un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Apple ar putea introduce ecran din safir pe viitorul iPhone

12 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

O știre mai importantă despre Apple decât faptul că vor să cumpere căștile Beats (ceea ce mă lasă rece, sunt și alte căști bune pe piață și la prețuri mult mai accesibile) este că vor să introducă ecrane de safir pe viitoarele iPhone 6.

Safirul artificial este un material foarte dur, poate fi zgâriat doar de diamant și până acum era utilizat doar pentru cadranele ceasurilor scumpe. Apple are un contract cu o firmă ce poate produce safir artificial la dimensiunile necesare telefoanelor, asta însemnând atât la suprafața cât și grosimea utilă pentru un terminal high-end.

Cu un ecran de safir Apple ar putea spune, pe bună dreptate, că oferă materiale de cea mai bună calitate, mai ales în combinație cu o carcasă de aluminiu. Ar fi o mișcare excelentă din partea lor. Practic, este ca și făcută, singura necunoscută este dacă astfel de ecrane vor putea fi produse în volume mari pentru această generație de iPhone sau o așteptăm pe următoarea.

Totuși, ca și la Gorilla Glass, safirul subțire rezistă doar la zgârieturi, nu și la impact. Nu-l poți zgâria ușor, dar se sparge la impact, așa că dacă scapi telefonul din mână plângi oricum.

bloc_safir_ecran

sursa: ExtremeTech.

    10 comentarii

  1. sau poate fac ceas.

      (Citează)

  2. Nu va fi şi un factor ce va influenţa preţul?

      (Citează)

  3. @Ciprian: iPhone-urile au avut la retail acelasi pret de la prima generatie si pana in prezent. Numai in Romania generatia noua vine mai scumpa decat cea veche, in restul lumii civilizate, pretul a ramas intotdeauna la fel an dupa an. Deci… nu.

      (Citează)

  4. Octavian Țicu

    12/05/2014 la 4:47 PM

    Era vorba doar de un strat micronic de safir, aplicat pe un suport de Gorilla Glass. Important e că scapi de folie.

      (Citează)

  5. Deci marea inovație cu ecranele de safir e că nu se vor zgârăia, dar se vor sparge la fel de ușor ca și cele cu gorilla glass? Lol. Dap, asta sună a inovație gen Apple.

      (Citează)

  6. offtopic
    @Catalin: exprimarea corecta este “in lumea civilizata”, daca pui si “restul” se presupune ca suntem si noi in ea, ceea ce – din foarte multe puncte de vedere – nu este cazul.
    Multumesc. :)

      (Citează)

  7. O asigurare de 10euro lunar rezolva și problema cu ecranul, furt sau apa.
    Nu in România, bineînțeles.

      (Citează)

  8. @miluch: I stand corrected.

    @adi: Eu am avut asa ceva la iPhone 4, dar din pacate l-am spart fix dupa ce a expirat. Iar cand mi-am luat 5 Orange nu mai oferea asigurare. In schimb, tariful lunar era de 2,5 euro la iPhone 4, prin 2011.

      (Citează)

  9. Pentru protectie la impact exista rhino shield, dar partea proasta e ca nu rezista si la zgarieturi.

      (Citează)

  10. ecranul din sair insa va implica si un “boost” al luminozitatii, ceea ce va necesita o baterie mai puternica

    probabil safirul e de viitor, dar sunt sceptic ca va fi folosit la iphone 6

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus