un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Parrot prezintă în România câștile Zik și multe alte gadgeturi și accesorii utile

7 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Mai știți firma Parrot? Am testat două produse de-ale lor, senzorul de monitorizare a plantelor Flower Power și drona cu 4 motoare AR Drone 2.0. Acum Falcon Electronics a semnat un parteneriat cu ei pentru distribuția și vânzarea produselor Parrot și am văzut mai multe la o prezentare organizată recent.

parrot_ar_droneparrot_flower_power

Despre dronă puteți afla totul în review-ul respectiv. Am văzut acum modelul Drone 2.0 Power Edition, a cărei baterie ține 36 de minute, ceea ce este impresionant.

Căștile Parrot Zik le-am ochit de mult în oferta Orange pentru design-ul lor, dar acum le-am văzut și în acțiune. Sunt un model high-tech cu toate funcțiile posibile:

  • se conectează prin Bluetooth la telefon prin împerechere rapidă cu ajutorul NFC.
  • controlul volumului și al melodiilor se face prin gesturi tactile pe cască. Dai cu degetul în sus pe capac și muzica se aude mai tare, de exemplu.
  • au un sistem avansat de anulare a zgomotului ambiental, folosind un total de 4 microfoane externe și interne pentru analiza sunetelor.
  • au și funcție hands-free, putând fi folosite la apeluri (am înțeles că ar capta sunetul prin oasele capului, dar nu sunt sigur).

Mai interesante sunt accesoriile auto, Parrot de fapt cu acestea făcându-se cunoscuți pe piață. Mie cel mai mult mi-au plăcut unitățile Minikit, adică un sistem handsfree pe Bluetooth pentru mașină, sistem ce include și microfon și difuzor. Este simplu de instalat (se prinde de parasolar), nu trebuie conectat la boxele mașinii sau altceva complicat. Are doar câteva butoane și îl conectezi rapid la telefonul tău.

Sistemele CK și MK sunt car kit-uri handsfree pe bluetooth ceva mai complexe. CK sincronizează agenda cu telefonul, iar MK are un mic ecran pentru utilizare mai facilă, ba chiar poate rula muzică și de pe carduri SD.

Asteroid Smart este cel mai complex sistem Parrot. Este incorporabil în bord, are ecran de 3,2 sau 6,2 inchi, include software-ul iGO pentru navigare și poți instala și altele, include Deezer pentru streaming de muzică, rulează Android și toate aplicațiile oferite de el. Poți rula clipuri, poți controla eventualele ecrane din tetierele mașinii șamd. Mai sunt soluții de car entertainment cu Android, dar Parrot este un nume consacrat în domeniu și oferă aparate de o calitate bună.

În curând cei de la Falcon vor aduce și mașina Jumping Sumo, care merge pe roți și poate sări chiar și 1 metru în aer, și mini-drona, ehm, Mini Drone, care-i bună pentru jucat prin casă, deși bateria ține doar 6-8 minute.

Puteți vedea toate produsele și prețurile pe magazinul online Falcon Electronics. Cu puțin noroc, în curând testez câștile Zik și unitățile Minikit, care din toată gama mă atrag cel mai tare.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus