiul, au dispensere peste tot chiar imi e mila de ei pt ca sigur le mai ascunde cineva sub geaca la cati oameni de “bine” are tara asta :))

      (Citează)

  21. Observ cu stupoare si in acelasi timp cu o usoara mila, faptul ca lumea nu iese din turma asta nenorocita care paste romanii dragi si scumpi de cativa ani. Citind comentariile tuturor, fiecare cu parerea personala, bineinteles, nu este nimeni de blamat, am observat rautacisme si faptul ca la noi niciodata nu se ca acorda o sansa la ceva nou. Se merge pe premiza mancare multa, ieftina si proasta, dar sa fie multaaaa. Din ce am citit despre brandul asta nu prea se poate compara cu ce este pe piata din RO. Sunt de acord ca preturile sa fie usor ridicate fata de restul. La noi se merge pe premiza hai sa deschidem local sa vindem la prosti mancare de c@&€t si sa facem sacul de bani… Astia cu cartofii de la unirii mi se par seriosi. Stiu din sursa sigura ca sosurile se fac sigur zilnic si uleiul se schimba la 2 zile. Altfel nici n as fi pus gura. Hai sa fim seriosi, in ce fast food vi s au adus servetele la masa ? Alea sunt la tejghea, te duci si te servesti ca nu esti la vreun 5*. Si conceptul asta zice ca iei cartofii si ai plecat. Cam atat

      (Citează)

    • @Xyz: vorbim, totuși, despre cartofi prăjiți. Buni, nu zic, dar totuși cartofi congelați, prăjiți aici în baie de ulei și însoțiti de alte produse deep fried. Dacă vrei îți recomand un articol despre restaurantul lui Joseph Hadad, acolo poți spune despre educat lumea privind porțiile și finețurile.

      E o limită și la lauda asta.

        (Citează)

  22. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!

      (Citează)

  23. mie imi plac carfofii inecati in ulei

      (Citează)

  24. Eu nu sunt adepta fast food, poate cel mult o data la nu stiu cand sa scap la mancare de genul. Nu ii laud ca nu ma platesc sa le fac reclama. Am scris ce am scris mai sus ca reactie la comentariile referitoare la articol. Fast food ul tot fast food ramane. Normal ca nu este sanatos.

      (Citează)

  25. Ideala ar fi o dieta atenta care sa ne garanteze tinerete fara batranete si viata fara de moarte… Eu acasa variez cat de mult pot ingredientele “sanatoase”. Dar daca as manca doar frunzulite cu seminte si carne slaba mi-as refuza una din marile minuni ale vietii… ei bine… placerea vinovata de a pacatui cu o portie mare de cartofi prajiti si un sos bun. Nu prajesc cartofi acasa, si am incercat multe variante prin oras. Am aflat insa de locul asta de vreo luna si va spun sincer nu incape comparatie cu nici un alt fast food la capitolul cartofi si sosuri. Cei mai buni, intr-adevar. Daca mai vrei sare iti mai pui, dovada de bun simt, la McDo sarea multa este pusa ca sa simti un gust cat de cat, pentru ca in sine cartofii nu au. Eu ii prefer mai putin sarati. La fel si aripioarele, aromate cu ierburi, simple si delicioase. Am devenit dependenta la propriu si eu si copiii mei, care sunt distrati de formele ambalajelor si de mesele ciudate cu gauri in ele. Muzica doar mi-a confirmat ca e un loc de bun gust, noi mai revenim sigur.

    Abia astept sa se extinda, sper sa ii vad repede cu o toneta din aia mobila cum am vazut pe site la carrefour orhideea unde imi fac cumparaturile, mereu mi-e foame cand merg la cumparaturi :))

      (Citează)

  26. am fost si eu cu 2 prieteni, dupa ce am citit articolul de mai sus;
    toti 3 am cazut de acord ca sunt extrem de saratiiiiiiiiiiii, plus ca condimetul ala presarat peste ei arata ca KNORR si avea gust de KNORR; bad choice, le-as mai da o sansa fara sare si poate mi-as revizui parerea (oricum nu-i bate pe cei din energiea)

      (Citează)

  27. Am fost si eu, 11 ron pentru o portie de cartofi si 3 nuggets, mi s-a parut super ok.
    @alexa – cartofii mei erau sarati dar nu foarte, poate ar trebui sa te intrebe daca doresti sare

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus